F Ο Γιώργος είναι πάντα στον κόσμο του… – Επί του Πιεστηρίου

Ο Γιώργος είναι πάντα στον κόσμο του…

Τίποτα δεν έχει καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου απ΄όσα έκανε στη χώρα. Πιστεύει ότι έκανε πράγματα για τη χώρα κι ότι ακόμα περισσότερο αυτά ήταν όλα σωστά και καλά. Δεν μοιάζει να καταλαβαίνει ούτε καν το ημερολόγιο των πράξεων της κυβέρνησής του, ότι δηλαδή αυτός έβαλε τη χώρα στον «τριμερή μηχανισμό στήριξης», στον τοκογλυφικό δανεισμό που εξοντώνει τη χώρα.

Ότι αυτός και η κυβέρνησή του αποφάσισαν και εφάρμοσαν το άθλιο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ σε βάρος των πολιτών.

Ότι αυτός και η κυβέρνησή του έφεραν τα εξοντωτικά μνημόνια και εκχώρησαν εθνική κυριαρχία σε ποικιλώνυμους δανειστές, εταίρους, τοκογλύφους, ραντιέρηδες, μεταπωλητές ελληνικών ομολόγων, πολυθενικών εκβιαστών.

Ότι αυτός και η κυβέρνησή του τσάκισαν τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας με κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κτηνώδεις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Μοιάζει σαν κάποιος άλλος να τα έκανε όλα αυτά. ΄Ομως τα αποφάσισε ο ίδιος ως πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του. Αν μετανιώνει ας το πει κι ας διάλεγε άλλη λύση, όσο επώδυνη κι αν ήταν. Τώρα θα είχαμε ξεμπερδέψει και θα είμασταν στον δρόμο της ανάκαμψης. Όχι στο δρόμο του συνεχούς δανεισμού, της εξάρτησης καοι της διόγκωσης του χρέους. ΄Εβαλε τη χώρα σε ένα δρόμο που δεν πάει πουθενά αλλού παρά μόνο στην πλήρη εξάρτηση απο πλούσιες δυνάμεις που αυξάνουν τα κέρδη τους διαλύοντας χώρες.

Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ας χρησιμοποιεί ο ΓΑΠ σχήματα λόγου όπως εκείνο το περίφημο που είπε στη συγκέντρωση επιλεγμένων φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον εορτασμό της 39ης επετείου απο την ίδρυσή του, ότι «άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

Όπου πυροσβέστες, δηλαδή αθώοι με ανθρώπινα λάθη είναι η κυβέρνηση ΓΑΠ και ο ίδιος, και εμπρηστές αυτοί που έφεραν τη χώρα στο χάλι του Οκτωβρίου 2009 οπότε την παρέλαβε ο Γιώργος.

Δηλαδή εμπρηστές είναι οι κυβερνήσεις Καραμανλή αφού όπως είπε ο ΓΑΠ : «το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν το Πρόγραμμα Προσαρμογής, ούτε η ‘συνταγή’ του 2010, αλλά η πραγματικά θανάσιμη συνταγή ήταν το πελατειακό πάρτι μέχρι το 2009. Ένα πάρτι που είχε οδηγήσει τη χώρα να έχει ύφεση στο 3%, δημόσια διοίκηση διαλυμένη και χρέος στα 320 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. Ευρώ». Μάλιστα. Ακόμα κι αν είναι έτσι και ευθύνονται οι κυβερνήσεις Καραμανλή, οι εμπρηστές κατά ΓΑΠ, αυτοί πλήρωσαν, τιμωρήθηκαν. ΄Εχασαν τις εκλογές του 2009 (που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου) με διαφορά 10,5 ποσοστιαίων μονάδων, διαφορά ρεκόρ στη μεταπολίτευση, αν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες εκλογές ειδικών συνθηκών του Νοεμβρίου 1974.

Ηρθε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και τι έκανε; ΄Εβαλε τη χώρα στη δουλεία της εξάρτησης των μνημονίων και των δανειστών. Γι΄αυτό και στις εκλογές του 2012 πήγε το ΠΑΣΟΚ απο το 40-45% που έπαιρνε κατα μέσο όρο, στο 12%.

Ούτε αυτό δεν μπορεί να δει και να καταλάβει ο ΓΑΠ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *