F Για ποιους πρώην αρχηγούς η μπηχτή του Κυριάκου ότι είμαι αρχηγός όχι της κλίκας και της καμαρίλας! – Επί του Πιεστηρίου

Για ποιους πρώην αρχηγούς η μπηχτή του Κυριάκου ότι είμαι αρχηγός όχι της κλίκας και της καμαρίλας!


ΝΔ 5 Άλφα!
    • Ανακοίνωσε ότι ανοίγει σπίτι και περιμένει τους άστεγους
    • Νερόβραστη ήταν η ομιλία του στο συνέδριο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΗ

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ αλήθειας» και μια πλατιά συμμαχία με στόχο την αναμόρφωση και την ανασυγκρότηση της χώρας προτείνει στον ελληνικό λαό ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μιλώντας στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε το… πέρασμα της Ελλάδας στη νέα Μεταπολίτευση με κεντρική δύναμη τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να περιγράψει με σαφήνεια τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν -κατά γενική ομολογία- άνευρη και κατώτερη των περιστάσεων, αφού ακόμη και την πρόταση για «συμφωνία αλήθειας» την έχει διατυπώσει δημόσια εδώ και αρκετές ημέρες. Υποτονικό ήταν και το ακροατήριο, τα στελέχη παρακολούθησαν με σχετική αδιαφορία, ενώ περισσότερα ήταν τα χειροκροτήματα όταν αναφέρθηκε στον Κων. Μητσοτάκη και τον Κ. Καραμανλή, παρά όταν ανήγγειλε την… επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Στη διάρκεια της ομιλίας, στην αίθουσα επικρατούσε γενικότερη αταξία, σύνεδροι περιφέρονταν, άλλοι συζητούσαν μεταξύ τους, κάποιοι τρίτοι τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός σηκώθηκε από τις θέσεις του πριν καν ολοκληρώσει την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης!
Κατά τα λοιπά, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο, όπως είπε, θα στηρίζεται σε «5 Άλφα»: Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία. «Στόχος μας», τόνισε, «είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά, να αρχίσει πάλι να παράγει, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των αλλαγών που προωθεί στη δομή και τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας κι εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η παράταξη θα αποτελέσει «το σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων, που αναζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα». Απορίες αλλά και… μειδιάματα προκάλεσε η αποστροφή του «είμαι αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου και ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος».
Όλα αυτά στον απόηχο των αλχημειών που έγιναν στις εκλογές των νομαρχιακών και την παρασκηνιακή δράση των στενών συνεργατών του εν όψει Συνεδρίου. Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το «σούσουρο» στην αίθουσα όταν στη συνέχεια ανέφερε: «Αφήνουμε πίσω μας τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία».

Κι αυτό ενώ τα παζάρια μεταξύ των διαφόρων ομάδων για τις θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής είχαν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίζονταν μέχρι χθες το βράδυ, που ήταν να στηθούν οι κάλπες. Τέλος, στην ομιλία του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για την οποία υποστήριξε ότι είναι η πιο ανίκανη και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μίλησε για την ανασφάλεια και την ασφυξία που αισθάνονται οι πολίτες, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ μίλησε και για «πρωτοφανή απουσία» του κράτους από εκεί που πρέπει να είναι «παρών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *