F Ο θάνατος του εμποράκου κρύβεται πίσω από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές – Επί του Πιεστηρίου

Ο θάνατος του εμποράκου κρύβεται πίσω από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Αυτό βρίσκεται πίσω από τη νέα… μεταρρύθμιση που απαιτεί το ΔΝΤ
  • Ο σατανικός στόχος είναι να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά για να ελέγξουν όλη την Αγορά τα πολυκαταστήματα

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Όλα είναι σατανικά σχεδιασμένα. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Πάντα υπάρχει στόχος. Και το μοναδικό κριτήριο είναι το πώς θα συγκεντρωθεί ο πλούτος της Γης στους λίγους. Με όλους τους άλλους να είναι δουλοπάροικοι, πρόσφυγες στη γη τους, για την οποία έχουν ματώσει. Κι αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Τα επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει περιουσία 116,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, με το 73,2% να μοιράζεται μόλις 6,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Όλα στοχεύουν στο πώς θα αυξηθεί ο πλούτος των ολίγων, κι ας πεινάει το 93,3%. Στην υπηρεσία τους είναι οι κυβερνήσεις και όλοι οι μηχανισμοί των κρατών. Εκτελεστικά όργανά τους είναι οι πολιτικοί, πάντα με την εξαίρεση εκείνων που αρνούνται να γίνουν υπάλληλοί τους, παρότι ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα πληρώσουν ακριβά το «όχι» τους.
Απαραίτητος ο πρόλογος για να προσγειωθούμε στην ωμή πραγματικότητα που ζούμε επτά χρόνια τώρα. Το ΔΝΤ, το μακρύ χέρι των μεγάλων της Αγοράς, που θέλουν να έχουν το μονοπώλιο παντού, ζητάει να είναι ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Το τυρί είναι το να μπορεί ο κόσμος που δουλεύει όλες τις άλλες μέρες της εβδομάδας να κάνει με άνεση τα ψώνια του την Κυριακή. Και η… φάκα να συγκεντρωθεί όλη η δουλειά στα μεγάλα, απρόσωπα πολυκαταστήματα και να κλείσουν οι μικρομεσαίοι, που είναι και… ανεξέλεγκτοι. Να «πεθάνει» ο «εμποράκος», που κρατάει ζωντανή τη γειτονιά, με την ευρύτερη έννοια.
Προσφέρουν, μάλιστα, και… λουκούμι. Ότι έτσι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, αφού θα χρειάζεται προσωπικό για την έβδομη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων. Αλλά αυτό είναι μύθος. Μέγα ψέμα. Το αφεντικό θα μεταφέρει εναλλάξ κάποιους από τους εργαζομένους του κι αν χρειάζονται παραπάνω θα δίνει ένα… χαρτζιλίκι για να δουλεύουν και την Κυριακή. Αυτή, όμως, τη δυνατότητα δεν την έχει η μικρομεσαία επιχείρηση, που αν ανοίγει και την Κυριακή ο τζίρος της έβδομης μέρας δεν θα καλύπτει τα έξοδα.
Και η κατάληξη θα είναι κάποια στιγμή το λουκέτο, αφού η όποια κίνηση θα κατευθυνθεί στα κεντρικά πολυκαταστήματα, όπως συνέβη και με τη «Μαύρη Παρασκευή», όπου έγινε ο χαμός, αλλά τα μαγαζιά της περιφέρειας δεν είδαν λεφτά στο Ταμείο τους.
Ήδη με την απαίτηση του ΔΝΤ για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, πέραν των επτά τον χρόνο που έχει νομοθετηθεί, διαφωνούν όλα τα Επιμελητήρια, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Γιατί ξέρουν ότι θα είναι η χαριστική βολή για τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία αποτελεί την καρδιά της Αγοράς.
Απομένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα υποκύψει στα νέα τελεσίγραφα του ΔΝΤ.
ΥΓ. και απορία προς τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για την Αγορά: Υπήρξαν έλεγχοι τη «Μαύρη Παρασκευή» για το αν οι εκπτώσεις που διαφήμιζαν τα πολυκαταστήματα, κυρίως στα ηλεκτρονικά –τηλεοράσεις, υπολογιστές κ.λπ.–, ήταν πραγματικές ή μαϊμού; Γιατί ήταν πάρα πολλές οι καταγγελίες ότι οι πελάτες ήταν και πάλι τα θύματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *