F Και κλάμα οι νταβατζήδες και η διαπλοκή – Επί του Πιεστηρίου

Και κλάμα οι νταβατζήδες και η διαπλοκή

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι έρχεται το τέλος του διεφθαρμένου πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δεν το περίμεναν. Έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους με τις… άκρες που είχαν παντού, μέσα και έξω, για να μην υπάρξει συμφωνία, ή τουλάχιστον να τραβήξει κάποιους μήνες ακόμη η… διαπραγμάτευση, ώστε να τελειώσει ο Τσίπρας και να αναγκασθεί ή να παραιτηθεί ή να πάει σε εκλογές, όπου θα ήταν το τέλος του απείθαρχου Αλέξη. Και την περασμένη Δευτέρα έπεσαν από τα σύννεφα. Δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν, ότι όχι μόνο έκλεισε η συμφωνία αλλά του πρόσφεραν και δωράκι: Την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για το χρέος, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην οικονομία και θα μπορέσει έτσι να πάρει μπροστά η μηχανή, θα φανεί φως στον ορίζοντα, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Τρελάθηκαν οι νταβατζήδες, όλων των χώρων και… επιπέδων, γιατί οι έξω προτίμησαν τον Τσίπρα και όχι αυτούς, παρότι μια ζωή ήταν στην υπηρεσία τους. Και όχι μόνο τα κονόμαγαν, αλλά είχαν γίνει και τα ντόπια αφεντικά… Ήταν τέτοια η αλαζονεία τους, που πίστευαν ότι κανείς δεν θα μπορούσε ούτε θα τολμούσε να τους κουνήσει. Ότι θα ήταν οι μόνιμοι κλειδοκράτορες, αυτοί που κανονίζουν τις κυβερνήσεις, το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, με τους υπουργούς να περνάνε πρώτα από το γραφείο τους για να τους δίνουν την… έγκρισή τους.
Μοίραζαν υπουργεία και παντός είδους καρέκλες. Δεν πήραν χαμπάρι το τέλος που ερχόταν με βήμα ταχύ. Και από μέσα και από έξω. Δεν κατάλαβαν ότι οι φίλοι τους στην Ευρώπη και στην Αμερική τούς εγκατέλειπαν, έχοντας διαπιστώσει ότι πλέον δεν τους ακούει κανείς, ότι έχει περάσει η μπογιά τους, αφού έχασαν τέσσερις εκλογές.

Ο κόσμος άλλαξε, αναζητούσε το καινούργιο. Η απειρία ήταν πλεονέκτημα γιατί δεν είχε δεσμεύσεις…
Ο Αλέξης Τσίπρας στους 15 μήνες που έχει στα χέρια του το τιμόνι του τόπου έχει δώσει σαφέστατα δείγματα ότι έχει τη δύναμη να κάνει τη γενική ανατροπή σε ΟΛΑ τα εσωτερικά μέτωπα. Στο οικονομικό, στο μιντιακό και στο πολιτικό κατεστημένο, που τα τελευταία χρόνια ΔΙΟΙΚΕΙ, ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για τη χώρα μας, για κάθε βήμα και επιλογή!

Το έδαφος είναι απόλυτα πρόσφορο.
Αν ο Τσίπρας καταφέρει να βάλει την ταμπέλα «ΤΕΛΟΣ», όπως έχει ήδη δρομολογήσει, στα… κραταιά media και στο οικονομικό κατεστημένο, θα έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον τόπο. Κι αυτό δεν είναι μόνο η δική μας άποψη, είναι και η κατηγορηματική εκτίμηση σημαντικών πολιτικών αλλά και προσωπικοτήτων, που έχουν πληρώσει ακριβά την άρνησή τους να γίνουν φιλιππινέζες τους, όργανα τυφλής υλοποίησης των εντολών τους…
Βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση… Γιατί το «ζώο» θα αντισταθεί, ακόμη και την ώρα που σπαρταράει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *