F Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει για την… ψυχή του πατέρα του! – Επί του Πιεστηρίου

Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει για την… ψυχή του πατέρα του!

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Μόνο για αρπαχτές έρχονται – Μέχρι και ο ΣΕΒ βγήκε και είπε ότι η δημόσια περιουσία πουλήθηκε «για ένα κομμάτι ψωμί»!
  • Επενδύσεις θα γίνουν μόνο από έλληνες λεφτάδες, που ζουν εδώ και πάντα δημιουργούσαν στον τόπο τους, αλλά σήμερα είναι απόντες…

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καραμέλα έχει γίνει η λέξη «ανάπτυξη». Την πιπιλίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και λένε συνεχώς ότι μόνο με αυτή θα σωθούμε. Όπως και ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με επενδύσεις απέξω. Λες και οι ξένοι λεφτάδες κάνουν αγαθοεργίες, είναι τίποτε ευεργέτες που θα ξυπνήσουν ένα πρωινό και θα πουν «πάω να κάνω μια δωρεά στην κακόμοιρη την Ελλάδα, όπου δυστυχούν οι Έλληνες, για να ανάψουν ένα κερί για την ψυχή του πατέρα μου». Όποιοι ζουν σε αυτήν την αυταπάτη έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Κανείς δεν θα βάλει τα λεφτά του αν δεν ξέρει ότι θα τα πολλαπλασιάσει από τη μια στιγμή στην άλλη. Για αρπαχτή θα έρθουν. Γιατί πηγαίνουν εκεί όπου μυρίζουν… αίμα, όπου υπάρχει… ψοφίμι. Εκεί όπου μπορούν να πάρουν φιλέτα «για ένα κομμάτι ψωμί». Και, δυστυχώς, σε… τέτοια τιμή ξεπουλάμε… Το λέει ακόμη και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε προχθεσινή ανακοίνωσή του: «Βλέπουμε να απαξιώνονται σε πολλές περιπτώσεις περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου λόγω καθυστερήσεων που προκαλεί στις ιδιωτικοποιήσεις η πολιτική τριβή, με αποτέλεσμα να πωλούνται “για ένα κομμάτι ψωμί’’»!

Ακόμη και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης το έχει παραδεχθεί. Σε ερώτηση στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» για το αν θεωρεί ότι είναι ξεπούλημα η πώληση Δημοσίων Οργανισμών (ΟΛΠ, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελληνικό κ.ά.) η απάντησή του ήταν ότι «μόνο η πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεν ήταν»! Και ο νοών νοείτω…

Δυστυχώς, βγάζουμε στο σφυρί φιλέτα όσο όσο για να δείξουμε στα αφεντικά ότι κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις, όπως απαιτούν τα Μνημόνια, και φτωχαίνει η Ελλάδα, που όταν κάποτε βγει από τον γύρο του θανάτου θα είναι θεόγυμνη…

Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (είτε με παραχώρηση είτε με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), με διαφανείς διαδικασίες, μεγάλη συμμετοχή (όχι με έναν συμμετέχοντα, όπως έχει γίνει σε όλα τα μέχρι τώρα ξεπουλήματα ασημικών) και με καθορισμένο ελάχιστο ποσό προσφοράς, που δεν θα είναι «ένα κομμάτι ψωμί», όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο ΣΕΒ.

Αυτό που εξοργίζει, όμως, στο μέτωπο της εκποίησης κρατικών ασημικών είναι η παντελής απουσία των οικονομικά ισχυρών Ελλήνων, άλλοι από τους οποίους ζουν εδώ και άλλοι στο εξωτερικό. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Παλιά, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας, όχι μόνο ήταν παρόντες αλλά έβαζαν και βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σήμερα, όμως, φαίνεται ότι η τσέπη προηγείται της πατρίδας και εκείνων των συμπατριωτών μας που δεν έχουν ούτε τον επιούσιο και ψάχνουν να τον βρουν στα σκουπίδια…

Κρίμα…

Παρά αυτήν την απουσία, όμως, η ανάπτυξη, το ξημέρωμα μιας άλλης μέρας, διαφορετικής από αυτήν που ζει η χώρα και ο ελληνικός λαός, θα έρθει μόνο από τους Έλληνες που επιμένουν να μην καταθέτουν τα όπλα και πάντα δίνουν το «παρών» αλλά και από όλους εκείνους που εξακολουθούν να βάζουν πάνω απ’ όλα τον τόπο μας, το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Πολλά για αυτήν την επιστράτευση θα εξαρτηθούν από αυτά που εξήγγειλε χθες το βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα κίνητρα για επενδύσεις.

***(Επειδή οι κυριακάτικες εφημερίδες κυκλοφορούν από το απόγευμα του Σαββάτου, έχουν τυπωθεί αρκετές ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *