F Η ΔΕΠΑ επεσπευσε το λουκέτο στην ΕΡΤ… – Επί του Πιεστηρίου

Η ΔΕΠΑ επεσπευσε το λουκέτο στην ΕΡΤ…

ert

  • Πακετο και το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ)
  • Θύελλα οι αντιδράσεις
  • Μπορει αυτη η παράλογη αποφαση να αποτελέσει τοατύχημαπου οι κυβερνώντες απευχονται
  • Θα λεηλατήσουν τα παντα στην ΕΡΤ, μολις κατέβουν τα ρολλα

 

Απο καιρο ειχε αποφασίσει η κυβερνηση να κλεισει την ΕΡΤ. Και ηταν γνωστο οτι το θεμα ειχε συζητηθεί σε σύσκεψη των τριων αρχηγών με τον Κουβελη να εχει καποιες ενστάσεις, ενω ηταν σύμφωνος ο Βενιζέλος. Το φιάσκο με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ επεσπευσε το λουκέτο, προκειμενου να βγει απο το καδρο η κυβερνητικη αποτυχια. Σε ρυθμούς αστραπης υπογράφηκε η Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποια, θυμιζοντας εποχές αλήστου μνήμης, προβλεπει οτι ο αρμόδιος υπουργος μπορει να κλείνει οποια ΔΕΚΟ θελει και να απολύει όλους τους εργαζόμενους χωρις καμια αποζημίωση! Και αμ’ έπος αμ’ εργο.. Λιγο πριν τις 6 ο υφυπουργος Τυπου Σιμος Κεδικογλου ανακοίνωσε οτι μπαινει ταφόπλακα σε ολα τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και σε καθε δραστηριότητα της ΕΡΤ, με το επιχείρημα οτι η ΕΡΤ αποτελει θύλακα αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης και αυτο τελειώνει απο σημερα. Κατεβαίνουν οι διακόπτες και μετα τρεις μηνες θα δουμε…Μαύρο απο απόψε το βραδυ στις οθόνες…

Ο κ. Κεδικογλου το μονο που λησμονησε να πει ηταν οτι η ΕΡΤ δεν αποτελούσε  μαγαζί κάποιων άγνωστων, που περνούσαν απ’ εξω και διόριζαν ή άρπαζαν οτι υπήρχε. Θύλακα αδιαφάνειας και κατασπαταλησης του ιδρωτα του ελληνικού λαου ειχαν καταστήσει την κρατικη τηλεοραση ολα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χωρα απο το 1974 μεχρι σημερα. Παραμαγαζο τους την

ειχαν. Και αυτο συμβαίνει  και απο την τρικομματικη κυβερνηση, που απο την επομενη της ανάληψης της εξουσίας έγινε μοιρασια θέσεων και ο καθένας κουβαλησε τους δικούς του, βάζοντας στο ψυγείο καταξιωμένα στελεχη, με εμπειρια, γνώσεις και αξιοπιστία. Και τα ονοματα ειναι σε γνώση των πάντων και ο υφυπουργος Τυπου τα ξερει καλλίτερα απο τον καθένα.

Ειναι απο τα μεγαλύτερα λάθη του πρωθυπουργου και των δυο εταίρων του (μεχρι στιγμής δεν υπαρχει προσωπική δηλωση των κ. Βενιζέλου και Κουβελη, απο την οποια να προκυπτει οτι διαφωνούν με το λουκετο και δεν προκειται να στηρίξουν την Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην Βουλη). Το κλεισιμο της ΕΡΤ μπορει να ανάψει φωτια και να αποτελέσει το “ατύχημα” που οι κυβερνώντες και οι τροικανοι απευχονται. Και να προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων, αν δεν ανασταλεί η αποφαση που ανακοίνωσε ο Σιμος Κεδικογλου.

 

Ο αυτουργός…

 

Σύμφωνα με πληροφοριες η μελέτη και ο σχεδιασμός του κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης ανήκει στον μόνιμο νομικό σύμβουλο του υπουργου Αναπτυξης Κωστή Χατζηδακη, τον κ. Ψαρα, στον οποιο ανηκει το μοντελο με το οποιο έκλεισε η Ολυμπιακη Αεροπορία. Το ιδιο μοντέλο επιχειρει τωρα η κυβερνηση να εφαρμόσει στην ΕΡΤ και κατα μοιραία σύμπτωση με τον ιδιο υπουργο!

Να σημειώσουμε οτι το λουκέτο δεν μπαινει μονο στην ΕΡΤ αλλα και στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το οποιο λενε κυβερνητικοι κύκλοι οτι θα ενταχθει στην ΕΡΤ, οταν βεβαια επαναλειτουργήσει και βεβαια με πολυ περιορισμένο προσωπικο.

Οι μόνοι που χαίρονται απο την αποφαση για κλεισιμο της Δημόσιας τηλεόρασης ειναι τα μεγαλα κανάλια, τα οποια θα μονοπωλήσουν την πληροφόρηση και την ενημερωση, η οποια φυσικα θα ειναι φιλτραρισμενη κατα τα συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις του καθε “νταβατζη”.

 

Θα γινει ΤΟ πλιάτσικο

 

Ετσι και κλεισει η ΕΡΤ απο την αλλη ωρα θα γινει το μεγαλο πλιάτσικο ολων των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων και του τεράστιου θησαυρού που αποτελει το ιστορικό αρχείο της κρατικής τηλεόρασης και παρα πολλοι παραμονευουν για να το λεηλατήσουν. Και υπεύθυνη για αυτο θα ειναι η κυβερνηση.

 

Οχι απεργία αλλα λειτουργια ολων

των καναλιών με ευθύνη μονο των δημοσιογράφων

 

Μέχρις αυτης της στιγμής που γράφεται αυτο το ρεπορτάζ δεν εχουν αποφασισθεί οι τρόποι αντίδρασης στην βίαιη κατεδάφιση της ΕΡΤ. Υπαρχουν στο τραπέζι πολλες προτασεις και σκέψεις πέραν των παραδοσιακών που δεν έφεραν ποτε αποτελεσμα. Μια απο αυτες ειναι να παρουν οι εργαζόμενοι στα χερια τους την λειτουργια της ΕΡΤ με εκπομπές και προτασεις γιατι δεν πρεπει να κλεισει η ΕΡΤ, ποιες αλλαγές χρειαζεται να γινουν και καλώντας τον κοσμο να κατέβει στους δρόμους. Επισης τα ιδιωτικα κανάλια  συνεχίσουν να λειτουργούν με την δέσμευση οτι π.χ. καθε μια ωρα θα κανουν οι δημοσιογράφοι εκπομπη κατα της απόφασης της κυβερνησης και θα στέλνουν τα μηνυματα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *