F Βλέπει τώρα εκλογές τον Μάρτιο – Επί του Πιεστηρίου

Βλέπει τώρα εκλογές τον Μάρτιο


Σε ρόλο… αστρολόγου ο αρχηγός της ΝΔ

Σε ψύχωση εξελίσσεται το ζήτημα των εκλογών για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που εμμένει πεισματικά, αν και τα δεδομένα και οι συγκυρίες δεν συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ και η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει (προκαλέσει) τις αναγκαίες εξελίξεις. Αδυνατεί έτσι να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί λόγω της βιασύνης και της αδημονίας της να πάρει στα χέρια της τη νομή της εξουσίας. Την περασμένη άνοιξη ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι περί αυτόν μόνο που δεν στοιχημάτιζαν ότι τον Ιούνιο η χώρα θα οδηγείτο σε πρόωρες εκλογές λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απέρρεαν από το τρίτο Μνημόνιο. Οι προβλέψεις του ως… γνωστόν δεν επιβεβαιώθηκαν.
Στις αρχές της θερινής περιόδου επανήλθαν με νέα πρόβλεψη, αυτήν τη φορά για τον Νοέμβριο, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση και θα υποχρεωθεί να προσφύγει εκ νέου στη λαϊκή βούληση. Κατά τα φαινόμενα και αυτή η πρόβλεψη θα έχει την ίδια τύχη. Υπό αυτό το πρίσμα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και τώρα εμφανίζεται βεβαία ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση θα πέσει έξω στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και θα ενεργοποιηθεί ο περίφημος «κόφτης», θα υποχρεωθεί με άλλα λόγια να προχωρήσει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων. Εξ ου και από την Πειραιώς κάνουν ήδη λόγο για… τέταρτο Μνημόνιο! «Η κυβέρνηση καταρρέει. Ερχόμαστε», λένε τις τελευταίες ημέρες από τα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης.
Με το σκεπτικό αυτό, ότι δηλαδή οι εκλογές θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάρτιο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε (από το Λαύριο) πορεία προς τον λαό, ενώ κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια θα πραγματοποιήσουν βουλευτές και στελέχη. Στόχος, όπως λέγεται αρμοδίως, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για τη συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Το επόμενο διάστημα το βάρος των προσπαθειών θα πέσει σε δύο κυρίως κοινωνικές ομάδες: Τους αγρότες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Αμφότερες τους έχουν γυρίσει την πλάτη και εκλογικά αποτελούν μαύρες τρύπες για τη Νέα Δημοκρατία. Η τελευταία φορά που οι αγρότες, ένα σημαντικό τμήμα τους τουλάχιστον, είχαν σταθεί στο πλευρό της παράταξης ήταν το… μακρινό 2007, επί αρχηγίας Κ. Καραμανλή.
Ενώ το ήδη κακό κλίμα στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων επιδεινώθηκε ως εκεί που δεν παίρνει την περίοδο κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης διετέλεσε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το όνομά του ταυτίστηκε με τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Στίγμα το οποίο δεν κατάφερε να αποτινάξει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η προοπτική ανόδου της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία να ισοδυναμεί με αναγγελία καταστροφικού τυφώνα για τους πλέον των 500.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *