F Βρήκαν τον φταίχτη για την κόλαση: Τα αυθαίρετα… – Επί του Πιεστηρίου

Βρήκαν τον φταίχτη για την κόλαση: Τα αυθαίρετα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Όλοι δέσμιοι της καρέκλας, κανείς δεν διανοείται να τη χάσει…
-Στα τριάμισι χρόνια, όμως, που κυβερνούν απέτρεψαν κάθε κατεδάφιση, παρά τις αμετάκλητες αποφάσεις 

Βρήκαν τον… μπουρλοτιέρη. Είναι οι 90 που κάηκαν. Το είπε ωμά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος: «Η ευθύνη της τραγωδίας ανήκει σε όσους έχτισαν τα αυθαίρετα»! Και φυσικά φταίνε και τα… δάση. Ποιος τους είπε να ξεφυτρώνουν; Από ποιον πήραν άδεια; Καλά να πάθουν, αυτό εννοεί. Και όχι μόνο αυτός, όλοι οι συνάδελφοί του. Αυτό θα πείτε στις δύο αδελφούλες που έλιωσαν στις φλόγες αγκαλιά με τους παππούδες τους; Ούτε την ευθύνη του τροχονόμου δεν είχε η κυβέρνηση, που αν λειτουργούσε σωστά οι 90 συνάνθρωποί μας θα ζούσαν σήμερα. Απόδειξη, η Κινέτα, όπου κάηκαν 55.000 στρέμματα και καμία ζωή δεν χάθηκε. Παρότι και εκεί τα αυθαίρετα ήταν πάρα πολλά, κύριε Φάμελλε.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και όλος ο εμπλεκόμενος σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις κρατικός μηχανισμός –Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση– παραδόθηκαν αμαχητί στην πύρινη λαίλαπα. Δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία και ας μην ψάχνουν για ελαφρυντικά. Μπροστά στον αβάστακτο πόνο και στον ποταμό δακρύων, δεν υπήρξε ούτε ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Ούτε στα ψηλά ούτε στα χαμηλά… Η καρέκλα έχει γίνει Κίρκη.

Να συμφωνήσουμε, όμως, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος ότι τα αυθαίρετα είναι ο μεγάλος εχθρός. Πάνω από 1.000.000 είναι. Στα τριάμισι χρόνια που είστε κυβέρνηση, γκρεμίσατε έστω και ΕΝΑ αυθαίρετο κτίσμα, π.χ. στο Μάτι; Στον Νέο Βουτζά, στη Ραφήνα, στην Κερατέα; Όχι. Αντίθετα, εδώ και τριάμισι χρόνια υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό, και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησής σας. Για ποιον λόγο; Ρουσφέτι για ψήφους; Υπάρχει, όμως, κι άλλη απόδειξη που πιστοποιεί ότι κάθε άλλο παρά κατά των αυθαιρέτων είναι η κυβέρνηση. Ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής σήμερα, με «εξαιρετικά επείγον» αίτημά του στις 17/2/2015, ζητούσε την αναβολή της κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας!

Αλλά να πάμε σε μία ακόμη απορία.
Πόσα από τα μέλη της κυβέρνησης, από τους βουλευτές σας, τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ); Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν πάρει χαμπάρι ούτε ένα αυθαίρετο; Αποκλείεται. Αντίθετα, με την αναβολή της εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης (όπως σημειώνουμε παραπάνω) σιωπηρά τα νομιμοποίησαν… Έτσι δεν είναι, κύριε Φάμελλε;
Τώρα, ξαφνικά, θυμηθήκατε ότι υπάρχουν αυθαίρετα; Ασφαλώς όχι. Είναι μια από τις… εφεδρείες για την περίπτωση που η καρέκλα αρχίσει να τρίζει… Και βγήκε από το ράφι για να αλλάξει η ατζέντα, να φύγουν τα φώτα από την αναζήτηση ευθυνών για τις φονικές φωτιές, με τους 90 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες, τα 3.000 και πάνω καμένα σπίτια, την κατάρρευση της ζωής όσων κατοικούν μόνιμα στο Μάτι και στη γύρω περιοχή, που έγινε πλέον κρανίου τόπος. Ένας αποπροσανατολισμός, που όμως δεν φέρνει πίσω τους 90 νεκρούς, το 13χρονο κορίτσι που βούτηξε στον γκρεμό μήπως σωθεί…

Θα πουν σίγουρα κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι το «ΠΑΡΟΝ» είναι προστάτης των αυθαιρέτων. Τα αυθαίρετα, όμως, δεν είναι… προϊόν των ΜΜΕ. Είναι πιστή εικόνα των πολιτικών. Όλων διαχρονικά, χωρίς καμία εξαίρεση. Η κάθε κυβέρνηση τακτοποιούσε αυθαίρετα σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, η νομιμοποίησή τους χρησιμοποιήθηκε και ως πηγή εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αθώος δεν είναι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχει δήλωσή του από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση στην οποία να λέει ότι πρέπει να γκρεμισθούν τα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα. Ούτε και ως κυβέρνηση, όμως, γκρέμισε έστω και ένα αυθαίρετο. Αντίθετα, δεν υλοποίησε 1.639 εντολές κατεδάφισης στην Αττική.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Πριν πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, προηγείται η καταγραφή των τρομερών ευθυνών για την «Κόλαση του Δάντη» που βίωσε το Μάτι, η Ραφήνα, ο Νέος Βουτζάς, η Πεντέλη, η Κινέτα και όλη η γύρω περιοχή. Πρώτα πρέπει να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους έχουν τα κλειδιά της Ελλάδας, που όχι μόνο άφησαν ανοχύρωτη τη χώρα, αλλά ούτε τα στοιχειώδη δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα να μετατραπεί μια παραδεισένια περιοχή σε κόλαση, που κανείς δεν θα ήθελε να τη βιώσει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του…

Όλοι αποδείχθηκαν ανίκανοι…
Μόνο που η αλήθεια δεν κρύβεται, όσο κι αν προσπαθήσεις να την κρύψεις. Και στο τέλος πάντα εκδικείται…
Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα, τότε να στείλουν τις μπουλντόζες για να επιτελέσουν το έργο τους…
Μόνο να μη ζήσει η Ελλάδα ακόμη χειρότερες τραγωδίες. Ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου, για το οποίο πληρώνει ΕΝΦΙΑ, με τη ΔΕΗ να το έχει συνδέσει στο δίκτυο και την ΕΥΔΑΠ να του δίνει νερό, δεν θα κάτσει να βλέπει το σπίτι του, για το οποίο έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, να γκρεμίζεται. Ποιος θα εμποδίσει αυτόν και την οικογένειά του να μπουν μπροστά από την μπουλντόζα;

ΥΓ.: Γράφτηκε ότι από αύριο, Δευτέρα, αρχίζουν το γκρέμισμα οι μπουλντόζες. Είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτοί που το διαδίδουν. Για να φθάσει στο… πυρ η διαδικασία, χρειάζονται πέντε με έξι εβδομάδες και η τελική απόφαση δεν θα έχει εκδοθεί πριν περάσει ενάμισης μήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *