F Ανησυχούν πολλοί έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες από τη φυλάκιση του ελληνογερμανού τραπεζίτη Π. Μπάιλα – Επί του Πιεστηρίου

Ανησυχούν πολλοί έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες από τη φυλάκιση του ελληνογερμανού τραπεζίτη Π. Μπάιλα

  • Διαχειριζόταν τα εκατομμύριά τους στην Ελβετία, καθώς και του Άκη
  • Τον συνέλαβαν στην Ελβετία ύστερα από έφοδο στο σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων
  • Τη δράση του αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ» και είχε το θράσος να κάμει αγωγή, ζητώντας μας 260.000 ευρώ!

 

Φόβος και τρόμος έχει πιάσει πολλούς μεγαλόσχημους επιχειρηματίες της υψηλής κοινωνίας -μεταξύ των οποίων και κάποιοι γνωστοί εκδότες- μετά την προφυλάκιση του ελληνογερμανού τραπεζίτη Παύλου Μπάιλα, ύστερα από έφοδο την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι του στην Ελβετία, κατόπιν εντάλματος των ελβετών ανακριτών. Σε βάρος του Μπάιλα εκκρεμεί δίωξη από τις ελβετικές δικαστικές αρχές για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα) και πλαστογραφία.

Κατά την έφοδο στο σπίτι του -ήταν η δεύτερη φορά- κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και πολλά άλλα αντικείμενα που έχουν σχέση με τους λογαριασμούς των πελατών, τα παράνομα χρήματα των οποίων διαχειριζόταν. Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Μπάιλα είναι πλήρως διαφωτιστικά σε σχέση με παράνομες πληρωμές, όπως γράφει η γερμανόφωνη (ελβετική) εφημερίδα «Tagesanzeiger».

Δικαιολογημένα, επομένως, ανησυχούν οι έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες – μεγαλοφοροφυγάδες και έχουν χάσει τον ύπνο τους, γιατί οι ελβετοί δικαστές δεν παίζουν. Και η απόδειξη είναι το πού βρίσκεται ο Τσοχατζόπουλος, του οποίου τα λεφτά από τις μίζες κινούσε ο Μπάιλας… Ήταν ο τραπεζίτης του Άκη και του Ζήγρα στη Morgan Stanley.

Σύμφωνα με πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, «ο Μπάιλας θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, από εκείνα που γνώριζαν την παράνομη προέλευση του χρήματος».

Πιθανότατα ο λόγος που οι ελβετοί δικαστές τον έβαλαν μέσα χριστουγεννιάτικα είναι για να τον αναγκάσουν να μιλήσει, να τους δώσει όλα τα στοιχεία, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση και την ευνοϊκή μεταχείρισή του από την ελβετική δικαιοσύνη ως προς το ύψος της ποινής. Οι ανακρίσεις είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι η Morgan Stanley Ζυρίχης είχε τηρήσει εξαρχής αποστάσεις από τον -ακόμη ύποπτο για την ελβετική δικαιοσύνη- Παύλο Μπάιλα. Τον προσέλαβε οκτώ μήνες αργότερα η UBS Ζυρίχης, αλλά γρήγορα και αυτή τον εξεδίωξε, αφού προηγουμένως τον έθεσε σε καθεστώς «προσωρινής άδειας» από τα γραφεία της.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, ελβετοί Εισαγγελείς -σε συνεργασία με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές και συγκεκριμένα τον ανακριτή διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή- είχαν λάβει καταθέσεις, τόσο από τον Νίκο Ζήγρα όσο και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μας έκανε αγωγή γιατί τον ξεσκεπάσαμε

Όμως το θράσος του εν λόγω μεγαλοτραπεζίτη των ελλήνων φοροφυγάδων δεν έχει όρια, κατά το γνωστό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου αποκαλύπταμε ότι: «Ο ελληνογερμανός τραπεζίτης Παύλος Μπάιλας διαχειρίζεται τους λογαριασμούς στην Ελβετία πολλών ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών». Και παραθέταμε πολλά στοιχεία γύρω από τη δράση του.

Στις 19 Δεκεμβρίου, διά του δικηγόρου του Σωτήρη Φέλιου, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εφημερίδας μας, ότι τα στοιχεία είναι ψευδή και παραπλανητικά και τον συκοφαντούμε. Και για την αποκατάσταση της τιμής του ζητάει ως χρηματική ικανοποίηση 260.000 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο μάλιστα. Η συζήτηση ορίσθηκε για τις 12 Μαρτίου, με τέτοια ταχύτητα δηλαδή που αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική δικαιοσύνη. Όταν την ίδια ώρα άλλες αστικές υποθέσεις παίρνουν δικάσιμο για το… 2025, ακόμη και για το 2030. Θα παρακαλούσαμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μας εξηγήσει που οφείλεται αυτός ο ταχύτατος προσδιορισμός της συζήτησης της αγωγής. Για εμάς πάντως είναι καλοδεχούμενη η συζήτηση, μετά τη σύλληψη του άμεμπτου τραπεζίτη…

Φτάνει στο σημείο ο κ. Μπάιλας να αμφισβητεί ακόμη και τον πελάτη του, τον Ζήγρα, που διαχειριζόταν τα κλεμμένα του Τσοχατζόπουλου. Γράφει στην αγωγή του ότι:

* Δεν είναι αλήθεια ότι διαχειριζόμουν τα λεφτά του Ζήγρα (Άκη).

* Δεν είναι αλήθεια ότι διαχειρίζομαι μαύρα χρήματα Ελλήνων.

* Δεν είναι αλήθεια ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο γνώριζα έκνομες ή τυχόν έκνομες δραστηριότητες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

* Δεν είναι αλήθεια ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα οιαδήποτε σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

* Δεν είναι αλήθεια ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα ή έχω Έλληνες ή άλλους πελάτες που δεν δηλώνουν τα πολλά λεφτά που βγάζουν στην Ελλάδα και που στη συνέχεια, με τη συνδρομή μου, τοποθετούνται σε ελβετικές τράπεζες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *