F Η χώρα βγήκε στις Αγορές, Αλέξη, οι Έλληνες πότε θα βγουν από τα κάτεργα; – Επί του Πιεστηρίου

Η χώρα βγήκε στις Αγορές, Αλέξη, οι Έλληνες πότε θα βγουν από τα κάτεργα;

Τα νοικοκυριά φτάσανε να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τον λογαριασμό του νερού

  • Λύση υπάρχει: Να φορολογήσετε τον παραγόμενο πλούτο, που θα αποφέρει πολλά παραπάνω από τα χρήματα που χρειάζεται το κράτος για να καλύψει όλες τις ανάγκες του. Ιδού η Ρόδος, τολμήστε το κ. πρωθυπουργέ!
Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Βγήκαμε στις Αγορές – παρά τη… ζήλια της ΝΔ. Και, επιπλέον, τις γκρίνιες των άλλων κομμάτων και των μεγαλοστελεχών τους για το ότι το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο, ξεχνώντας ότι είναι αυτοί που άνοιξαν τις πόρτες στον εφιάλτη των Μνημονίων τότε που είχαν στα χέρια τους τα κλειδιά. Να βγούμε στους δρόμους… Να κρατήσουν οι χοροί… Όμως το ότι βγήκε η Ελλάδα στις Αγορές, οι οποίες, όχι μόνο δεν χαρίζουν τίποτε αλλά είναι έτοιμες να σε στήσουν και στο εκτελεστικό απόσπασμα, τι σημαίνει για το νοικοκυριό που έχει φθάσει στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του νερού; Ότι τώρα θα μπορεί να το πληρώνει και δεν θα του το κόψει η ΕΥΔΑΠ; Ή θα μπορεί να πληρώνει το ρεύμα; Ή μήπως θα μπορεί να αγοράζει από τον μπακάλη τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία έχει στερηθεί επί μήνες;  Ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών; Ότι δεν θα κατασχέσουν η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ό,τι έχει απομείνει στον επιχειρηματία για τους φόρους και τις εισφορές που δεν μπορεί να πληρώσει, αφού ο τζίρος έχει πέσει στα τάρταρα;

Ότι οι φόροι, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα και έχουν φτάσει πάνω από το 65% του όποιου εισοδήματος έχει απομένει στον έμπορο, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον ελεύθερο επαγγελματία, ακόμα και στον συνταξιούχο και κυριολεκτικά όλοι ξεζουμίζονται, με τη μεσαία τάξη να έχει περιέλθει σε κατάσταση διάλυσης, θα μειωθούν, θα πάνε στο μέσο επίπεδο της φορολογίας που ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Για να έχει μια πλήρη γνώση ο αναγνώστης της φοροκαταιγίδας που έχει ξεσπάσει, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, για εισοδήματα του 2015 συνολικού ύψους 66.181,25 ευρώ, πλήρωσε το 2016 συνολικά 29.060,39 ευρώ, ήτοι το 43,91% των καθαρών κερδών του. Το 2017, ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας, με χαμηλότερο εισόδημα, συγκεκριμένα 60.996,41 ευρώ, θα πληρώσει για εισοδήματα του 2016, 47.468 ευρώ, ήτοι το 77,82%.

Και τη λύση την έχετε στα χέρια σας, κύριε πρωθυπουργέ. Είναι απλή και δεν χρειάζονται «μεγάλα μυαλά», οικονομολόγοι εξπέρ. Είναι η φορολόγηση του παραγόμενου πλούτου σε ποσοστό 45%. Που σημαίνει ότι με ΑΕΠ 175 δισ. ευρώ το Δημόσιο θα έχει έσοδα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Το λιγότερο. Γιατί τα 175 δισ. ευρώ είναι μόνο τα δηλωθέντα. Υπάρχουν και τα αδήλωτα, όπου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες του τι διακινείται σε ΟΛΟ το φάσμα της Αγοράς, το πραγματικό ΑΕΠ φθάνει στα 240 δισ. ευρώ. Μόνο από τον τουρισμό, ένα μεγάλο ποσό από τα πακέτα που κλείνονται, γύρω στο 30%, κατατίθεται σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Υπάρχει, επομένως, ζωή κ. πρωθυπουργέ: Καλύπτονται έτσι και τα πλεονάσματα του 3,5%, που με το μαχαίρι στον λαιμό απαιτούν να έχει η Ελλάδα κάθε χρόνο μέχρι το 2060, και ο ελληνικός λαός θα δει άσπρη μέρα και η κατάθλιψη θα είναι ένα κακό παρελθόν.

Και τότε, όχι μόνο θα αρχίσουν οι χοροί αλλά και θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές και οι αλλαγές στη λειτουργία της χώρας μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη που οκτώ χρόνια ζει το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση, ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος. Και οι νέες γενιές να μην ξενιτεύονται και να μπορεί η γη μας να τους δώσει τις δυνατότητες να δημιουργήσουν και να στηρίζουν τον τόπο τους. Αυτή άλλωστε είναι και η παρακαταθήκη εκείνων που έβαλαν τα θεμέλια της Ελλάδας.

Η έξοδος στις Αγορές ήταν μία πολιτική κίνηση – κυρίως, επιβίωσης.
Απομένει, Αλέξη Τσίπρα, η έξοδος των Ελλήνων από τα «κάτεργα»
που ζουν οκτώ χρόνια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *