F Θέλει να βάλει υποψηφίους τα δικά του παιδιά ο Μητσοτάκης – Επί του Πιεστηρίου

Θέλει να βάλει υποψηφίους τα δικά του παιδιά ο Μητσοτάκης


Πόλεμος ξέσπασε στη ΝΔ για τις λίστες

Πολεμικό κλίμα αρχίζει να διαμορφώνεται μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, παρότι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εκλογών παραμένει αδιευκρίνιστος. Η έ­νταση έχει να κάνει κυρίως με την πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη να επιβάλει τα δικά του στελέχη, με απώτερο σκοπό να θέσει υπό τον έλεγχό του την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει. Όχι μόνο για να εξαλείψει και τις τελευταίες εστίες αμφισβήτησης αλλά και για να έχει εξασφαλισμένη τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων.
Στην Καβάλα πρόκειται να κατέβει υποψήφιος ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μ. Λαζαρίδης, ο οποίος επισκέπτεται την περιφέρεια με ύφος, έχοντας τη στήριξη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Κάτι που, όπως ήταν φυσικό, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του νυν βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλου αλλά και του πρώην βουλευτή Γ. Καλαντζή, ο οποίος έχει κόντρα από το παρελθόν με τον κ. Λαζαρίδη. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Στην Ευρυτανία, με τις… ευλογίες προφανώς της ηγεσίας, σκοπεύει να κατέβει υποψήφια η Σ. Ζαχαράκη, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου. Και εφόσον έχει πάρει το χρίσμα από τον ίδιο τον αρχηγό, θα έχει και τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού αλλά και της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη (Ντόρα, Κ. Μπακογιάννης κ.λπ.). Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την ενόχληση, αν όχι την οργή, του νυν βουλευτή Κ. Κοντογεώργου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι στις εκλογές θα κληθεί να δώσει μια άνιση μάχη.
Ανάλογο, αν όχι χειρότερο, είναι το κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκλεκτός της ηγεσίας είναι ο Σπ. Λιβανός, εξ ου και η κατά πολλούς στοχευμένη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πρόσφατα στην περιοχή. Την κατάσταση στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας επιδεινώνει η διαμάχη μεταξύ των νυν βουλευτών Μ. Σαλμά και Κ. Καραγκούνη. Αμφότερες οι πλευρές εκτοξεύουν πυρά και απειλούν με καταγγελίες για σκοτεινές δραστηριότητες.
Στη Φωκίδα η προοπτική να κατέβει υποψήφιος ο Π. Μαντούβαλος συναντά τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων της παράταξης, όχι μόνο διότι δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή αλλά και λόγω της εμπλοκής του στην πολύκροτη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Κομματικοί παράγοντες απειλούν ότι κατά την προεκλογική περίοδο θα κυκλοφορήσουν φυλλάδια για τη συγκεκριμένη υπόθεση και φωτογραφίες με τον κ. Μαντούβαλο να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο τελευταίος δηλώνει ότι έχει πάρει το πράσινο φως από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ενώ υπαινίσσεται ότι θα έχει και ισχυρή στήριξη από τα κεντρικά.
Στη Β’ Πειραιώς το πρόβλημα ακούει στο όνομα Γ. Καλλιάνος. Ο νεόφερτος, πρώην στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, προτίθεται να κατέβει υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια, κάτι που τον φέρνει αντιμέτωπο με τους Γ. Τραγάκη και Τ. Νεράντζη. Επί δεκαετίες δίνουν σκληρή μάχη σε μια περιφέρεια σχετικά αφιλόξενη για τη Νέα Δημοκρατία και βλέπουν τώρα έναν ξενόφερτο να… απειλεί να τους κλέψει την έδρα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κ. Τραγάκης έχει αποφασίσει να αποσυρθεί και στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος ο γιος του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *