F Θα κυνηγούν για ξέπλυμα όποιον χρωστάει στο Δημόσιο 10.000 ευρώ, ενώ τα λαμόγια της λίστας Λαγκάρντ είναι πέντε χρόνια υπό προστασία… – Επί του Πιεστηρίου

Θα κυνηγούν για ξέπλυμα όποιον χρωστάει στο Δημόσιο 10.000 ευρώ, ενώ τα λαμόγια της λίστας Λαγκάρντ είναι πέντε χρόνια υπό προστασία…

  • ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Δεν έχουν τον Θεό τους – Κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοντώσουν τον κόσμο 
  • Γιατί δεν υπογράφηκε η συμφωνία με την Ελβετία, από την οποία η Ελλάδα θα είχε έσοδα αρκετά δισ. ευρώ;  

 

Δεν περνάει μέρα που να μην αυτοϋπονομεύεται η κυβέρνηση. Αν δεχθούμε ότι κάποιοι δουλεύουν σωστά -αν και αυτό είναι ζητούμενο-, θυμίζει το Γεφύρι της Άρτας: Ολημερίς το κτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν. Και το δυστύχημα για τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει και για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ. Έργο του αρχιμάστορα είναι να δουλεύει καλά και συντονισμένα το συνεργείο, κύριε Σαμαρά.

Δεν περνάει μέρα, για να μην πούμε ώρα, που να μη βάζει μπουρλότο στην Αγορά το ένα μετά το άλλο υπουργείο. Με πρωτοπόρο το υπουργείο Οικονομικών, που λες και το κάνει επίτηδες, για να μην περάσει ούτε μια μέρα ήσυχα ο μικρομεσαίος. Και δεν μιλάμε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, γιατί αυτοί έχουν τα… κονέ τους και πάντα καταφέρνουν να… γλιστράνε από το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, τα τελωνεία, ακόμη και από τα δικαστήρια. Απόδειξη, το ότι δεν είδαμε, ούτε πριν ούτε τούτα τα χρόνια της καταιγίδας, κανέναν να σέρνεται στο Αυτόφωρο με χειροπέδες.

Πριν από μία βδομάδα, κάποιοι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, που φαίνεται ότι κοιμούνται και ξυπνάνε με τη σκέψη πώς θα αυξήσουν τα λουκέτα και θα στείλουν επαγγελματίες στην κρεμάλα, ανακοίνωσαν ότι θα αίρεται αυτόματα ο ΑΦΜ επιχείρησης από τη στιγμή που δεν θα έχει πληρώσει ΦΠΑ. Έγινε ο χαμός. Στο κόκκινο όλοι. Και μόλις πήραν χαμπάρι στο Μαξίμου τη ζημιά που έγινε, πήραν πίσω τα παιδιαροκαμώματα… Ήταν μια πρόταση που αφορούσε τις νεκρές επιχειρήσεις, δικαιολογήθηκαν…

Προχθές, καινούργια ρουκέτα –ούτε η… Χαμάς να ’ταν– εξαπέλυσαν: Θα ελέγχονται ΚΑΙ για ξέπλυμα όσοι έχουν χρέη άνω των 10.000 ευρώ προς το Δημόσιο και φοροδιαφυγή άνω των 40.000 ευρώ. Καλά, έχουν τον Θεό τους; Ή τρελάθηκε το αφεντικό; Πού ζουν αυτοί οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών; Μόνο ένας ΗΛΙΘΙΟΣ μπορεί να υποστηρίξει ότι κάποιος που χρωστάει 10.000 ευρώ κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος… Κουκούτσι μυαλό δεν έχουν; Εκτός κι αν αυτοί οι φωστήρες είναι σαδιστές και φτιάχνονται βλέποντας τον κόσμο να βγαίνει στον δρόμο και τα μαγαζιά να κλείνουν.

Το ποιος κάνει ξέπλυμα το γνωρίζουν. Και όλα τα στοιχεία τα έχουν στους φακέλους τους. Πέντε χρόνια τώρα κλώθουν τη λίστα Λαγκάρντ. Κανέναν από τους 2.062 δεν έστειλαν στο Πραιτώριο. Απλή η εξήγηση. Είναι μπλεγμένοι ΔΙΚΟΙ τους άνθρωποι. Και είναι ακόμα η λίστα Λιχτενστάιν και η λίστα Λουξεμβούργου, από τις οποίες θα είχαν μπει στο Δημόσιο Ταμείο πολλά δισ. ευρώ αν η κυβέρνηση λειτουργούσε όπως οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, η καθεμία από τις οποίες πήρε πάνω από ΔΕΚΑ δισ. ευρώ. Αλλά εκεί οι φίλοι δεν απολαμβάνουν ασυλία, όπως εδώ. Υπάρχουν οι 54.000 που συνολικά έβγαλαν έξω 22 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, και από αυτούς οι 22.000 δεν τα έχουν δηλώσει στην Εφορία. Δεν μπορεί να είναι τυχαία, κύριε πρωθυπουργέ, όλη αυτή η… απραξία, από την οποία το Δημόσιο χάνει δισεκατομμύρια. Αντί να πιάσουν όλους αυτούς τους καρχαρίες, τα λαμόγια, είτε γαλάζια είναι είτε πράσινα, απειλούν τους μεροκαματιάρηδες.

Όπως δεν μπορεί να είναι τυχαίο, κύριε Σαμαρά, το ότι η διακρατική συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, από την οποία τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο θα ήταν κάποια δισεκατομμύρια –θέμα που το χειρίσθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης–, ενώ όλα ήταν έτοιμα για να υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2012, εντελώς ξαφνικά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε, δεν υπεγράφη.

Το συμπέρασμα διαχρονικά το ίδιο: Η διαπλοκή ζει και βασιλεύει…

Την ίδια ώρα, η κυρα-Μαρία από τον Κορυδαλλό μάς γράφει ότι η μητέρα της πεθαίνει και δεν έχει λεφτά να τη θάψει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *