F Έχασαν οι αριθμοί, νίκησε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! – Επί του Πιεστηρίου

Έχασαν οι αριθμοί, νίκησε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Οι Άγγλοι έδειξαν τον δρόμο
  • Όλα μπορείς να τα αλλάξεις, αρκεί να παλέψεις και να μη θεωρείς τίποτε δεδομένο

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Μεγάλη η χάρη σου, Άνθρωπε. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δείχνεις τη δύναμή σου. Που αποδεικνύεις ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνεται για σένα χωρίς εσένα. Ότι δεν μπορούν να γίνονται πράξη αποφάσεις που παίρνονται από διορισμένους χαρτογιακάδες, πίσω από κλειστές πόρτες, με στόχο εσένα. Αποφάσεις για τη ζωή σου, για το αύριο των παιδιών σου. Που δεν υπολογίζουν αν ζεις ή πεθαίνεις. Έδειξες ότι δεν μπορούν να σε μετράνε ως άβουλο όργανο, στρατιωτάκι που εκτελεί εντολές, ακόμη κι αν χάνονται ζωές, αν οδηγούνται άνθρωποι στους σκουπιδοτενεκέδες και γίνονται ζητιάνοι για ένα πιάτο φαΐ, για ένα μεροκάματο. Γιατί αυτό απαιτούν οι αριθμοί, οι μεγαλοτραπεζίτες και οι κάθε λογής Σόροι… Το 1% να έχει τον ιδιωτικό πλούτο του πληθυσμού της Γης, 62 κροίσοι να κατέχουν τον… πλούτο των 3,6 δισεκατομμυρίων φτωχών του πλανήτη… Δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο κάνουν το ασυγχώρητο για τον εαυτό τους λάθος να νομίζουν ότι οι αριθμοί προέχουν. Ότι πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί κι ας δυστυχούν οι άνθρωποι.

Τη διάψευση του κόσμου που ζουν την πήραν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Και την πήραν από τη Γηραιά Αλβιώνα. Οι άγγλοι πολίτες, κόντρα στα ακριβοπληρωμένα γκάλοπ, προσγείωσαν στα βράχια της στυγνής πραγματικότητας τη Γερμανική Ευρώπη, την Ευρώπη που έχουν στήσει ο Σόιμπλε και οι κολαούζοι του, με τη Μέρκελ να σιγοντάρει. Έδειξαν ότι τους αριθμούς τους φτιάχνουν οι άνθρωποι και όχι τα γραφεία στοιχημάτων και οι λεφτάδες, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πάντα εξαγοράζονται. Κάποια ναι, όχι όμως όλα.

Το Βrexit, που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν το περίμεναν, επικράτησε. Κι αν δεν έχουν πάρει το μήνυμα και δεν αλλάξουν ΑΜΕΣΑ πολιτική εκεί στο Βερολίνο, θα ακολουθήσει τσουνάμι. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, που από ΕΕ των Λαών, όπως την είχαν οραματιστεί οι μεγάλοι ηγέτες της δεκαετίας του ’60, τη μετέτρεψαν σε ΕΕ των Τραπεζών, όπου μετράει μόνο το κέρδος και η υποταγή, δεν έχει ζωή. Και οι κύριοι φταίχτες για αυτό είναι οι Γερμανοί, που για τρίτη φορά αποδεικνύονται μοιραίοι για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η ψήφος των άγγλων πολιτών έρχεται να επιβεβαιώσει και να αποδείξει ότι ο Άνθρωπος είναι η δύναμη που μπορεί να μετακινήσει ακόμη και βουνά, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. Να είναι αποφασισμένος να παλεύει κάθε μέρα. Και να μην κάνει το λάθος να πιστέψει ότι αυτό που έχει σήμερα θα το έχει και αύριο, ότι είναι δεδομένο. Αυτό πίστεψε ο ελληνικός λαός και επτά χρόνια τώρα το πληρώνει. Τίποτε δεν χάνεται, όμως, αν κοιτάζεις μπροστά και όχι πίσω.

Οι άγγλοι πολίτες έδειξαν τον δρόμο.

Στην Αγγλία ψήφισαν Άνθρωποι και έφτιαξαν τον αριθμό που έπεσε στο Βερολίνο σαν βόμβα, όπως εκείνες που έριξε ο Τσόρτσιλ… Και έβαλε τέρμα στη χιτλερική Γερμανία. Και στη σημερινή…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *