F Μια κακή συμφωνία θα έχει μέτρα πόνου και περισσότερης φτώχειας… – Επί του Πιεστηρίου

Μια κακή συμφωνία θα έχει μέτρα πόνου και περισσότερης φτώχειας…

Το στίγμα της ημέρας…

Του Μάκη Κουρή

Κάποιοι -και έχουν ονοματεπώνυμο- μεγαλοκαθηγητάδες και άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, μεταξύ των οποίων είναι και από τον δικό μας χώρο -όπως εκείνοι που… σπούδασαν στο ΔΝΤ και ήρθαν μετά εδώ για να μας κάνουν μαθήματα για το πόσο κάνουν καλό στην… υγεία μας τα Μνημόνια, όπως αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο… ευαγές αυτό Ίδρυμα Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους-, φωνάζουν από κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες ότι πρέπει να υπογράψει η κυβέρνηση συμφωνία, όσο κακή και αν είναι, με το επιχείρημα ότι θα είναι χειρότερη από τη μη ύπαρξη συμφωνίας με τους δανειστές.
Οι ίδιοι… φιλέλληνες, την ίδια στιγμή, γράφουν πρωτοσέλιδα ότι έρχονται μέτρα που θα φτωχύνουν τον ελληνικό λαό κατά 9,5 δισ. ευρώ ακόμη και για φοροεπιδρομή στις επιχειρήσεις, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Μας δουλεύουν δηλαδή όλοι αυτοί οι φωστήρες, εκτός αν μας περνούν για αφελείς και ηλίθιους. Κακή συμφωνία δεν θα σπείρει λουλούδια, δάκρυα θα φέρει…

@ ΜΠΡΟΣ σε αυτήν την αδίστακτη επιμονή των άθλιων δανειστών μας, που θέλουν τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό γιατί έφερε στην εξουσία τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα και δεν θέλουν να ανθίσει στην Ευρώπη αριστερή κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει εδώ και τώρα ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο, που θα στείλει το μήνυμα προς το Κονκλάβιο των Βρυξελλών ότι στην Ελλάδα δεν θα βρουν Εφιάλτες… και μίσθαρνα όργανα, όπως πολλές φορές στο παρελθόν το είχαν καταφέρει… Και τότε τους πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα…

@ ΠΡΟΣ αυτήν την κατεύθυνση δεν βοηθάει καθόλου ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν το μικρό παιδί που του πήραν το παιχνιδάκι του… Αντίθετα, μάθημα του δίνει η εσωκομματική του αντίπαλος Ντόρα Μπακογιάννη με τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία ζήτησε η ίδια. Και δείχνει τον δρόμο που έπρεπε να είχε ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς. Όταν μάλιστα ακόμη χθες δήλωσε ότι «η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν». Αλλά δεν κάνει τίποτε για να την αποτρέψει, αντίθετα, μέσα του σίγουρα την εύχεται για να… δικαιωθεί. Και δεν παίρνει χαμπάρι ότι ο κόσμος πλέον τον έχει οριστικά αποχαιρετίσει, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO, όπου το 50,2% λέει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 25% τα ίδια και μόνο ένα 22,6% δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα! Όσο για τη δημοτικότητά του 29,6% οι γνώμες είναι θετικές και 69,6% αρνητικές!

@ ΚΑΙ οι καμπάνες χτυπάνε δυνατά για τον Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που και στο γκάλοπ της GPO καταγράφεται ότι το 66,2% θεωρεί ότι η ΝΔ πρέπει να αλλάξει ηγεσία και μόνο το 26,11% είναι υπέρ της παραμονής της σημερινής. Δηλαδή τα 2/3 ζητούν να φύγει ο Σαμαράς.

@ ΑΝΤΙΘΕΤΑ, πιο Έλληνας είναι ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών Τίμοθι Γκάρτον Ας, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Guardian» γράφει: «Η Ευρώπη πρέπει να σώσει την Ελλάδα για να σώσει τον εαυτό της»!

@ ΚΟΛΑΦΟΣ για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η δημοσκόπηση της GPO ως προς τις δημοτικότητες των κυβερνητικών στελεχών. Ο Γιάννης Πανούσης σαρώνει. Είναι πρώτος με 59,4% θετικές ψήφους και 23% αρνητικές, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι 36,6% και 61,7%. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη η αποδοχή του είναι καλύτερη από της Ζωής, 48,3% θετικές με 50,5% οι αρνητικές.

@ ΠΑΝΙΑ για τη Βουλή έχει ανοίξει ο Βασίλης Λεβέντης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Ένωση Κεντρώων παίρνει 2,7%!

@ ΔΕΝ είναι καλή η άποψη των ερωτηθέντων για το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά ως διαδόχου του Βενιζέλου. Το 75% δηλώνει ότι το κόμμα δεν έχει προοπτικές και μόνο το 23,8% υποστηρίζει το αντίθετο. Είναι τα συντρίμμια που άφησε ο Βενιζέλος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *