F Και στον Παναμά είχε δράση από το 2005 ο Παπασταύρου! – Επί του Πιεστηρίου

Και στον Παναμά είχε δράση από το 2005 ο Παπασταύρου!

  • Τι σημαίνει η ασπίδα προστασίας που έχει από Μητσοτάκη, Βενιζέλο, Θεοδωράκη;
  • Σιωπή και από τον κολλητό του, τον Σαμαρά

Άλα της, Αντώνη, ο δικός σου… Παγκόσμια φίρμα ο Παπασταύρου. Στα «Ρanama papers» φιγουράρει ο κολλητός σου, ο εξ απορρήτων σου στα 11.500.000 αρχεία της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore που αφορούν την περίοδο 1977-2015, ανάμεσα σε βασιλιάδες, αρχηγούς κρατών, δικτάτορες, πρωθυπουργούς, υπουργούς, δισεκατομμυριούχους, μεγαλοποδοσφαιριστές κ.λπ. αρπακτικά. Από το 2005 είχε πάρε δώσε με τον Παναμά ο δικός σου. Και μέχρι το 2014 που ήσουνα πρωθυπουργός ήταν πρώτο όνομα σε διοικητικά συμβούλια offshore που τα λεφτά που είχαν στον Παναμά κάθε άλλο με τον ιδρώτα τους τα είχαν αποκτήσει. Γάτα παναμέζικη ο Σταύρος σου. Κάτι σημαίνει το γεγονός ότι από το πρωί της Δευτέρας που βγήκαν τα μαντάτα στη φόρα δεν τον έχεις ακόμη ξαποστείλει.

Μιλιά από Βαγγέλη

Αλλά και από τον Βενιζέλο λέξη δεν ακούστηκε για τους νέους άθλους του Παπασταύρου, με τον οποίο συνεργαζόταν στενά τότε που συγκυβερνούσε με τον Σαμαρά, ενώ ο κυρ-Σταύρος εκπροσωπούσε και το ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα». Να εκλάβω τη σιωπή σου, Βαγγέλη, ως στήριξη; Και ότι όλα αυτά τα έχει στήσει ο κακός Αλέξης;

Ασπίδα και από το Ποτάμι!

Μούγκα όμως και από το… γάργαρο Ποτάμι. Ο λαλίστατος Σταύρος λέξη δεν έχει πει για τις όχι και τόσο… νόμιμες ασχολίες του συνονόματού του. Εκτός και αν είναι τόσο απασχολημένος με τα παζάρια για τον γάμο με το ΠΑΣΟΚ και δεν άκουσε τίποτε για Παναμά, δύσκολο όμως να το πιστεύεις, γιατί ο Θεοδωράκης δεν έχει πάψει να είναι καλός ρεπόρτερ. Μάλλον σιωπά γιατί αυτή η ιστορία κάνει ζημιά στη συμμαχία για ανατροπή του Τσίπρα, που προσπαθούν να στήσουν.

Κάλυψη και από Κυριάκο!

Μόνο ως αναγκαστική προστασία προς τον Σαμαρά ερμηνεύεται η απόλυτη σιωπή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τούτο γιατί ξέρει ότι  θα του κάνει μεγάλη ζημιά η ιστορία Παπασταύρου με τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως ότι δουλειές ανάλογες με αυτές του Μιωνή, που ως τώρα ήταν γνωστές και έχει βουίξει ο ντουνιάς, έκανε από το 2005 και στον Παναμά, όπου από τη δεκαετία του ’80 ήταν γνωστό ότι ο Παναμάς ήταν ο παράδεισος του μαύρου χρήματος, το καταφύγιο των φοροφυγάδων, των πολιτικών που κατέκλεβαν τη χώρα τους και αργότερα τη σκυτάλη πήρε η Ελβετία.

Όμως, αν η ηγεσία της ΝΔ συνεχίσει να σιωπά για το μέγα πλέον σκάνδαλο Παπασταύρου -που εκτός από τα νέα που ήρθαν από τον Παναμά, είναι και πέντε νέοι φάκελοι-φωτιά που έχει στα χέρια της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ»- το κόστος για τον Μητσοτάκη θα είναι πάρα πολύ βαρύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *