F Οι τρεις άσοι του Τσίπρα στο αυριανό Eurogroup – Επί του Πιεστηρίου

Οι τρεις άσοι του Τσίπρα στο αυριανό Eurogroup

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Ένα στα τρία παιδιά πεινάει στο σχολείο, μειώθηκε κατά 19% η κατανάλωση γάλακτος, θανατηφόρα έχει γίνει η λίστα καρκινοπαθών για ακτινοβολία λόγω έλλειψης μηχανημάτων – Κανείς από τους 18, αν παραμένει άνθρωπος, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δύσκολη μέρα ξημερώνει αύριο για την Ελλάδα και όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, στον οποίο δυστυχώς οι κατά καιρούς κυβερνήσαντες, όπως και οι σημερινοί, δεν κατάφεραν να βάλουν τα σωστά θεμέλια ώστε να μη χρειάζεται ο Έλληνας να βγαίνει στη ζητιανιά για να ζήσει και να γίνεται η χώρα περίγελος σε όλη την υφήλιο. Να ακούν οι ξένοι «Ελλάδα» και να λένε: «Οι κακόμοιροι οι Έλληνες τι έχουν πάθει… Δώσ’ τους κάνα φράγκο να φάνε ένα κομμάτι ψωμί…». Εκεί μας φτάσανε οι πολιτικοί μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φταίμε κι εμείς. Όλοι μας φταίμε, χωρίς καμία εξαίρεση. Γιατί ποτέ δεν επαναστατήσαμε, ποτέ δεν ζητήσαμε λογαριασμό. Δεν είπαμε ποτέ: «Τι μας έταξες και τι έκανες;». Γιατί ψηφίζαμε –οι περισσότεροι, για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί– με αντιπαροχή τον διορισμό του παιδιού, μια άδεια για ταξί ή φορτηγό, ένα δάνειο από την τράπεζα κ.λπ. Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά στο ευρώ με τις εξαγγελίες των πολιτικών μας ότι από δω και πέρα θα τρώγαμε τον μόσχο τον σιτευτό. Θα δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Και ξαφνικά, το 2009 φουντάραμε. Έτσι μας είπαν αυτοί που λίγο καιρό πριν έλεγαν ότι πάμε μια χαρά. Ο δε Γιώργος Παπανδρέου μόλις βγήκε πρωθυπουργός δήλωνε με την… ντουντούκα ότι λεφτά υπάρχουν. Αλλά δεν υπήρχαν.

Κι από τότε η Ελλάδα ανεβαίνει μόνιμα τον Γολγοθά, με το κάθε νοικοκυριό, το κάθε μαγαζί να σταυρώνεται καθημερινά! Και οι… εταίροι μας συναγωνίζονται ποιος θα μας βάλει τα περισσότερα καρφιά! Με τον… σωτήρα των φτωχών χωρών της οικουμένης, το ΔΝΤ, να διεκδικεί την πρωτιά…
Εκεί βρισκόμαστε σήμερα, λίγο πριν ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας (διά του υπουργού του επί των Οικονομικών) για τις Βρυξέλλες, όπου μας περιμένουν στο Eurogroup με… ανοιχτές αγκάλες για να… σωφρονίσουν το… άτακτο παιδί-εταίρο. Αυτήν τη στιγμή είναι άγνωστο τι κουστούμι μάς έχουν ράψει, πόσο… στενό θα είναι και πόσο θα πρέπει να… αδυνατίσει ο έλληνας εταίρος τους για να του κάνει… Αλλά δεν τους ενδιαφέρει αν θα ζήσει ή θα… σκάσει. Παρότι γνωρίζουν πολύ καλά τι… δίαιτα έχει κάνει τα επτά μαρτυρικά χρόνια, έχοντας φτάσει στο μη παρέκει…
Ο πρωθυπουργός έχει στον χαρτοφύλακά του όλα τα στοιχεία για τα θύματα που έχει προκαλέσει η επιμονή των χορτάτων, οι οποίοι αδιαφορούν για το αν οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί.

Έχει στα χέρια του τρία ντοκουμέντα, στα οποία κανείς από τους 18 συνεταίρους μας στο Eurogroup, όσο χορτάτος κι αν είναι, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια.
Πρώτον: Την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την παιδική φτώχεια, σύμφωνα με την οποία ένα στα τρία παιδιά ΠΕΙΝΑΕΙ στο σχολείο. Στα δικά τους σχολεία η πείνα είναι άγνωστη λέξη. Σε αυτά τα παιδιά τι θα πείτε, κύριε Σόιμπλε και κύριε Ντάισελμπλουμ; «Δεν μας ενδιαφέρει αν θα μείνετε πετσί και κόκαλο. Αν θα πεθάνετε…»;
Δεύτερον: Μειώθηκε η κατανάλωση γάλακτος κατά 19% τους τελευταίους μήνες! Τι θα πείτε στη μάνα που δεν έχει λεφτά να πάρει ένα μπουκάλι γάλα; Ακόμη κι αυτό το στερείται πλέον το 19% των παιδιών στην Ελλάδα. Εκεί μας φέρατε.

Τρίτον: Στα δημόσια νοσοκομεία («Αττικό» και άλλα) έχουν «θανατηφόρα λίστα καρκινοπαθών», οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα ζήσουν όταν πρέπει να περιμένουν ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ για να κάνουν ακτινοβολία, γιατί τα μηχανήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και οι ασθενείς δεν έχουν λεφτά να πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και ακόμη, νεφροπαθείς που χρειάζονται μεταμόσχευση και συγγενής τους έχει προσφέρει το νεφρό του έχουν πάρει ραντεβού για το 2018!

Τα τρία αυτά γεγονότα –που κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει– δίνουν μια μικρή μόνο γεύση της καταστροφής των υποδομών και της κατάρρευσης των αντοχών του ελληνικού λαού που έχουν… πετύχει, από την πολλή αγάπη τους για εμάς, οι εταίροι μας με τα δεσμά των Μνημονίων που μας επέβαλαν, τα οποία οι κυβερνήσεις μας αποδέχθηκαν χωρίς να φέρουν την παραμικρή αντίσταση.
Αύριο, εκεί στο Eurogroup, ας θυμίσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στους ομοϊδεάτες του, που στέκονται προσοχή μπροστά του, αυτό που είχε πει πριν από 54 χρόνια ο «Γέρος της Δημοκρατίας», ο Γεώργιος Παπανδρέου: «Όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι πένονται».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *