F ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ τους ολιγάρχες θέλουν οι δανειστές – Επί του Πιεστηρίου

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ τους ολιγάρχες θέλουν οι δανειστές


Έχουν τεράστιο μίσος εναντίον τους – Θεωρούν ότι αυτοί τους φάγανε τα λεφτά
  • Πιστεύουν ότι μόνο με τον Τσίπρα μπορούν να το καταφέρουν γιατί δεν έχει εξαρτήσεις, όπως έδειξε με τους καναλάρχες – Στόχος τους η οικονομική, πολιτική και τραπεζική ελίτ!

Ο πόλεμος που ξέσπασε με την αρπαγή των τραπεζών και τον απόλυτο έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει σχεδιασθεί εδώ και μήνες από τα αφεντικά – δανειστές κ.λπ. Και δεν έχει στόχο μόνο τις τράπεζες. Αυτές ήταν απλώς το πρώτο βήμα, που… μαγειρευόταν μήνες, και κτύπησαν τώρα λόγω της έντονης ασφυξίας ρευστότητας.
Στόχος των δανειστών, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν πώς σκέπτονται, είναι να τελειώσουν την πολιτική, οικονομική και τραπεζική ελίτ της χώρας μας. Κινούνται από απύθμενο μίσος εναντίον αυτής της ελίτ γιατί θεωρούν ότι όλοι αυτοί φάγανε τα λεφτά τους.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή και γενικά με τους ολιγάρχες και ότι αυτός μπορεί να τους «καθαρίσει», να αλλάξει το τοπίο. Ότι μπορεί να φέρει το νέο, που δεν θα έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τα στημένα παιγνίδια και γενικά τη λεηλασία της χώρας. Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής του σημερινού πρωθυπουργού είναι η μεγάλη ανατροπή στον χώρο των καναλαρχών-νταβατζήδων με τον δημόσιο διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, από τον οποίο ήδη έχει αποκλεισθεί λόγω ελλειμματικού φακέλου (δεν είχε τραπεζική ενημερότητα) το Mega, ο αρχιερέας της στημένης ενημέρωσης και της διαπλοκής – εξέλιξη που ακόμη και σήμερα θεωρείται απίστευτη. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι, όταν ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός πήγε να θεσπίσει πλαίσιο λειτουργίας για τους νταβατζήδες, ανατράπηκε, κάτι που έδειξε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να τα βάζει κανείς μαζί τους. Όλα, όμως, έχουν ένα όριο. Και κάποια στιγμή μπαίνει φραγμός στη… βασιλεία τους.

Αυτός είναι και ο λόγος –ή τουλάχιστον ένας από τους λόγους, αλλά πολύ σημαντικός– που οι έξω θέλουν να παραμείνει η αριστερή κυβέρνηση (αυτό το μήνυμα έχει μεταφέρει και η γερμανίδα καγκελάριος – αποκλειστικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη).

Και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα, ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αναταράξεις. Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας και τις αντοχές του λαού και κυρίως της Αγοράς απέναντι στη φοροεπιδρομή, στα λουκέτα, στους ανέργους, στη μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα λόγω των περικοπών και στην οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Ρόλο μεγάλο θα παίξει και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων, και βασικά το αν θα περάσουν στα funds, στα γνωστά κοράκια, αλλά και των στεγαστικών, στις περιπτώσεις που θα κινδυνεύσει το σπίτι του φτωχού.

Όλο και περισσότεροι, όμως, πιστεύουν ότι η οικονομία έχει αρχίσει να χαμογελάει, ότι στο τέλος του 2016 η κατάσταση θα είναι αυτό που ο Σαμαράς αποκαλούσε «success story» το 2014 και ότι μέχρι το 2018 η Ελλάδα θα έχει βγει από την κρίση.

Και αυτή η εξέλιξη θα είναι στέρεη αν η χώρα έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, οπότε δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν νέοι φόροι και να ζητιανεύουμε δανεικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *