F Δέκα πρώην Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αγωνιούν για την Άμυνά μας… – Επί του Πιεστηρίου

Δέκα πρώην Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αγωνιούν για την Άμυνά μας…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

ΘΑΡΡΑΛΕΑ

Τι συμβαίνει στην καυτή γειτονιά μας, τι παιχνίδια παίζονται…

-Ανησυχεί και ο υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλάει για κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο και ξαφνικά οι Αμερικανοί μάς ζητούν λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις, λες και δεν τις έχουν πάρει χαμπάρι…

Φωτιά έχει ανάψει στη γειτονιά μας, κάποια στιγμή μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, κρίσιμες ανατροπές συζητιούνται κι εμείς ασχολούμαστε με τη Novartis, με το μυαλό καρφωμένο στις κάλπες…

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που ανησυχούν και ίσως να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Είναι αυτοί που μια ζωή είναι ταγμένοι να φυλάνε Θερμοπύλες. Δέκα πρώην Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού σε κοινό άρθρο τους χτυπάνε την καμπάνα της… Αγια-Σοφιάς.

Ευθέως τονίζουν ότι «η υποχώρηση της σχετικής μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές απώλειες, που μπορεί να φθάσουν μέχρι και το επίπεδο της εθνικής καταστροφής με τον πιο άμεσο και απόλυτο τρόπο, όπως έγινε το 1897». Το άρθρο υπογράφουν οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Κωνσταντίνος Γκίνης, Αθανάσιος Τσέλιος και Βασίλειος Τελλίδης, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και Γεώργιος Γιακουμάκης, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ Βασίλειος Κλόκοζας και Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Κωνστα­ντίνος Μαζαράκης – Αινιάν και ο Επίτιμος Υπαρχηγός Στόλου Σπυρίδων Κονιδάρης.

Την Τρίτη τη σκυτάλη παίρνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος σε συνέντευξή του λέει ότι «είναι μόνιμος ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο». Και την επομένη ακολουθεί ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δηλώνει ότι «η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μάς ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε».

Και ως επισφράγιση – επιβεβαίωση του θερμού κλίματος που καλλιεργείται στη γειτονιά μας, μετά και την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν της πώλησης των S-400, η Γερουσία του Αμερικανικού Κογκρέσου ζητάει λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο (λες και τώρα τις πήραν χαμπάρι, όταν εδώ και χρόνια έχουν γίνει καθημερινότητα) και άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την Τουρκία να έχει κάνει καραμέλα τα περί «γαλάζιας πατρίδας»…

Σε ελεύθερη πτώση η Άμυνα
Οι 10 ηγέτες του Στρατεύματός μας στο κοινό άρθρο τους καταγράφουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποβάθμιση της αμυντικής ισχύος της χώρας μας:

«Δυστυχώς, οι δυνατότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία δεκαπενταετία βρίσκονται σε συνεχή διολίσθηση, με αποτέλεσμα η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να μεταβάλλεται σταθερά υπέρ της δεύτερης».

Παίζουμε με τη φωτιά…
Τι πρέπει να γίνει για να μην μπει η χώρα μας σε περιπέτειες; Η απά­ντηση των 10 Αρχηγών είναι η αυτονόητη, που αποτελεί διαχρονικά το λάβαρο της πατρίδας μας:

«Αν θέλουμε μια Ελλάδα η οποία να εξασφαλίζει ειρήνη και συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας, οικονομικής προκοπής και ευημερίας στους πολίτες της, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της άμυνας της χώρας. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τη χώρα ευυπόληπτη στους φίλους και σεβαστή στους αντιπάλους. Η συνειδητή επιμονή στην αντιμετώπιση του ζητήματος της εθνικής άμυνας και ασφαλείας με τους σημερινούς όρους σημαίνει ένα εκ των δύο: Είτε έχουμε αποφασίσει υποχώρηση σε αυτά που αποκαλούνται ‘‘ζωτικά συμφέροντα της χώρας’’ είτε παίζουμε με τη φωτιά, ελπίζοντας ότι, όπως άλλα προβλήματα, και αυτό θα ‘‘σκάσει’’ στα χέρια των επόμενων».

Η διέξοδος είναι στα χέρια μας, λένε οι 10 Αρχηγοί:
«Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κυβερνήσεις χωρίς ευρεία συναίνεση από την αντιπολίτευση δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα».

Φωτο: newsbomb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *