F Έδωσε ονόματα για τις μίζες ο Όσβαλντ, που κρατείται στη φυλακή – Επί του Πιεστηρίου

Έδωσε ονόματα για τις μίζες ο Όσβαλντ, που κρατείται στη φυλακή


Αποκάλυψη – Μόνο στο «Π»
Ούτε ευρώ δεν δίνουν οι Ελβετοί από τις λίστες

–      Ο ελληνοελβετός Παύλος Μπάιλας, τραπεζίτης της Morgan Stanley, παραμένει στις φυλακές της Ελβετίας

 

 

Άνθρακες τα δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε να πάρει η κυβέρνηση από την Ελβετία, από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, τα χρήματα των οποίων είναι όλα μαύρα – αδήλωτα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στην τελευταία συνάντηση (ήταν η δεύτερη) που έγινε στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της ελβετικής κυβέρνησης για την απόδοση ενός ποσού -γύρω στο ένα δισ. ευρώ, κατά τους υπολογισμούς κυβερνητικών παραγόντων- από τη φορολόγηση των καταθέσεων των 2.062 Ελλήνων της λίστας Λαγκάρντ, η απάντηση των Ελβετών ήταν ότι δεν υπάρχει από την πλευρά τους κανένα τέτοιο θέμα. Ιδιαίτερα όταν θεωρούν τη λίστα Λαγκάρντ προϊόν υποκλοπής.

 

Θα δώσει αμνηστία η κυβέρνηση έναντι καταβολής φόρου

Μετά το κλείσιμο της πόρτας της Ελβετίας, υπάρχουν πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους ότι στο Μαξίμου υπάρχει σκέψη να ψηφιστεί νόμος με τον οποίο θα δίνεται αμνηστία στους Έλληνες που έβγαλαν έξω παράνομα χρήματα, με την καταβολή ενός φόρου 15% με 20%. Και αυτό να ισχύσει για όλες τις λίστες (Λαγκάρντ, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργου κ.ά.) και τα εμβάσματα εξωτερικού, από τα οποία περίπου 20.000 έχουν θέμα…

Υπάρχει, πάντως, ένα πρόβλημα που έχει σχέση με την ποινική πλευρά όταν τα χρήματα είναι από παράνομες ενέργειες. Η αμνηστία θα ισχύει μόνο για τη μη δήλωση των χρημάτων στην Εφορία. Δεν μπορεί να καλύψει την εγκληματική πράξη της απόκτησής τους. Και αυτό, όπως λένε έγκριτοι νομικοί, δεν ξεπερνιέται εύκολα.

 

Κελάηδησε ο προφυλακισμένος τραπεζίτης

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες για τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό ελβετό τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είναι γνωστός στην ελληνική… πιάτσα -αλλά και σε άλλες χώρες- ως… διαχειριστής κλεμμένων και μιζών και κατηγορείται ως άμεσα εμπλεκόμενος στις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά, μετά τις αποκαλύψεις του ξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Ζήγρα. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, υπήρξε μια άτυπη επαφή στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στόχο να δώσει τα ονόματα όλων εκείνων των οποίων «διαχειριζόταν» τα κλεμμένα και τις μίζες που έπαιρναν ως μεσάζοντες σε μεγάλες δουλειές με το Δημόσιο. Με αντάλλαγμα, ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, ανάλογα με τη… βαρύτητα των στοιχείων που θα δώσει.

Το αποτέλεσμα αυτής της άτυπης επαφής -η οποία δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πλευρά- παραμένει άγνωστο. Στην κατάθεσή του, πάντως, δεν έδωσε κανένα παραπάνω στοιχείο από αυτά που υπάρχουν στο κατηγορητήριο.

 

Στη φυλακή ο Μπάιλας

Όταν τον περασμένο Αύγουστο συνελήφθη στην Ελβετία και προφυλακίστηκε ο ελληνοελβετός τραπεζίτης της Morgan Stanley Παύλος Μπάιλας -με… ειδίκευση στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο οποίος εμπλέκεται στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τις οποίες έχει καταδικασθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η παρέα του-, έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτε σε βάρος του και μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφυλακιζόταν. Η… διαμονή του στη φυλακή, όμως, συνεχίζεται.

Για τον Παύλο Μπάιλα η Σώνα Λεοντοπούλου, πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, είχε αποκαλύψει στην κατάθεσή της ότι ο πρώην σύζυγός της είχε επαφές μαζί του και ότι είχε μεσολαβήσει και για το άνοιγμα λογαριασμού της ίδιας στην τράπεζα UBS, όπου μεταφέρθηκε ποσό 10.000 ελβετικών φράγκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται ότι κρατείται γιατί οι ελβετικές διωκτικές αρχές έχουν ανακαλύψει κάποια νέα σοβαρά στοιχεία, αρκετά επιβαρυντικά για τον Π. Μπάιλα.

Να σημειώσουμε ότι, όταν το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητές του, κατέθεσε αγωγή εναντίον μας, αλλά η παραμονή του στη φυλακή δείχνει ότι οι αποκαλύψεις μας κάθε άλλο παρά… δυσφημιστικές ήταν για τον κρατούμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *