F Εκβιάζει ο Γεωργίου τους δανειστές, ότι αν δεν τον σώσουν θα ανοίξει το στόμα του – Επί του Πιεστηρίου

Εκβιάζει ο Γεωργίου τους δανειστές, ότι αν δεν τον σώσουν θα ανοίξει το στόμα του

Δεν δεχόμαστε εντολές, διαμηνύουν οι δικαστές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • Γι’ αυτό έχουν ξεσηκωθεί θεοί και δαίμονες για να τον γλιτώσουν

Τέτοια κινητοποίηση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλων των οργάνων της, από ψηλά μέχρι χαμηλά, με τον Μοσκοβισί και τον Ντομπρόβσκις, ακόμη και μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης, να έχουν επιστρατευθεί για να απαιτήσουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη τελεσιγραφικά, και μάλιστα κατά τρόπο υβριστικό, την αθώωση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, δεν έχει ξαναγίνει. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια ωμή και εκβιαστική παρέμβαση.

Όλος αυτός ο… ξεσηκωμός των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ είναι πρωτοφανής και η εξήγηση δεν μπορεί παρά να είναι ότι ο Γεωργίου κάπου τους κρατάει. Κάποια στοιχεία θα έχει που ενδεχομένως να βεβαιώνουν ότι εξετέλεσε εντολές, ότι τους έκανε το θέλημα, και τώρα τους λέει: «Θα πληρώσω εγώ τη… νύφη; Δεν θα κάτσω να πάω φυλακή. Θα τα πω όλα». Και ήδη σε πρώτη φάση ο εκβιασμός απέδωσε, καθώς οι «θεσμοί» είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο την πληρωμή από το ελληνικό κράτος 100.000 ευρώ στον Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα, αλλιώς δεν θα εκταμιευόταν η δόση των 7,5 δισ. ευρώ περίπου, κάτι που η κυβέρνηση έσπευσε να αποδεχθεί. Τώρα ο Γεωργίου ζητάει και τα… ρέστα, την αθώωσή του, γιατί αλλιώς θα τα πει όλα χαρτί και καλαμάρι, θα αποκαλύψει ότι το φούσκωμα του ελλείμματος έγινε καθ’ υπόδειξή τους.

Έχει μεγάλο βάθος αυτή η ιστορία. Δεν έχει προηγούμενο η γενική επιστράτευση της ηγεσίας της ΕΕ στην προσπάθεια να βγάλει λάδι τον Γεωργίου, που κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι ήταν και μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ, το οποίο περνάει από κόσκινο όποιον προσλαμβάνει…

Προς τι ο σπαραγμός αν είναι αθώος;

Σε επίρρωση των παραπάνω εκτιμήσεων, αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο του κορυφαίου συναδέλφου, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, Μιχάλη Ιγνατίου με τίτλο: «Ο αξιότιμος κ. Ανδρέας Γεωργίου… – Γιατί ο ‘‘σπαραγμός’’, το ‘‘μίσος’’ και η ‘‘λατρεία’’ για τον γραφειοκράτη του ΔΝΤ;». Γράφει μεταξύ άλλων:

«Με προβληματίζει ο τρόπος αντίδρασης των δανειστών και η μάχη που δίνουν για να τον σώσουν. Τι χρειάζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί εάν οι δανειστές πιστεύουν ότι είναι αθώος;».

Η γενναία απάντηση των δικαστών μας

Πληρωμένη ήταν η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στους άθλιους υπαινιγμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι έλληνες δικαστές δεν αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες και ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Γεωργίου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει:

«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να ‘‘αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης’’ σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *