F Μας θέλουν μόνιμα σκλάβους… – Επί του Πιεστηρίου

Μας θέλουν μόνιμα σκλάβους…

  • ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΝΤ
  • Μπλόκο στα 15 δισ. του ΤΧΣ για να επιβάλουν τρίτο Μνημόνιο

Η άγρια κόντρα ανάμεσα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στην «τρόικα», με προεξάρχοντα τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, τον πολύ κ. Τόμσεν, για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) κατέληξε με επικράτηση των θέσεων του κ. Γ. Προβόπουλου, ο οποίος εξαρχής έλεγε ότι δεν χρειάζονται πάνω από 5,8 δισ. ευρώ. Και τελικά συμφώνησαν στα 6,4 δισ. ευρώ από τα 20 δισ. ευρώ που ισχυριζόταν αρχικά η «τρόικα» διά του ΔΝΤ ότι χρειάζονταν, όπως είχε αφήσει να διαρρεύσει στους «ελεγχόμενους» «Financial Times»… υποχωρώντας στη συνέχεια στα 8 δισ. ευρώ.

Aλλά μέσα από το βρώμικο παιγνίδι που παίχθηκε από πλευράς ΔΝΤ (Ουάσινγκτον ουσιαστικά) και Γερμανών πέρασαν στην κυβέρνηση το μήνυμα που ήθελαν οι κινούντες τα νήματα «φίλοι» μας.

Το οποίο μήνυμα δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το: «Εμείς αποφασίζομεν και ξεχάστε ότι θα… απελευθερωθείτε και θα κάνετε ό,τι θέλετε».

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου ήταν να καλυφθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω των διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τα οποία κατά την ελληνική πλευρά ανέρχονται σε 9 με 10 δισ. ευρώ, ενώ κατά την «τρόικα» (ΔΝΤ) φθάνουν στα 15 δισ. ευρώ. Και αυτό θα σήμαινε, με τον πήχη που έβαζε ο Προβόπουλος στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ, ότι θα περίσσευαν γύρω στα 4 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και έτσι δεν θα υπέκυπτε στον εκβιασμό των δανειστών, που θέλουν να σύρουν τη χώρα σε υπογραφή νέου Μνημονίου, ώστε η θηλιά να σφίξει ακόμη περισσότερο. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ο Σαμαράς έκανε λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο… Και ο ξενοδόχος είναι κυρίως το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η «τρόικα» στις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο κατέστησε σαφές ότι τα 15 δισ. ευρώ που είναι παρκαρισμένα στο ΤΧΣ δεν θα αγγιχθούν, θα είναι αποθεματικό και θα αντληθούν όποτε κρίνουν οι δανειστές και για όποιον σκοπό επιλέξουν. Καμία, δηλαδή, ανάληψη δεν θα μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει το ok τους.

Το τελεσίγραφο αυτό χάλασε όλους τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, μεταξύ των οποίων και το περιβόητο μοίρασμα του… πρωτογενούς πλεονάσματος. Και εδώ οι πληροφορίες λένε ότι οι «τροϊκανοί» έφθασαν στο σημείο όχι απλώς να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνουν προσφυγές κοινωνικών τάξεων στις οποίες κόπηκαν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα κ.λπ., αλλά και να πουν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι… μεθοδευμένες από την κυβέρνηση, ώστε να έχει το επιχείρημα ότι υποχρεωτικά πρέπει να αποκαταστήσει τις απώλειες των συγκεκριμένων τάξεων και να χρησιμοποιήσει τη «μηχανή» αυτή για να μοιράζει λεφτά, τα οποία θα έπαιρνε από το ΤΧΣ.

Το μήνυμα, όμως, για τα μελλούμενα είναι βαθύτερο. Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι η… σκλαβιά έχει ορατό τέλος, τονίζουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, που έχουν γνώση όχι μόνο των οικονομικών σχεδιασμών για την Ευρώπη αλλά και των κινήσεων που γίνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ήδη βλέπουμε τι ξέσπασε ξαφνικά στην Ουκρανία, με στόχο όχι μόνο τη Ρωσία του Πούτιν αλλά και τη Γερμανία της Μέρκελ. Εκείνο το «ποιος τη γ…. την Ευρωπαϊκή Ένωση» που είπε η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών στον αμερικανό πρέσβη στο Κίεβο, μόλις άρχισαν οι πρώτες αναταράξεις, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ είναι που κινούν τα νήματα. Θέλουν να επηρεάζουν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Ρωσία και να τις κατευθύνουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Και σε αυτό το παιγνίδι χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως μακρύ χέρι τους. Γι’ αυτό και τη θέλουν ενεργούμενό τους. Με τελευταία απόδειξη το πώς αξιοποίησαν την υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπου αποδείχθηκε ότι το ΔΝΤ είναι το μόνιμο εργαλείο τους, που ήταν πανταχού παρόν στην Κεντρική και Νότια Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία, ενώ εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα για να πατήσουν πόδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και όποιοι νομίζουν ότι θα φύγει το ΔΝΤ είναι εκτός πραγματικότητας, τονίζουν διεθνείς παράγοντες, έμπειροι περί των οικονομικών – χρηματιστηριακών και πολιτικών κινήσεων.

Όλα αυτά περί του ρόλου του ΔΝΤ και του πώς το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, ήρθε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τηλεγράφημα του Reuters από τη Μόσχα στο οποίο τονίζεται ότι «βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προσπάθεια της Ρωσίας να εκθρονίσει την αμερικανική ηγεμονία από το ΔΝΤ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *