F Μισούν την Ελλάδα οι Γερμανοί – Επί του Πιεστηρίου

Μισούν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Τα σχέδια του Σόιμπλε για μόνιμη θηλιά, για να μας έχει δούλους

  • Οι Έλληνες μας έφαγαν τα λεφτά μας, λένε
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΝ 120 Δισ. ΤΟΚΟΥΣ
  • ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  • «ΚΑΥΤΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ…

Πολύ άσχημα έχουμε μπλέξει με τη Γερμανία. Και δεν φαίνεται να ξεμπλέκουμε εύκολα. Δεν είναι μόνο θέμα… συμπεριφοράς του κ. Σόιμπλε. Είναι η γραμμή όλων, της Μέρκελ συμπεριλαμβανομένης. Δεν έχει σχέση με την πολιτική τους, με το ότι θέλουν την Ελλάδα στον… στρατό τους, στο πλαίσιο της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Με την Ελλάδα να παίζει τα παιχνίδια τους. Δεν τους έχει ενοχλήσει το ότι έχει αριστερή κυβέρνηση, με τον Τσίπρα να εμφανίζεται απαιτητικός. Μισούν την Ελλάδα! Μας φάγανε οι Έλληνες τα λεφτά μας, λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Και όχι μόνο δεν κρύβουν το μίσος τους, αλλά θέλουν να πάρουν και εκδίκηση. Αυτή είναι η… στρατηγική τους. Δεν είπε έτσι, από το πουθενά, ο «Γερμαναράς» κ. Ντάισελμπλουμ ότι «οι Έλληνες φάγανε τα λεφτά τους στα ποτά και στις γυναίκες». Δεν το… ανακάλυψε τώρα ξαφνικά. Το κλίμα που επικρατεί στο Βερολίνο μετέφερε.

Και σίγουρα το έκανε κατ’ εντολήν. Προφανώς, έχει γνώση των σχεδίων που έχουν ετοιμάσει Σόιμπλε και ΣΙΑ εναντίον της Ελλάδας, μέχρι της πλήρους παράδοσης. Με τους εκβιασμούς να αγγίζουν ακόμη και εθνικά μας θέματα…

Και αυτό το είδαμε με την αξιολόγηση, που κρατάει έναν χρόνο τώρα, κάτι που δεν οφείλεται μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στις ακραίες απαιτήσεις τους, με τον ρόλο του κακού να τον παίζει μια το Βερολίνο και μια το ΔΝΤ, ώστε να παρατείνεται το μαρτύριο…

Και αυτό θα συνεχιστεί και μετά την όποια συμφωνία υπάρξει, γεύση της οποίας θα έχουμε στις 7 Απριλίου. Με όπλο τη ρύθμιση του χρέους, που… μίλια θα απέχει από τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως υποστηρίζουν καλές πηγές, με πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς παράγοντες που γνωρίζουν τα… τεκταινόμενα με το «ελληνικό πρόβλημα», δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους.

Αυτό που θα… προσφέρει ο Σόιμπλε είναι να πάει πίσω η πληρωμή του, με επιτόκιο που θα είναι δυσβάστακτο για την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, έχει κάνει και τους λογαριασμούς του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η επιβάρυνση από τους τόκους θα είναι για την Ελλάδα 120 δισεκατομμύρια ευρώ! Ποσό απαγορευτικό όχι μόνο για τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και για όποια επόμενη προκύψει. Είναι μία ακόμη τακτική του Βερολίνου για να βρίσκεται σε καθεστώς «κατοχής» η Ελλάδα και να είναι… αιχμάλωτη των εντολών του.

Ήδη, κάτω από αυτούς τους εκβιασμούς, ο τωρινός στόχος είναι να ενταχθεί η χώρα μας στην ομάδα των χωρών της ΕΕ που, υπό τις διαταγές της Γερμανίας, θα επιβάλουν πολύ σκληρούς όρους στην Αγγλία ως προς τα λεφτά που θα πρέπει να πληρώσει για να… αποδεσμευθεί από την ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της ΕΕ προβλέπει πως πρέπει να συμφωνεί με τους όρους της αποδέσμευσης το 65% των μελών της, ήτοι 20 χώρες. Και ήδη μετράει στην αυλή του ο Σόιμπλε τις φτωχές, συν την Ελλάδα.

Η παράδοση έγινε από Παπανδρέου – Βενιζέλο

Εντελώς διαφορετική από το δράμα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και όλος ο ελληνικός λαός θα ήταν η θέση μας αν το 2010 η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν είχε πέσει στην παγίδα της Γερμανίας, μετατρέποντας το ιδιωτικό χρέος (των τραπεζών) σε δημόσιο. Και σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρας συνήργησε και ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εντελώς άλλη θα έπρεπε να ήταν η επιλογή. Να πτωχεύσουν οι τράπεζες, έχοντας την απόλυτη ευθύνη των δανείων που είχαν δώσει, όπως έγινε σε άλλες χώρες, και όχι να γλιτώσουν οι τραπεζίτες και να φορτωθεί ο ελληνικός λαός τα χρέη τους. Εντελώς άλλη θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν δεν είχε γίνει το έγκλημα της μετατροπής του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο. Και με το δίκιο του πανηγύρισε τότε ο Σόιμπλε.

Μεγάλη ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Αυτή η οικονομική ασφυξία που μας έχουν επιβάλει οι έξω, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, ανοίγει τις ορέξεις γειτόνων, και όχι μόνο, για τη δημιουργία κρίσης στα εθνικά μας θέματα. Η ανησυχία είναι έντονη στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, όπως και σε άλλους παράγοντες της χώρας. Και ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους…

Επί του προκειμένου, κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ, με εμπειρία και γνώση των ανακατατάξεων που επιχειρούνται στην καυτή περιοχή μας, δεν κρύβει την ανησυχία του για τους κινδύνους που εγκυμονούν από Βορρά, λόγω των διεκδικήσεων που προβάλλουν Βοσνία, Κόσοβο, FYROM και Αλβανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *