F “Ελλάς Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς”… – Επί του Πιεστηρίου

“Ελλάς Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς”…

Με αυτή την ιαχή θα υποδεχτούμε το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο μας, έλεγαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής, λίγη ωρα μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης, που έφτιαξε η γκάφα (;) με το κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις οθόνες ολων των καναλιών της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο παντού εχει πέσει παγωνιά, απογοήτευση, ειρωνικές αναφορές του τύπου τα καταφέραμε μια χαρά, παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ. Τα μόνα χαμόγελα που έβλεπες ηταν μόνο των βουλευτών που μπήκαν στην κυβέρνηση.
Δεν υπάρχει προηγούμενο ανασχηματισμού που να μην ειχε δημιουργήσει μια ελπίδα και να μην άλλαξε το κλίμα, έστω και προς στιγμή. Τούτη η…αναδόμηση δεν ειχε καμιά πνοή, ουτε θετικη απήχηση βρηκε στην κοινη γνώμη, ακομη και τα ΜΜΕ δεν είδαν την κυβερνητική αλλαγη ως μια εξελιξη που μπορει να ανατρέψει την πορεια προς το άγνωστο. Η συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλιου με τα σκυθρωπα προσωπα ολων των υπουργων και φανερά κουρασμένο και καταβεβλημενο τον πρωθυπουργο Αντωνη Σαμαρα, που είδε να καταρρέουν ολα εκείνα που σχεδίαζε, που ηταν και προσφυγη τωρα σε εκλογες, με άξονα το λουκέτο στην ΕΡΤ και αναγκάσθηκε να κάνει συγκυβερνήτη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θύμιζε κηδεία και οχι την πανηγυρική συνεδρίαση.
Ο ανασχηματισμός έφερε απέναντι με τον Σαμαρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την παραχώρηση της θέσης του αντιπροέδρου και του υπουργείου Εξωτερικων στον Βενιζελο. Οπως υποστηρίζουν κύκλοι που ειναι κοντα στον επανελθόντα στο υπουργειο Αμυνας, η συμφωνια στήριξης του Σαμαρα στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ πρόβλεπε οτι ο Αβραμόπουλος θα εχει πάντα την δεύτερη θέση και αυτό δεν το τήρησε στον ανασχηματισμό.
Δεν ειναι καλλίτερα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ισχυρή ομάδα βουλευτών και στελεχών που στις συσκέψεις με τον Βενιζέλο ηταν κάθετα αντίθετοι στην ταύτιση με τον Σαμαρά, γιατι αυτό θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και επέμειναν στη θέση οτι προσφέρουμε στήριξη για να μην πάει η χώρα στις εκλογές, αλλά δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Αυτός ηταν και ο λόγος που αρνήθηκαν να παρουν υπουργείο αν και τους προτάθηκε. Μεταξυ αυτών ειναι οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Θοδώρα Τζάκρη, Παν. Ρήγας, Θάνος Μωραΐτης και αρκετοί άλλοι.
Σημαντικά στέλεχη της ΝΔ, εκ των οποίων αρκετοί έχουν χρηματίσει υπουργοί προβλέπουν μικρό τον βίο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και μάλιστα ισχυρίζονται οτι δύσκολα θα φθάσει στο τέλος του χρόνου. Ειναι πολύ πιθανόν να πάμε σε εκλογές περι τον Οκτώβριο με Νοέμβριο, αν και φαντάζει απίθανο, δεδομένου οτι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2014 και δύσκολα θα μας επιτρέψουν εκλογές, εκτός και αν η κατάσταση γίνει τόσο δραματική και δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα

Να σημειωθεί οτι υπάρχει σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ που απο τώρα λένε οτι αν η κυβέρνηση φέρει νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *