F Διαγραφή α λα Σαββίδη των προστίμων και των προσαυξήσεων για όλους τους Έλληνες – Επί του Πιεστηρίου

Διαγραφή α λα Σαββίδη των προστίμων και των προσαυξήσεων για όλους τους Έλληνες

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Δεν μπορεί, Αλέξη Τσίπρα, να υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών
  • Μόνο έτσι, και με πολλές δόσεις, θα εισπράξει λεφτά το Δημόσιο, που… καίγεται, και δεν θα τα φέρει η καταιγίδα κατασχέσεων που έχει ξεσπάσει

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλά κάνατε, κύριε πρωθυπουργέ, και διαγράψατε με τροπολογία τα πρόστιμα, κάπου 38.000.000 ευρώ, που είχε στην καμπούρα της η ΣΕΚΑΠ από λαθρεμπόριο, την οποία κάποιοι από τους παλιούς συνεταιριστές-προέδρους της είχαν κάνει τσιφλίκι τους, λες και ήταν του πατέρα και της μάνας τους, και έτρωγαν και έπιναν φορτώνοντας τον λογαριασμό σε εμάς τα κορόιδα. Και δεν θα τα πληρώσει ο αγοραστής της, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν έχει ευθύνη για το λαθρεμπόριο. Αντίθετα, προσέφερε υπηρεσία, ανταποκρινόμενος στις πιέσεις του Σαμαρά τότε που ήταν πρωθυπουργός, γιατί η ΣΕΚΑΠ και οι 65.000 καπνοπαραγωγοί κινδύνευαν να περάσουν στην Τουρκία, που περίμενε στη γωνία για να προσθέσει ένα ακόμη ατού στα γνωστά σχέδιά της. Καλώς λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, διαγράψατε τα 38.000.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ο Ιβάν. Το ίδιο, όμως, θα πρέπει να γίνει και για τους πάνω από 4.000.000 έλληνες πολίτες που χρωστάνε στην Εφορία και στο ΙΚΑ. Πρόκειται για τις περιβόητες ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες κάθε μήνα αυξάνονται και… έχουν φθάσει αισίως κοντά στα 94,3 δισ. ευρώ από 30 δισ. ευρώ που ήταν το 2009, για τα οποία έλεγε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου το αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν». Να σημειωθεί ότι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι 22,4 δισ. ευρώ, τα δε… φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο τέλος Μαρτίου ανήλθαν σε 3,227 δισ. ευρώ!

Αντί όμως, Αλέξη Τσίπρα, να μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα, αυξάνουν συνεχώς, και μάλιστα με… ρυθμό πάνω από 1 δισ. ευρώ τον μήνα, οι δε ενταχθέντες στη ρύθμιση των 100 δόσεων σε μεγάλο ποσοστό δεν συνεχίζουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί ο τζίρος έχει πέσει και δεν μένουν λεφτά για να εξοφλούν τα τρέχοντα (ΦΠΑ, φόρους, εισφορές κ.λπ.) και τη δόση.

Γι’ αυτό θα έπρεπε να είχε χτυπήσει συναγερμός στην κυβέρνηση και πρωτίστως στο Μαξίμου. Κι όμως, λύση υπάρχει, η οποία μάλιστα είναι απλή σαν το αυγό του Κολόμβου. Να κάνετε, κύριε πρωθυπουργέ, αυτό που κάνατε για τον Ιβάν. Να γίνει το ίδιο για τους πάνω από 4.000.000 Ιβάν. Με μια μονοκοντυλιά, να διαγραφούν πρόστιμα και προσαυξήσεις, που έχουν φθάσει σε ποσοστό που ούτε ο… Σάιλοκ δεν θα τολμούσε όχι να το επιβάλει, αλλά ούτε καν να το σκεφθεί: Έχουν ξεπεράσει το 300%!

Ποιος πολιτικός αρχηγός, ποιο κόμμα, ποιος βουλευτής θα τολμήσει, κύριε πρωθυπουργέ, να μην ψηφίσει την τροπολογία που θα διαγράφει πρόστιμα και προσαυξήσεις που δεν είναι προϊόν λαθρεμπορίου; Ούτε ένας δεν θα υπάρξει.

Αυτή η ρύθμιση όχι μόνο θα δώσει ανάσα, αλλά θα απαλλάξει και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες από τον βραχνά της φυλάκισης και της κατάσχεσης, δημιουργώντας το κλίμα που χρειάζεται για να γυρίσει ο τροχός.

Άμεσα. Εδώ και τώρα.

Το κλειδί το έχεις στο χέρι σου, Αλέξη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *