F Κίνημα κατά της Ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ! – Επί του Πιεστηρίου

Κίνημα κατά της Ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ!

Πρόταση μομφής καταθέτουν 70 βουλευτές
  • Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα εναντίον της – Δεν αντέχουμε άλλο τα γυμνάσια που μας κάνει, είπαν στον Τσίπρα – Χρησιμοποιεί τη Βουλή σαν προσωπικό της φέουδο

 

Πολύ βαρύ έχει γίνει το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έχουν ξεπερασθεί τα όρια της υπομονής και της αντοχής των ομοϊδεατών της βουλευτών από τα… γυμνάσια στα οποία τους υποβάλλει. Με πιο ακραίο, την απίστευτη και χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία που υπέστησαν όλοι οι βουλευτές όταν έφτασαν ξημερώματα (κοντά στις 6 το πρωί), ύστερα από συνεδρίαση 24 ωρών, για να γίνει η ψηφοφορία για την παροχή από τη Βουλή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό και στην υπουργική διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία, ύστερα από απαίτηση των δανειστών. Και ψήφισαν αποκαμωμένοι, με κάποιους να τους έχει πάρει ο ύπνος. Μάρτυρας, οι σχετικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και όλα αυτά γιατί η κυρία πρόεδρος ήθελε να τηρηθεί απόλυτα, κατά λέξη, ο τύπος της διάταξης του Κανονισμού της Βουλής ως προς τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στην έγκριση του νομοσχεδίου από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και στη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε έξαλλος με τις εμμονές της Κωνσταντοπούλου, που γνώριζε ότι η εξουσιοδότηση της Βουλής ήταν προϋπόθεση για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες. Την κάλεσε, μάλιστα, στο γραφείο του και της μίλησε σε υψηλούς τόνους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα έχουν τα όριά τους…
Η πρόεδρος της Βουλής, όμως, δεν άλλαξε τακτική, με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές να διαμηνύουν στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να παραμείνουν σιωπηλοί απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της. Τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν πρόσφατα τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και του είπαν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τις αλαζονικές ιδιοτροπίες της συναδέλφου τους, που εκθέτουν το Κοινοβούλιο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν να είναι προσωπικό της φέουδο. Έχει… καταφέρει, μάλιστα, να καταγγέλλουν τις ενέργειές της όλα τα κόμματα που είχαν ψηφίσει υπέρ της εκλογής της ως προέδρου της Βουλής (εκτός από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή).
Ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για να μη φτάσουν στα άκρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής. Και ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι θα συζητήσει με την Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες πληροφορίες, πάνω από 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της δικής τους προέδρου της Βουλής, πρόταση που αν κατατεθεί θα ψηφισθεί με πάνω από 240 βουλευτές. Και δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο το κόμμα που υπέδειξε βουλευτή του για πρόεδρο της Βουλής να ζητάει να καταψηφιστεί!

Με το πράσινο φως του Μαξίμου

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν προέκυψαν από το πουθενά ούτε έτσι ξαφνικά. Σύμφωνα με καλές πηγές, είχαν το ok του Μαξίμου. Που, προφανώς, ήθελε να μην αισθάνεται η Ζωή ότι όλοι στην κυβέρνηση συμφωνούν με τις ενέργειές της. Γι’ αυτό και η έντονη αντίδραση της Ζωής, που φαίνεται ότι είχε κάποια σχετική πληροφόρηση…
Στην επιστολή της, για την οποία το Μαξίμου αδιαφόρησε παντελώς, η κυρία Κωνσταντοπούλου παραπονέθηκε ότι και οι δύο υπουργοί έχουν κάνει προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της -προφανώς, μίλησαν χωρίς να πάρουν την άδειά της για το τι θα πουν- και άφησε να πλανώνται… εύλογα υπονοούμενα. Έγραψε συγκεκριμένα:
«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του, που στρέφονται εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και, συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής, δηλώσεις που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.
Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του Κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *