F Ίντριγκες, πάθη και συνωμοσίες στη Ν. Δημοκρατία – Επί του Πιεστηρίου

Ίντριγκες, πάθη και συνωμοσίες στη Ν. Δημοκρατία

Βυζάντιο τα κεντρικά γραφεία

  • Σε στρατόπεδα έχουν χωριστεί στο επιτελείο του Κυριάκου

Έριδες, ίντριγκες, συνωμοσίες και «πισώπλατα μαχαιρώματα» συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και δη στο στενό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Κομματικά στελέχη, συνεργάτες, σύμβουλοι, μυστικοσύμβουλοι και παρατρεχάμενοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα επιβάλλει την άποψή του στα κρίσιμα ζητήματα. Για το ποιος έχει τη «συνταγή» για τη στρατηγική που θα οδηγήσει την παράταξη στη νίκη και στη… δικαίωση. Για το ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στον αρχηγό, όταν έρθει η στιγμή της «ιστορικής» φωτογραφίας. Αντικρουόμενες εισηγήσεις, αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις και τελικά… σύγχυση και αδιέξοδο. Η στρατηγική των εκλογών έπεσε σε τοίχο, το ίδιο και αυτή της σκανδαλολογίας με τις εξεταστικές και τα ειδικά δικαστήρια.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχουν διαμορφωθεί διάφορα ισχυρά και λιγότερο ισχυρά στρατόπεδα, που καθένα προσπαθεί να ενισχύει την επιρροή του στον κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό όχι πάντα με θεμιτά μέσα και συγκροτημένες προτάσεις, αλλά με διαβολές και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αποτέλεσμα της διαπάλης που εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό είναι ότι ο επικοινωνιολόγος Τ. Θεοδωρικάκος έχει χάσει μέρος της επιρροής του, ενώ έχει ενισχυθεί ο ρόλος του Θ. Βαρβιτσιώτη. Στο πλευρό του πρώτου είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Β. Κικίλιας αλλά και ο δημοσιογράφος Μπ. Παπαπαναγιώτου, ο οποίος έχει προσληφθεί προκειμένου να εκπαιδεύσει τηλεοπτικά τα στελέχη της παράταξης. Με την πλευρά του Θ. Βαρβιτσιώτη έχει ταχθεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μ. Λαζαρίδης, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Θεοδωρικάκο ήταν εξαρχής προβληματικές. Λέγεται μάλιστα πως ύστερα από αίτημα του τελευταίου ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ο κ. Λαζαρίδης να είναι τελικά υποψήφιος στην Καβάλα. «Θέλει να τον βγάλει από τα πόδια του», λένε χαρακτηριστικά, εννοώντας τον κ. Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση του κ. Λαζαρίδη ενδέχεται να τοποθετηθεί ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, κατόπιν επιθυμίας και του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ήταν αυτός που τον επέβαλε στον Κυρ. Μητσοτάκη. Και σαν να μην έφταναν οι αναρίθμητοι σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι κ.ά., που έχουν εγκατασταθεί

στα κεντρικά γραφεία, καταφτάνουν κάθε τόσο πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι κ.ά. -σε σταθερή βάση ορισμένοι-, συναντούνται με τον κ. Μητσοτάκη και του εκθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει σε κάθε ζήτημα. Μάλιστα, λέγεται ότι κάποιοι εξ αυτών αμείβονται κανονικά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν λάβει υποσχέσεις για μετά τις εκλογές κι αφού η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Βγάζουν στη φόρα τα άπλυτά τους…

«Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει Βυζάντιο», ήταν το σχόλιο στελέχους που κατοικοεδρεύει στον 3ο όροφο της Πειραιώς. Σύμβουλοι με βαθιές ρίζες στη Νέα Δημοκρατία βάλλουν κατά του κ. Θεοδωρικάκου, τον οποίο θεωρούν ξένο σώμα και υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι προέρχεται από την ΚΝΕ και υπήρξε συνεργάτης του Κ. Λαλιώτη στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Για άλλον πάλι σύμβουλο θυμήθηκαν ότι πριν από χρόνια είχε εμπλοκή στην υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ για τρίτο λένε χαρακτηριστικά ότι «όταν εμείς κολλάγαμε αφίσες, αυτός έδινε μάχη για τον Σημίτη». Η υπόθεση γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα καθώς στη διαμάχη που υπάρχει στα κεντρικά γραφεία έχουν μπει και ορισμένα νεοδημοκρατικά sites και blogs. Όπου κατά καιρούς αναρτώνται πληροφορίες από κλειστές συσκέψεις υπό τον κ. Μητσοτάκη, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *