F ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 7 ΜΚΟ από το ΣΔΟΕ – Επί του Πιεστηρίου

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 7 ΜΚΟ από το ΣΔΟΕ

  • Οχετός σε κάθε υπουργείο, όπου μοίραζαν από 25.000 μέχρι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ
  • Ο… λεβέντης της «Εξόρμησης», που… έβγαζε νάρκες, έβαζε τα κλεμμένα σε τρεις offshore που είχε στήσει στην Κύπρο
  • Για κάθε θέση εργασίας έδιναν 21.315 ευρώ!
  • Σε ποιες τσέπες μπήκαν 22.379.872 ευρώ 

Οχετός σκανδάλων είχε δημιουργηθεί σε κάθε υπουργείο, και όχι μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών, με τις περιβόητες ΜΚΟ από το 2000 μέχρι σήμερα, από τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τους υπουργούς να μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, λες και ήταν του πατέρα τους. Και όλα αυτά αποτελούν μόνο ένα μέρος από τα έργα των δύο –πάλαι ποτέ– μεγάλων κομμάτων που πληρώνει σήμερα η χώρα και ο λαός.

Έδιναν λεφτά χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καν κάποια παραστατικά, για να έχουν την πλάτη τους τυπικά καλυμμένη.

Δεν είχαν κοιτάξει ποτέ αν το έργο που υποτίθεται ότι θα έκαναν οι ΜΚΟ, για το οποίο έπαιρναν τζάμπα χρήματα, είχε υλοποιηθεί (ο μόνος που είχε διατάξει έρευνα ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας και αυτό ήταν ίσως η αιτία της αναδόμησής του.

Το πάρτι των εκατοντάδων εκατομμυρίων συνεχίστηκε και επί των ημερών της οικονομικής κρίσης… Για τα αρπακτικά υπάρχουν πάντα λεφτά… Για αυτήν την απίστευτη ρεμούλα έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι οι υπουργοί που υπέγραφαν τις σκανδαλώδεις αποφάσεις χρηματοδότησης των ΜΚΟ.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να ασχοληθεί άμεσα μαζί τους. Όλοι αυτοί οι υπουργοί πρέπει να κληθούν στο πραιτώριο.

Και η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ράικου πρέπει να διατάξει αναδρομικό έλεγχο σε όλες τις ΜΚΟ που έχουν πάρει κρατικό χρήμα. Με στόχο να βρεθεί πού πήγαν τα λεφτά που πήραν και αν πράγματι χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που τους δόθηκαν. Γιατί είναι βέβαιο ότι κάποιες ΜΚΟ, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», πρόσφεραν και προσφέρουν σημαντικό έργο, σώζουν ζωές. Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ άντρο λεηλασίας δημοσίου χρήματος.

 Καταζητούνται επτά ΜΚΟ από το ΣΔΟΕ 

Εν αναμονή της αυτονόητης παρέμβασης της Δικαιοσύνης στο καραμπινάτο σκάνδαλο, το ΣΔΟΕ ήδη έχει πιάσει δουλειά… Σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, ψάχνει εξονυχιστικά επτά ΜΚΟ, που είναι από τις… πρωταθλήτριες στις αρπαχτές. Και έχουν… πρόβλημα που φθάνει μέχρι την Κύπρο, με το ΣΔΟΕ να έχει ζητήσει τη συνδρομή των κυπριακών Αρχών…

Μία από αυτές είναι η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», που είχε στήσει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφος με επιτελική θέση στην «Εξόρμηση» –την εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ– Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, που ασφαλώς δεν κινήθηκε από μόνος του.

Οπωσδήποτε θα είχε το… πράσινο φως από κάποιον σημαντικό παράγοντα που θα ήταν τότε κοντά στην ηγεσία, ο οποίος γνώριζε τα κατατόπια και τα λεφτά που υπήρχαν για τις αποναρκοθετήσεις. Στις έρευνες συνδράμει και η Οικονομική Αστυνομία.

Από την έρευνα στην Κύπρο διαπιστώθηκε ότι ο προφυλακισμένος κ. Τζεβελέκος έχει ΤΡΕΙΣ offshore εταιρείες με μεγάλες καταθέσεις, ενώ η ΜΚΟ του εμφανίζεται να μην έχει ούτε ένα ευρώ κατάθεση σε κάποια τράπεζα.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι στις τρεις offshore έβαζε όλα τα κλεμμένα από την κομπίνα με τις αποναρκοθετήσεις στον Λίβανο, στη Βοσνία και στο Κόσοβο.

Όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί από τις κυπριακές Αρχές στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Παναγιώτη Νικολούδη, επίτιμο αρεοπαγίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις επτά ΜΚΟ που ερευνά το ΣΔΟΕ οι τρεις έχουν καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Μέσα στις επτά ΜΚΟ είναι και η γνωστή ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής, η περιβόητη «Αλληλεγγύη», με τα σάπια κοτόπουλα…

Σε ποιες τσέπες μπήκαν 22.379.872 ευρώ;

Πράματα και θάματα βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στον έλεγχο που έκαναν, ύστερα από εντολή του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, στα κονδύλια που είχε δώσει το υπουργείο Εξωτερικών σε ΜΚΟ. Όπως καταγράφεται στην έκθεση που υπέβαλαν:

–   Το 2000 η ΥΔΑΣ φέρεται να έχει δώσει σε ΜΚΟ 11.358.540 ευρώ, αλλά από τον έλεγχο προέκυψαν μόνο 6.808.025 ευρώ.

–  Το 2001 η ΥΔΑΣ παρουσιάζει πληρωμές 13.012.310 ευρώ, ενώ ο λογιστής 6.164.601 ευρώ.

–  Το 2003 η ΥΔΑΣ φέρεται να έχει καταβάλει σε ΜΚΟ 24.120.083 ευρώ. Ο ορκωτός λογιστής, αντίθετα, «εκδίδει» λογαριασμό μόνο για 18.096.076 ευρώ.

–   Το 2004 η ίδια υπηρεσία φέρεται να έχει καταβάλει 22.033.356 ευρώ, αλλά με παραστατικά μόνο για 17.093.715 ευρώ.

 Ποιοι τα άρπαξαν;

Το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει και θα πρέπει να απασχολήσει τους Εισαγγελείς είναι πού πήγαν τα παραπάνω χρήματα από αυτά που πήραν οι ΜΚΟ. Τα οποία δεν είναι καθόλου λίγα. Στα… κιτάπια εμφανίζεται ότι δόθηκαν 70.524.289 ευρώ, αλλά από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι ΜΚΟ πήραν 48.144.417 ευρώ. Τα υπόλοιπα 22.379.872 ευρώ πού πήγαν; Σε ποιες αχανείς τσέπες κατέληξαν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *