F Οι όροι του Κουβελη: Να λειτουργήσουν ολες οι συχνότητες της ΕΡΤ, αλλιως… – Επί του Πιεστηρίου

Οι όροι του Κουβελη: Να λειτουργήσουν ολες οι συχνότητες της ΕΡΤ, αλλιως…

Είναι μύθος και δείχνουν ότι ζουν σε άλλη χωρά εκείνοι που ισχυρίζονται από το περιβάλλον του Σαμαρά και γενικά από το Νεοδημοκρατικο στρατόπεδο οτι η χθεσινοβραδινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων απομάκρυνε τα σύννεφα και ότι αύριο το απόγευμα στη νέα συνάντηση που θα έχουν κάποιες…λεπτομέρειες απομένει να διευκρινιστούν. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το πολεμικό κλίμα παραμένει, οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξυ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από την μια μεριά και του πρωθυπουργού από την άλλη, είναι στο σημείο μηδέν και ένα σπίρτο χρειάζεται για να να τιναχθούν όλα στον αέρα.

Δεν απλώς η καχυποψία που έχει εμφυλοχωρησει μεταξύ των δυο πλευρών, είναι και οι πράξεις, που δείχνουν κυρίως του ίδιου του πρωθυπουργού, οτι έχουν βάση οι πληροφορίες ότι οι σχεδιασμοί του είναι για προσφυγή και τώρα σε εκλογές. Τυχαίο είναι ότι έχει δοθεί γραμμή στους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία άρχισε η εφαρμογή της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αντίθετα με την ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξ. Ελληνες θα την ψηφίσουν. Αν ήθελε πράγματι ο κ. Σαμαράς να λειτουργήσει από εδώ και πέρα ή κυβέρνηση ως κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως κυβέρνηση της ΝΔ θα ψήφιζε την τροπολογία του ΚΚΕ. Και το αποτέλεσμα θα είναι να βρεθούν απόψε στη Βουλή χέρι χέρι ΝΔ και Χρυσή Αυγή!

Σκληραίνει η ΔΗΜΑΡ

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οτι δεν πρόκειται να κάμει πίσω από την κόκκινη γραμμή που είναι να ξανά εκπέμψει η ΕΡΤ και να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες που εχει η δημόσια τηλεόρασή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν ο πρωθυπουργός αρνηθεί, τότε θα έχει την ευθύνη της πτώσης της κυβέρνησης.

Στην ίδια γραμμή είναι και όλο το ΠΑΣΟΚ.

 

“Συγκυβερνάμε με ομηρία…”

Στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού, (Χρυσανθος Λαζαριδης, Γιώργος Μουρουτης, Τάκης Μπαλτακος, Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Μπουρας) ηταν φανερό στη σύσκεψη με 15 βουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου την προπερασμένη Δευτέρα οπού ενημερώθηκαν λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου Σίμου Κεδίκογλου για κλείσιμο της ΕΡΤ, ότι όλος ο σχεδιασμός πρόδιδε   προσφυγή στις κάλπες. Και αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Τασουλας παίρνοντας τον λόγο είπε ότι όλα αυτά δείχνουν ότι πάμε για εκλογές. Ο Αντώνης Μπεζας, βουλευτής Θεσπρωτίας και πρώην υφυπουργός ρώτησε αν έχουν ενημερωθεί οι δυο εταίροι. Η απάντηση ήταν όχι, οπότε παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διερωτήθηκε αν τουλάχιστον έχουν εκτιμήσει πια θα είναι η αντίδραση τους.

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο συνάδελφος τους βουλευτής και από χρονιά πολλά εξ απορρήτων συνεργάτης του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ότι η κατάσταση με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη δεν πάει άλλο, λέγοντας ότι συγκυβερνάμε σαν να είμαστε σε ομηρία…    

Ο πρωθυπουργός που παραβρέθηκε για λίγη ώρα και μίλησε στους βουλευτές, θέλησε να τους διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά και ζήτησε την απόλυτη στήριξη τους και κάποιοι από τους βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα…

Πάντως από τις αντιδράσεις στο κλείσιμο της ΕΡΤ, από εκεί που περίμεναν ότι ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους και θα φώναζε το “ωσανα”, προέκυψε το αντίθετο αποτέλεσμα με το μαύρο που η κυβέρνηση έριξε στις οθόνες.

 Δεν πρόκειται ο Σαμάρας να δεχθεί μοιρασιά…

 Όλα αυτά έχουν φτιάξει τέτοιο κλίμα που μέχρι και οι προσωπικές σχέσεις των δυο αρχηγών με τον Πρωθυπουργό να έχουν περιορισθεί κατά πολύ, που θα  δυσκολέψει την επιστροφή στις αγάπες και στο “Βαγγέλη μου” και στο “Φώτη μου”.

Υπάρχουν αυτή την στιγμή δυο ειδών πληροφορίες και εκτιμήσεις: Ότι δεν θα βρεθεί κοινός τόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, με συμμετοχή βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενδεχομένως και των δυο Προέδρων τους ως αντιπροέδρων. Και ότι αυτό πολύ δύσκολα θα το ανεχθεί ο Σαμαράς. Και τούτο γιατί από εκεί και πέρα κάθε βήμα του ελέγχεται εκ ων προτέρων.

Υπάρχει και η άλλη εκτίμηση ότι θα βρεθεί η μέση γραμμή, αλλά ο χρόνος της  παράτασης της συγκατοίκησης δεν θα αντέξει παραπέρα από τον Οκτώβριο…Και η εξήγηση που δίνουν είναι ότι ο Σαμαράς και το επιτελείο δεν πρόκειται να δεχθούν καμία μοιρασιά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *