F Ιδού η απάτη του Σημίτη – Επί του Πιεστηρίου

Ιδού η απάτη του Σημίτη

Αποκάλυψη-βόμβα
Ο Στουρνάρας ξεσκεπάζει την κομπίνα του μέντορά του
  • Πλαστογράφησε τα στοιχεία: Το έλλειμμα ήταν 6,3% το 1998 και 5,8% το 1999, και όχι 3,5%, όπως το εμφάνισε ο τότε πρωθυπουργός για να μπούμε στην ΟΝΕ
  • 20 δισεκατομμύρια ευρώ κόστισε στον ελληνικό λαό η πλαστογραφία του Σημίτη

Στα… πράσα πιάστηκε ο… καθαρός, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, που σημειώνει τα πάντα στο μπλοκάκι του, ακόμη και το παραμικρό, ο κ. Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός της οκταετίας της μεγάλης διαφθοράς, τα αποτυπώματα της οποίας βρίσκονται στον Κορυδαλλό και ακούνε στο όνομα Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες κ.λπ.
Με πλαστά στοιχεία μπήκαμε στην τότε ΟΝΕ – στο ευρώ. Παρουσίασε μικρότερα ελλείμματα για να είμαστε κοντά στο όριο για την είσοδο μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κλαμπ.
Η υποψία ότι ο κ. Σημίτης πλαστογράφησε τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας πλανιόταν όλα αυτά τα χρόνια στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της χώρας. Έπρεπε να περάσουν 20 ολόκληρα χρόνια, όμως, για να αποκαλυφθεί και με στοιχεία η απάτη της κυβέρνησης Σημίτη.
Πλέον υπάρχουν οι αποδείξεις, τα ντοκουμέντα, που αποκαλύπτουν τη συνειδητή, εσκεμμένη αλλοίωση των στοιχείων από τον Σημίτη. Και κανείς πλέον δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.
Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος φταίει για την τραγωδία που ζει επτά χρόνια τώρα και τελειωμό δεν έχει.
Τον Σημίτη τον… έδωσε –τον ξεσκέπασε– ένας από τους πιο κολλητούς του. Ο Γιάννης Στουρνάρας. Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ανα­γκασμένος να καταθέσει στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το χρέος, που συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όλα τα στοιχεία για τη διαχρονική πορεία του δημοσιονομικού αποτελέσματος (έλλειμμα – πλεόνασμα). Και την εβδομάδα που πέρασε διαβίβασε στην Επιτροπή τον σχετικό φάκελο, με τα στοιχεία που αφορούν την πορεία από το 1995 έως και το 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που έχουν τη σφραγίδα της Eurostat, το έλλειμμα το 1998 ήταν 6,3% (μείον 7,852 δισ. ευρώ) και το 1999 5,8% (μείον 7,751 δισ. ευρώ)!
Ο κ. Σημίτης το έλλειμμα 6,3% του 1998 το παρουσίασε στην ΟΝΕ ότι ήταν 4,3% και το 5,8% του 1999 στο 3,5%.

Αυτή η πλαστογραφία του Σημίτη, που εμφάνισε το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο (2 το 1998 και 2 το 1999), κόστισε στον ελληνικό λαό περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ! Και αυτό είχε αποτέλεσμα όταν παρέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή το έλλειμμα να είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που εμφάνιζαν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη.
Επίσης, ανακριβές ήταν το… αναθεωρημένο έλλειμμα από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, που το εμφάνισε στο 15,8%, αλλά με βάση την έκθεση ευταξίας της Eurostat είχε μειωθεί στο 15,2%, που σημαίνει ότι το έλλειμμα ήταν 1 δισ. ευρώ λιγότερο.

Ποιοι μετέχουν στην Υποεπιτροπή
Να σημειώσουμε ότι στην Υποεπιτροπή έχουν ήδη καταθέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η Υποεπιτροπή αποτελείται από 20 μέλη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν δέκα βουλευτές (Χρήστος Αντωνίου, Στάθης Γιαννακίδης, Γιάννης Θεωνάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Χρήστος Μπγιάλας, Κώστας Παυλίδης, Τάσος Πρατσόλης, Γιάννης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης), από τη ΝΔ πέντε (Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρίστος Δήμας, Χρήστος Σταϊκούρας, Δημήτρης Σταμάτης) και από ένα μέλος έχουν Χρυσή Αυγή (Βαγγέλης Καρακώστας), ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Κουτσούκος), Ποτάμι (Γιώργος Αμυράς), Ανεξάρτητοι Έλληνες (Βασίλης Κόκκαλης) και Ένωση Κεντρώων (Γιώργος Κατσιαντώνης). Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *