F Ορντινάντσες του Ερντογάν οι ευρωπαίοι ηγέτες – Επί του Πιεστηρίου

Ορντινάντσες του Ερντογάν οι ευρωπαίοι ηγέτες

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι, οδηγούν την Ευρώπη σε διάλυση
  • Με την απραξία της, η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα των εκβιασμών και σύρθηκε στη… μετάκληση του ΝΑΤΟ, με το καπέλο του οποίου η Τουρκία μπαίνει στο Αιγαίο

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Ξάφνιασε και προκάλεσε ανησυχία η απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει, από κοινού με την Τουρκία, να αναλάβει τον ρόλο του συνοριοφύλακα το ΝΑΤΟ! Έκκληση που μετά χαράς έσπευσαν να δεχτούν αυτοί που χρόνια τώρα μας κουνάνε το δάκτυλο και απειλούν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προσθέσει και ότι θα μας βγάλουν από τη Σένγκεν. Για να πανηγυρίζουν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις τι λάθος έχεις κάνει, έλεγαν οι παλιοί, Αλέξη.

Τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας; είναι το πρώτο ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα. Αν δεν κάνουμε κι εμείς λάθος, το ΝΑΤΟ είναι το αντίπαλον δέος χωρών που απειλούν μέλη της Συμμαχίας. Εχθρός εν προκειμένω ποιος είναι; Η Ελλάδα; Θα ήταν τρελός όποιος θα έλεγε κάτι τέτοιο… Ούτε, φυσικά, η Τουρκία. Συμμαχικές χώρες είναι, παρά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις θεωρίες της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών», με τις οποίες αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Δουλειά έχει το ΝΑΤΟ κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα παρακάτω, στη Συρία, στο θέατρο του αιματηρού πολέμου που έχουν στήσει τα τελευταία χρόνια Αμερική και Ρωσία για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην καυτή περιοχή της Μέσης Ανατολής. Και τα «απόνερα» είναι το κόστος που πληρώνουν αθώοι πολίτες σε ζωές και ερείπια επειδή δυο ξένοι τσακώνονται σε άλλου το χωράφι. Και οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σωθούν αναζητώντας τη σωτηρία στην… πολιτισμένη Ευρώπη, η οποία για άλλη μια φορά όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά και δεν την υπολογίζουν οι δύο μεγάλοι.

Αλλά για ποιο ΝΑΤΟ μιλάμε; Ξεχάσαμε πόσο ακριβά το πλήρωσε η Κύπρος μας και κατ’ επέκταση όλος ο Ελληνισμός το 1974; Πού ήταν στην εισβολή του «Αττίλα»; Γιατί δεν μπήκε μπροστά να εμποδίσει τις τουρκικές αρμάδες; Βορά στους σχεδιασμούς της Άγκυρας άφησαν τη Μεγαλόνησο.

Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Ο κ. Ερντογάν, ο νέος Σουλτάνος, χρησιμοποιεί τους τραγικούς πρόσφυγες και τα μωρά τους για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θέλει να υποταχθούν στις απαιτήσεις του για να σταματήσει τις ροές έναντι πλούσιων ανταλλαγμάτων, να αποδεχθούν την ηγεμονία του στην περιοχή και τα επεκτατικά σχέδιά του.

Δύο φορές πήγε στην Άγκυρα η κυρά Μέρκελ για να προσκυνήσει τον αφέντη, μήπως και δεήσει να εμποδίσει το πέρασμα των προσφύγων προς το Αιγαίο, που οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας. Μόνο που ο Σουλτάνος, όταν κατάλαβε πόσο δειλά και άβουλα είναι τα αφεντικά της σημερινής Ευρώπης, άρχισε να τα χορεύει στο ταψί, ανεβάζοντας συνεχώς τον λογαριασμό.

Χρύσωσαν που χρύσωσαν την Τουρκία, δεν έβαζαν τουλάχιστον ως προϋπόθεση το να ελέγχει τα παράλιά της, να μπλοκάρει τις εισαγωγές πλαστικών σκαφών και σωσιβίων και να συλλαμβάνει τους δουλεμπόρους-διακινητές; Με δυο λόγια, κανένας -είτε πρόσφυγας είτε παράνομος μετανάστης- να μην περνάει προς τα ελληνικά νησιά. Αντίθετα, φθάσαμε στο σημείο να σύρουν την Ελλάδα σε αυτό που είχε αρνηθεί κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή, την πρόταση του… φίλου μας του Γιούνκερ για κοινές περιπολίες σε πλάτος 10 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων. Καρπαζοεισπράκτορας, δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Ελλάδα. Είδαμε, μάλιστα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να υπερηφανεύεται από το βήμα της Βουλής για αυτήν την… επιτυχία μας. Ακόμη και η υπεύθυνη τομεάρχης της ΝΔ, πρώην υπουργός Εξωτερικών και αδελφή του νέου ηγέτη της γαλάζιας παράταξης και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν απόλυτη ευτυχής για αυτήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως είπε στον υπουργό Άμυνας μετά την ενημέρωση που της έκανε.

Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά δεν είναι. Η Τουρκία θα αξιοποιήσει τις φρεγάτες και τα αντιτορπιλικά του ΝΑΤΟ για να έχει άλλο ένα στοιχείο για νομιμοποίηση περιοχών του Αιγαίου που επιμένει να τις ονομάζει «γκρίζες ζώνες» και η Ελλάδα δεν μπορεί να τις θεωρεί τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της. Έφθασε στο σημείο να εκμεταλλευθεί την προχθεσινή τραγωδία της συντριβής του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού στη βραχονησίδα του Ανατολικού Αιγαίου μας, την Κίναρο, όπου θρηνήσαμε τρία παλικάρια μας, εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.

Πολύ φοβούμεθα, κύριε πρωθυπουργέ, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με αυτήν τη συναίνεσή σας -για την οποία θα έπρεπε να είχατε ενημερώσει αμέσως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, στην οποία προφανέστατα προχωρήσατε προ της ωμής απειλής για επικείμενο κλείσιμο των συνόρων, που έσπευσε δύο μέρες πριν να προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, ενημερώνοντας 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε στιγμές, μάλιστα, που πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τα εθνικά μας θέματα, με πρώτη τη «λύση» που προωθείται στο Κυπριακό από την Ουάσινγκτον, που -όπως είπε σε έλληνες δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος- αν περάσει «η Κύπρος γίνεται προτεκτοράτο της Τουρκίας».

Η απορία μας -και σίγουρα όλων των Ελλήνων που αγαπάνε και πονάνε την πατρίδα τους- είναι, Αλέξη Τσίπρα, γιατί να έρθει το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορά μας. Ο Στόλος μας, με τα αντιτορπιλικά του και τις φρεγάτες του, δεν μπορεί να διασφαλίσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, με τη δέσμευση της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει καμία ροή προσφύγων από τα παράλιά της, που είναι απέναντι από τα νησιά μας; Γιατί ανοίγουμε πόρτες που ο κακός γείτονάς μας κάποια στιγμή θα τις εκμεταλλευθεί, όπως κάνει πάντα, κάτι που το ζει στο πετσί της 41 χρόνια τώρα η Κύπρος μας. Στη δε Θράκη η Άγκυρα συνεχώς προκαλεί. Και ας μην ξεχνάμε τα Ίμια και τον Μάρτη του ’87…

Για άλλη μια φορά, οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας, αντί να κτυπούν τον γάιδαρο, βαράνε το σαμάρι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *