F Επί του Πιεστηρίου: Η πρώτη φορά…  – Επί του Πιεστηρίου

Επί του Πιεστηρίου: Η πρώτη φορά… 

Πονάει πάντα η πρώτη φορά, για να μπούμε και εμείς στα χνάρια που το «Ποτάμι» άνοιξε… Μόνο που κάθε άλλο ευχάριστη ήταν η πρώτη φορά για την σημερινή Νέα Δημοκρατία και ιδιαίτερα για τον αρχηγό της και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Είναι η πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε μετά το 2009 τα ηνία της Δεξιάς παράταξης, που η στρατηγική την οποία χάραξε μαζί με τους στενούς από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης επιτελείς του με ένα και μόνο οδηγό και στόχο πως θα κρατηθεί στην εξουσία, μετά την χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε όχι απλώς να τρίζει, αλλά μπήκε στην αντίστροφη πορεία.

Είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η πολιτική της κυβέρνησης. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η απώλεια της Περιφέρειας Αττικής, που είναι η μισή Ελλάδα, είναι η πρώτη ήττα της πολιτικής των Μνημονίων και της αντίδρασης στην κάλπη του ελληνικού λαού, ότι δεν αντέχουμε άλλο. Αλλάξτε, γιατί αλλιώς έρχονται και για την κυβέρνηση τα χειρότερα. Και αυτό το… ανοικτό γράμμα το διάβασαν όλες οι φιλικές και υποστηρικτικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες. Όλες οι Μνημονιακές εφημερίδες έχουν σήμερα στον πρωτοσέλιδο τίτλο την λέξη «Μήνυμα» με παραλήπτη την κυβέρνηση. Και πανηγυρίζουν γιατί το μήνυμα δεν έφθασε στο όριο της ανατροπής.

Στο Μαξίμου η καρδιά τους έμεινε στην θέση της, γιατί η διαφορά δεν ξεπέρασε το τέσσερα, δεν έφθασε στο πέντε που φοβόταν… Η επιχείρηση τρόμου, ότι αν κινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα, χάνονται όλα, με την… φιλότιμη συνδρομή και των έξω, μέχρι και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, με πρώτο και πολυτιμότερο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… τρομοκράτη τον Σόιμπλε, σε ένα βαθμό απέδωσε… Δεν απέτρεψε όμως την πρωτιά του Αλέξη Τσίπρα.

Αφελής και μάταιη είναι η… ταχυδακτυλουργική προσπάθεια του πρωθυπουργού, όπως φάνηκε με τις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μικρότερο ποσοστό από εκείνο που είχε πάρει στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 και επομένως δεν… κέρδισε! Αφελής γιατί με αυτή την λογική οι δυο κυβερνητικοί εταίροι έχουν υποστεί συντριβή. Η ΝΔ έχασε 7 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 4 σε σχέση με τα ποσοστά του 2012! Επομένως και από αυτή την σύγκριση αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των χθεσινών εκλογών. Όποιος πάντως έγραψε τον λόγο του πρωθυπουργού απέδειξε ότι δεν κάνει για την θέση που κατέχει…

Ξαφνικά οι γραφιάδες Μνημονιακών εφημερίδων ανακάλυψαν ότι είναι σοφός ο ελληνικός λαός. Γιατί τους εξυπηρετεί το αποτέλεσμα. Αν η διαφορά ήταν πιο μεγάλη, τότε θα είχαν πάρει το μαστίγιο κατά του λαού και κάθε άλλο παρά σοφός θα ήταν…

Ευθύνες τεράστιες έχει το κυβερνητικό μπλοκ για την εκτίναξη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, που πλέον είναι το τρίτο κόμμα. Αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα είναι.

Η ψήφος για τις Ευρωεκλογές αλλά και την Περιφέρεια Αττικής είναι η αρχή της σεισμικής διεργασίας που έχει αρχίσει από καιρό στα θεμέλια του κυβερνητικού Συνασπισμού. Η παλιά κραταιά δεξιά (συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, όπως θέλετε πέστε την) δεν υπάρχει πια όπως την ζήσαμε χρόνια πριν. Πληρώνει τα έργα της…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *