F Ούτε μια… κακή λέξη δεν βρήκαν να πουν κατά των δανειστών η… Ιερή Συμμαχία Σαμαρά, Θεοδωράκη και Γεννηματά – Επί του Πιεστηρίου

Ούτε μια… κακή λέξη δεν βρήκαν να πουν κατά των δανειστών η… Ιερή Συμμαχία Σαμαρά, Θεοδωράκη και Γεννηματά

Το στίγμα της ημέρας

>

  • Στηρίζει ο Σαμαράς και η Φώφη αυτούς που οδήγησαν στην ήττα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο 3%…
  • Σίγουρα έχει κάνει πολλά λάθη ο Τσίπρας και πίστεψε -κακώς- ότι οι  Βρυξέλλες, μετά την απόφαση του ελληνικού λαού, θα ξέσφιγγαν τη θηλιά, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, δεν βούλιαξε τη χώρα, δεν έφταιγε για τις μίζες των δισεκατομμυρίων που μοίραζαν και δεν την έδεσε χειροπόδαρα με τα Μνημόνια

 

Σε αυτές τις τραγικές μέρες που ζει η χώρα, με πρωτόγνωρες καταστάσεις, που είναι η κατάληξη των πολιτικών της τελευταίας εικοσαετίας, όπου κορυφώθηκαν η διαφθορά, οι σπατάλες και η ασυδοσία, θα περίμενε κανείς τουλάχιστον όλος ο πολιτικός κόσμος – κόμματα θα βρισκόταν ενωμένος, σαν μια γροθιά απέναντι στο αδίστακτο Κονκλάβιο των… εταίρων – δανειστών, με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ και φιλιππινέζες τους πεινασμένους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που επιχειρούν να μας πνίξουν, να δώσουν τη χαριστική βολή, ώστε να μην τολμήσει να ξαναϋπάρξει απείθαρχη ελληνική φωνή.

Δυστυχώς, η κακή πλευρά της φυλής μας, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα και οι Έλληνες (κυρίως οι μη κατέχοντες), είναι και πάλι εδώ. Ίχνος διάθεσης για ενότητα προς μεγάλη χαρά των δανειστών. Αυτών που υποτίθεται ότι είναι η συνέχεια εκείνων των μεγάλων οραματιστών που ονειρεύθηκαν την Ενωμένη -ενιαία- Ευρώπη και την κατάντησαν εργαλείο για τα δικά τους συμφέροντα και να επιβάλουν ξανά στην Ευρώπη τη γερμανική κυριαρχία. Και αυτό φαίνεται να μην ανησυχεί κανέναν, παρότι οι περισσότεροι από τους 28 το βλέπουν, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, γιατί θα έχουν την κατάληξη της Ελλάδας.

Οι θέσεις των αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη είναι σαν να ακούς τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, τον Τουσκ, τον σλοβάκο υπουργό Οικονομικών ή  τον αυστριακό. Δεν βρήκαν να πουν μια λέξη, ότι, δηλαδή, τα τελεσίγραφα τους δεν μπορούν να περάσουν στους Έλληνες, ότι οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν ξεπερασθεί. Δεν αντέχει η χώρα και άλλους ανέργους, και άλλα λουκέτα, δεν αντέχονται και άλλα συσσίτια, δεν μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια στις αυτοκτονίες των απελπισμένων. Λέξη για κούρεμα – αναδιάρθρωση, ρύθμιση -όπως θέλουν ας το πουν- του χρέους, που ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν μπορεί να πληρωθεί και από το οποίο οι τοκογλύφοι έχουν θησαυρίσει.

Το μόνο που απαιτούν από τον Τσίπρα είναι να κάνει ό,τι του ζητάει ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Λες και έχουν βάλει το cd που παίζει το Βερολίνο.

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε λάθη -πολλά θα λέγαμε-, αφού και χρόνο πολύτιμο έχασε και λάθος ανθρώπους χρησιμοποίησε, που αποδείχθηκαν πολύ λίγοι και περισσότερο ενδιαφέρονταν για τον εαυτό τους και την επόμενη μέρα τους και σχέδιο, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε, ούτε το… Plan B, ούτε συμμάχους μπόρεσε να κάνει και αποδείχθηκε ότι σε λάθος… άλογο πόνταρε, πιστεύοντας ότι την επομένη της νίκης θα άνοιγαν οι πόρτες και θα έπαιρναν οι δανειστές πίσω όλα τα απάνθρωπα μέτρα.

Όμως τώρα η χώρα έχει φτάσει στο αμήν. Και αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι μια φωνή. Με ένα πακέτο προτάσεων, που θα περιέχει και συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί άμεσα. Ένα πακέτο στο οποίο θα συστρατευθεί όλος ο ελληνικός λαός.

Το πώς θα επιτευχθεί αυτό είναι δουλειά όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τις όποιες διάφορες τους ας τις βάλουν στην άκρη και ας τις λύσουν όταν το πιστόλι δεν θα υπάρχει στον κρόταφο του λαού μας.

Είναι η ώρα που οι δανειστές πρέπει να βρουν όλη την Ελλάδα μια γροθιά.

Και να διαψεύσουν τον εθνικό μας ποιητή Διονύση Σολωμό: Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *