F Θα πληρώσει ο Γεωργίου που διόγκωσε το έλλειμμα και έδωσε το πρόσχημα να μας βάλουν τη θηλιά των Μνημονίων – Επί του Πιεστηρίου

Θα πληρώσει ο Γεωργίου που διόγκωσε το έλλειμμα και έδωσε το πρόσχημα να μας βάλουν τη θηλιά των Μνημονίων


Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα
  • Μεγάλη ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ – Απόλυτη σιωπή από Μητσοτάκη

Υπάρχει Θεία Δίκη…
Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ως Αντεισαγγελέας η κ. Ξένη Δημητρίου (Εισαγγελέας σήμερα του Ανωτάτου Δικαστηρίου) κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον (πρώην πλέον) πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να υπάρξει το… υπόβαθρο για να ανοίξει η πόρτα στα Μνημόνια.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η υπόθεση βγαίνει από το αρχείο, όπου είχε τεθεί άρον άρον παρά τις έντονες αντιδράσεις, και επιστρέφει στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών. Και πλέον δίνεται η δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα παιγνίδια που παίχθηκαν εναντίον της χώρας μας, με τη βοήθεια των τότε κυβερνώντων. Οι κραυγές που ακούστηκαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την αποδοχή της αναίρεσης προδίδουν ανησυχία. Κι αυτό γιατί καταλαβαίνουν ότι η διερεύνηση των ευθυνών δεν θα περιορισθεί στον τότε επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής, αλλά θα επεκταθεί και στα κυβερνητικά στελέχη τα οποία συνήργησαν στη διόγκωση του ελλείμματος. Διόγκωση που αποτέλεσε το πρόσχημα για τα επώδυνα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, τα οποία εκτόξευσαν την ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οδήγησαν πολλούς Έλληνες στα συσσίτια και στην αυτοκτονία.
Να θυμίσουμε ότι με το υπ’ αριθ. 1149/2015 βούλευμα ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Με την απόφαση του Αρείου Πάγου να ανοίξει ο φάκελος της διόγκωσης του ελλείμματος (ένας από τους στόχους ήταν τότε να φορτωθούν οι ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή) δικαιώνονται όλοι εκείνοι που είχαν καταγγείλει δημόσια από την πρώτη στιγμή ότι ήταν πλασματική η αύξηση του ελλείμματος, με πρώτη την ασυμβίβαστη Ζωή Γεωργαντά, μέλος τότε της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε δεν έκανε πίσω.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους που συνέβαλαν στην απόφαση της κυρίας Ξένης Δημητρίου ως Αντεισαγγελέως να ασκήσει αναίρεση ήταν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» στις 18 Αυγούστου 2013 με τίτλο «Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε στο σπίτι της», όπως είχε πει η Ζωή Γεωργαντά στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra.
Την υπόθεση της αλλοίωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου είχε χειριστεί τότε η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών Έλενα Πεδιαδίτη, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχαν διατάξει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Η κ. Πεδιαδίτη, με τυπικές κλήσεις κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ, περάτωσε την κύρια ανάκριση στις 18/7/2013 και δεν τους κλήτευσε ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις: 1) της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 παρ. 3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρ. 1 Ν. 1608/1950) και 2) της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α, 98, 259 ΠΚ).
Η κ. Ζωή Γεωργαντά είχε πει σε εκείνη την εκπομπή: «Το πόρισμα δεν είναι θεμελιωμένο. Κατ’ αρχάς, δεν αναφέρεται στο αντικείμενο του εγκλήματος. Είναι δυνατόν να βγάζεις πόρισμα και να αθωώνεις για ένα έγκλημα, ένα εθνικό έγκλημα, και να μην αναφέρεται καν στο αντικείμενο του εγκλήματος; Ποιο είναι το αντικείμενο του εγκλήματος; Είναι η παράνομη πιστοποίηση των ψευδών στοιχείων. Αυτό δεν το αναφέρει πουθενά. Τα ψευδή αυτά στοιχεία ήταν παράνομα, παράνομη και η πιστοποίησή τους».
Η κυρία Γεωργαντά έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και έχει καταθέσει πολύ σημαντικά στοιχεία σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.
Ως προς τη συνάντηση που της ζήτησε η ανακρίτρια, η κυρία Γεωργαντά αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με την κυρία Πεδιαδίτη εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο σπίτι της.

Το έχει σκάσει ο Γεωργίου!
Στην κατάθεσή της η κ. Ζωή Γεωργαντά είχε πει μεταξύ των άλλων:
«Έχουμε εμείς τεράστιες αποδείξεις ότι η Κομισιόν, προϊστάμενος της Eurostat, έστελνε τα νούμερα καρφωτά στον Γεωργίου. ‘‘Θα βάλεις αυτό, θα κάνεις το άλλο’’. Γι’ αυτό και ο Γεωργίου μάς εξουδετέρωσε και τελικά και ο κ. Βενιζέλος μάς έβγαλε επίσημα το ’11, μέσα στον νόμο για το χαράτσι ότι καταργείται η θητεία του διοικητικού συμβουλίου εκτός από τον πρόεδρο. Αυτός τώρα το έχει σκάσει βέβαια. Ο Γεωργίου έχει δραπετεύσει στην Αμερική, δεν είναι εδώ!».

Βουβαμάρα από Μητσοτάκη
Λέξη δεν βρήκε να πει για αυτήν τη σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου ο λαλίστατος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια απόφαση που έμμεσα δέχεται ότι η εσκεμμένη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος εξυπηρετούσε τους δανειστές. Ουδέν επίσης σχόλιον από τους υπεύθυνους τομεάρχες του οικονομικού τομέα. Να υποθέσουμε ότι δεν τους έδωσε την άδεια το Βερολίνο;
Σύμφωνα πάντως με καλές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να μη βγει καμία ανακοίνωση για το επίμαχο ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το γραφείο Τύπου της Συγγρού βγήκαν την ίδια μέρα επτά ανακοινώσεις και καμία δεν αφορούσε την υπόθεση του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *