F Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύετε ότι θα απαλλαγείτε εύκολα από εμένα… – Επί του Πιεστηρίου

Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύετε ότι θα απαλλαγείτε εύκολα από εμένα…

Μήνυμα Καμμένου προς ΝΔ

 

  • Μετέτρεψε την παράταξη ο Μητσοτάκης «σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων»

«Αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι θα απαλλαγούν τόσο εύκολα από εμένα, είναι βαθιά νυχτωμένοι»! Το μήνυμα αυτό εκπέ­μπει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος ως απάντηση στη συντονισμένη επιχείρηση πολιτικής απαξίωσης (αποδυνάμωσής) του, στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται με αφορμή τις αναφορές του στον Κ. Καραμανλή, υπογραμμίζει την απόφασή του να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του, προς… απογοήτευση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σημειώνει ακόμη ότι όσοι σήμερα βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, καθότι στο παρελθόν «τον πολέμησαν με λυσσαλέο τρόπο» και είχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μετάσχει στην επιχείρηση σπίλωσής του. Αναφέρεται προφανώς σε στελέχη όπως ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Μ. Βορίδης, κ.ά., οι οποίοι ως στελέχη του ΛΑΟΣ είχαν κατ’ επανάληψη επιτεθεί στον Κ. Καραμανλή και μάλιστα με ακραίες εκφράσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει και το πολεμικό κλίμα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού που συ­ντηρεί ο Αντ. Σαμαράς και οι περί αυτόν.

Ο κ. Καμμένος επιρρίπτει ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα στελέχη κατέχουν σήμερα κομβικές θέσεις αλλά και για το γεγονός ότι με τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει έχει μετατρέψει την παράταξη «σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων, που δεν έχει ως συνδετικό κρίκο έναν κώδικα ηθικής αλλά τη μανία της εξουσίας και της εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα παραμείνει προσηλωμένος στην τακτική που έχει χαράξει, να πλαγιοκοπεί δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, πλήττοντας τον κ. Μητσοτάκη στα αδύνατα σημεία του:

Τη μέχρι πρότινος στάση του έναντι του Κ. Καραμανλή, τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τις ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την υιοθέτηση πολιτικών που κινούνται στη σφαίρα του νεοφιλελευθερισμού.

Όλα αυτά με απώτερο σκοπό να προσεγγίσει (προσελκύσει) τους καραμανλικούς ψηφοφόρους αλλά και τους απογοητευμένους από την ιδεολογική «στροφή» του κ. Μητσοτάκη. Τα οργανωμένα πυρά που δέχεται σε καθημερινή σχεδόν βάση από προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν τις προσδοκίες του. Και προδίδουν -φυσικά- το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στο… απέναντι στρατόπεδο.

Πέραν της Ντ. Μπακογιάννη, που δείχνει να… ηγείται, στον πόλεμο κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ μπήκαν διαδοχικά ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης («ο κ. Καμμένος έχει τραβήξει δικό του δρόμο, αποφάσισε να συμμαχήσει με τον κ. Τσίπρα), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Δένδιας, ενώ επανήλθε και ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής («δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τον κ. Καμμένο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχόλιο ή αναφορά του πρώην πρωθυπουργού που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μομφή ή αποδοκιμασία του προέδρου των ΑΝΕΛ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *