F Κουρουμπλής: Δέχομαι πιέσεις από θεούς και δαίμονες για να σταματήσω τον έλεγχο σε σκανδαλώδεις αναθέσεις – Επί του Πιεστηρίου

Κουρουμπλής: Δέχομαι πιέσεις από θεούς και δαίμονες για να σταματήσω τον έλεγχο σε σκανδαλώδεις αναθέσεις

  • Δωράκι 700.000 ευρώ…
  • 10.000.000 ευρώ έδωσαν σε γερμανική εταιρεία για να φτιάξει το σύστημα!

Θησαυρούς, από τους οποίους σιτίζονταν οι εκλεκτοί του προηγούμενου συγκυβερνητικού κατεστημένου, ανακαλύπτει σε όποιον φάκελο πάει να ανοίξει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ένας από αυτούς αναφέρεται στο καλοκαίρι του 2013, όταν το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να διαμορφώσει ένα νέο σύστημα τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων. Επικεφαλής της… επιχείρησης είχε αναλάβει ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Π. Καναβός και η Task Force του σιτιζόμενου από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κ. Ράιχενμπαχ. Η δαπάνη ήταν κάποια ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια που μοιράζονταν στην παρέα των μεγαλοεργολάβων, μόλις 700.000 ευρώ. Και η ημερομηνία παράδοσης ήταν τέλος Σεπτεμβρίου. Η φαρμακευτική δαπάνη, όμως, είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο και η μελέτη για το νέο αυτό σύστημα ήταν πλέον άχρηστη. Αλλά τα… ψίχουλα των 700.000 είχαν πέσει…
Την… ιστοριούλα αυτή αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται από «μνημονιακά πιράνχας στην Υγεία», καλώντας τους προκατόχους του «να εξηγήσουν πώς έβαζαν υπογραφές» και ρωτώντας: «Πώς μπορείς να δώσεις σε κάποιον 700 χιλιάδες να γράψει έκθεση για το φάρμακο; Τι έγραψε; Τη διατριβή του αιώνα;».
Στα πιράνχας που κυκλοφορούν εκεί στην Αριστοτέλους εντάσσεται προφανώς και «γερμανική εταιρεία η οποία θα πάρει 10.000.000 ευρώ για να φτιάξει εδώ το σύστημα, όταν μάλιστα δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό έδαφος, μόνο σε αφρικανικό. Υπηρεσιακοί παράγοντες πιεζόντουσαν για να βάλουν υπογραφή και δέχθηκαν μόνο να το κάνουν για μια προκαταβολή», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. Και αποκάλυψε: «Δέχομαι πιέσεις από θεούς και δαίμονες για τον έλεγχο που έχω διατάξει»!
Το… φάρμακο, υπουργέ, που θα σας απαλλάξει από τα πιράνχας και τους… δαίμονες είναι ένα και μόνο: Δώστε στη δημοσιότητα ονόματα και διευθύνσεις των πιράνχας αλλά και αυτών που τα τάιζαν την ώρα που βούλιαζε η χώρα…
Απαντώντας στον κ. Κουρουμπλή, οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης υποστηρίζουν ότι «υπάρχει όμως σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλαδή τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό, για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια, φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για τη σύμβαση».
Σύμφωνα με το σάιτ Virus, «ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει το 60% του έργου και ως εκ τούτου ζητεί να πληρωθεί περίπου 6 εκατ. ευρώ! Από την άλλη, παράγοντες του υπουργείου μάς έλεγαν χθες ότι εμφανίζεται να έχει παραδοθεί μόλις το 26% και ήδη ο ανάδοχος έχει λάβει περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό αναφέρουν και οι Άδωνις και Βορίδης στην ανακοίνωση που εξέδωσαν έπειτα από τις καταγγελίες του κ. Κουρουμπλή. Το στοιχείο αυτό πάντως εκθέτει και τους ίδιους, καθώς η ίδια η σύμβαση προβλέπει 8 χρονικά σημεία παράδοσης και πληρωμής του αναδόχου, ενώ το όλο έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015. Δηλαδή, ήδη ο ανάδοχος είχε μείνει πολύ πίσω…
Μέχρι σήμερα η σύμβαση ουδέποτε είχε δημοσιοποιηθεί και διατηρούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό. Ενώ την ίδια ώρα στη Διαύγεια καθημερινά δημοσιεύονται αποφάσεις για έγκριση δαπανών 15 και 20 ευρώ, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι παρέμενε μυστική η μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό σύμβαση του υπουργείου Υγείας!».
Το ακριβές ποσόν της σύμβασης, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, ανέρχεται σε 9.870.500 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *