F Ένας Ελληνοαμερικανός πίσω από τις υποκλοπές – Επί του Πιεστηρίου

Ένας Ελληνοαμερικανός πίσω από τις υποκλοπές


Υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA
  • Που οδήγησαν στην αυτοκτονία το στέλεχος της Vodafone Κ. Τσαλικίδη και στην απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του δικτύου των υποκλοπών, που στήθηκαν με επίκληση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, και αναζητώντας τον χειριστή πίσω από όλη αυτήν την ιστορία, με την οποία εμπλέκεται η σκοτεινή αυτοκτονία, σε εισαγωγικά, του 39χρονου μηχανικού, με πολλές ικανότητες, προϊσταμένου του τμήματος Σχεδίασης του Τομέα Δικτύου Μεταγωγής της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, αλλά και η απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, φθάνεις στην άκρη του…

Από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτεται ότι ένας δικός μας, πατεντάτος Έλληνας, γέννημα της Καρπάθου, υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA, ήταν πίσω από το δίκτυο υποκλοπών που στήθηκε λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το οποίο δεν ξηλώθηκε μετά τη λήξη των Αγώνων, αλλά συνέχισε να λειτουργεί για τα συμφέροντα των φίλων μας, των Αμερικανών.

Πρόκειται για τον William Basil, που γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1950 στη Βαλτιμόρη και είναι γιος του Γιώργου Βασιλειάδη, μετανάστη από την Κάρπαθο. Η γυναίκα του Basil δύο μήνες πριν αρχίσουν οι υποκλοπές αγόρασε από ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη τέσσερα κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM. Οι συνδέσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως τηλέφωνα-σκιές, στα οποία προωθούνταν οι συνομιλίες που υποκλέπτονταν από το δίκτυο της Vodafone, και μάλιστα μία από αυτές χρησιμοποιήθηκε κάποια στιγμή σε συσκευή της αμερικανικής πρεσβείας!

 

Το… «ατύχημα»…

Εντελώς αναπάντεχα και χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, στις 9 Μαρτίου 2005 ο Τσαλικίδης βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στον Κολωνό.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2004 κάποιος είχε επιχειρήσει την εισαγωγή παράνομου λογισμικού στο εσωτερικό του κέντρου της Vodafone στην Παιανία. Μέσα σε λίγα λεπτά και μέχρι την άλλη μέρα, χιλιάδες συνδρομητές τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται ότι το δίκτυο δεν στέλνει τα μηνύματά τους και αμέσως χτυπά συναγερμός στη Vodafone και στην προμηθεύτρια Ericsson. Ο Τσαλικίδης μετέχει στις κλειστές συσκέψεις για τον εντοπισμό του παράνομου λογισμικού και ξαφνικά, χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί ή να έχει πει κάτι, το πρωί της 9ης Μαρτίου 2005 βρίσκεται κρεμασμένος στο σπίτι του…

Ύστερα από 11 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2006, σε κοινή συνέντευξη οι υπουργοί Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης και Παπαληγούρας ανακοινώνουν ότι η υπόθεση ερευνάται, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οι υποψίες οργιάζουν… Και παίρνουν διαστάσεις όταν το 2014 αναλαμβάνει την υπόθεση ο ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας και για πρώτη φορά αρχίζει να γίνεται λόγος για εμπλοκή κάποιου αμερικανού πράκτορα, του δικού μας, όπως γράφουμε στην αρχή, του Basil!

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Φούκας εκδίδει ένταλμα σύλληψής του για κατασκοπεία και παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών, με βάση το ότι η γυναίκα του αγόρασε τότε κατόπιν εντολής του τα τηλέφωνα-σκιές από το κατάστημα της Ακτής Μιαούλη. Και συνδέει τις υποκλοπές με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή.

Για το ιστορικό του William Basil και τις αναγνωρισμένες ικανότητές του (ήταν ο καλύτερος στρατολόγος που είχε η CIA) είχε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ η «Καθημερινή».

Ένα βήμα πριν από το τέλος…

Ήδη ο ανακριτής, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, προχωρεί σε τακτική ανάκριση, με τεκμηριωμένα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από την προανάκριση και, σύμφωνα με πληροφορίες, θεμελιώνουν τις εκτιμήσεις που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, ότι ήταν υπαρκτό το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *