F Μικροί, μοιραίοι… – Επί του Πιεστηρίου

Μικροί, μοιραίοι…

Αυτήν την εικόνα δημιουργούσε η στάση της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, κατά την επίσκεψη του απερχόμενου αμερικανού Προέδρου. Δεν πρόλαβε καλά καλά να φύγει από την Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα κι άρχισαν να κτυπάνε τα τύμπανα οι γαλάζιοι… ιθαγενείς, κι από κοντά και οι πράσινοι. Να λένε ότι δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση όπως έπρεπε –προφανώς μόνο αυτοί… ξέρουν– την επίσκεψή του. Μια μιζέρια που μόνο… κίνητρο είχε τη… ζήλια. Με τη σκέψη ότι «ήρθε ένας… δικός μας και κάνει δώρο στον… εχθρό μας»!

Δηλαδή, τι ήθελαν; Να μην ερχόταν ο Ομπάμα;

Έχασε η Ελλάδα που ήρθε;

Δεν πήραν χαμπάρι πόσο μεγάλη ήταν η προσφορά του Ομπάμα, ενός αμερικανού Προέδρου που όλη η οικουμένη θεωρεί ότι είναι από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς Προέδρους που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο;

Δεν κατάλαβαν ότι επέλεξε τη χώρα μας για να στείλει τεράστιας σημασίας μηνύματα και να μιλήσει για τις εμπειρίες του από την οκταετή θητεία του; Πίστευε κανένας Έλληνας ότι η χώρα μας θα είχε αυτήν την τύχη, όταν μάλιστα επτά χρόνια τώρα η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί ως το… απολωλός πρόβατο, με τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες τρώνε τα λεφτά των άλλων, ότι είναι τεμπέληδες και έχουν όλα τα κακά του κόσμου;

Για 36 ώρες από τη στιγμή που προσγειώθηκε το προεδρικό αεροσκάφος η Ελλάδα ήταν σε πρώτο πλάνο παγκόσμια. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης είδαν σε απευθείας μετάδοση την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Ακρόπολη και στη συνέχεια άκουσαν την ομιλία του στο εντυπωσιακό κόσμημα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο κορμός της οποίας ήταν οι επανειλημμένες αναφορές στη Δημοκρατία και στον πολιτισμό – γέννημα της Ελλάδας. Μια μικρή μόνο γεύση δίνει το παρακάτω απόσπασμα:

«Έπρεπε να δω την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Η κατανόηση του κόσμου και της τέχνης εμπλουτίστηκε από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη.

Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα… Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης Ιστορίας, η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε.

Έχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα μεγάλο δώρο. Την αλήθεια, την πίστη. Εδώ πριν από 25 αιώνες γεννήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία. Το κράτος. Η ισχύς του κυβερνάν. Είναι η ιδιότητα του πολίτη. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους. Όχι μόνο για την πλειονότητα αλλά και για τη μειονότητα. Αυτές οι έννοιες γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Αντιλαμβάνονται εκεί στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα πόσο προβλήθηκε η χώρα μας και πόσες χιλιάδες έβαλαν στον σχεδιασμό τους ένα ταξίδι στην Ελλάδα; Είναι μικρό όφελος αυτό; Όχι τόσο για τα έσοδα που θα έχει η χώρα όσο γιατί τώρα ξέρουν όλοι ποια είναι η Ελλάδα και τι έχει προσφέρει στον κόσμο εδώ και 2.500 χρόνια.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτήν τη στιγμή ο πολιτικός κόσμος θα έβαζε στην άκρη τις διαφορές του. Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, η χώρα έχει προτεραιότητα, είναι πάνω απ’ όλα και απ’ όλους, αφού ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με τις δικές του ιδέες επιδιώκει καλύτερες μέρες για την πατρίδα και τον λαό.

Δυστυχώς, όμως, πυξίδα κάποιων πολιτικών μας ήταν το πώς να μην πάρει πόντους η κυβέρνηση από την επίσκεψη του Ομπάμα.

Μικροί αποδείχθηκαν… Έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *