F Ο Στρατός παραδίδει τους πρόσφυγες στην Αστυνομία! – Επί του Πιεστηρίου

Ο Στρατός παραδίδει τους πρόσφυγες στην Αστυνομία!

  • Πάνω από 1 χρόνο θα μείνουν εδώ και κανείς δεν εγγυάται ότι ο αριθμός θα είναι κάτω από 100.000 – Παρατράγουδα στις δημοπρασίες για τη σίτιση

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, από τις αρχές Μαΐου ο Στρατός επιστρέφει στους στρατώνες και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον χειρισμό του Προσφυγικού από όλες τις πλευρές του: φύλαξη, ελέγχους, μετακινήσεις, ασφάλεια, αντιμετώπιση έκνομων καταστάσεων κ.λπ. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ενημερώθηκαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας σε όλους τους νομούς.

Οι συνθήκες στους καταυλισμούς, σε κάθε χώρο, είναι άθλιες, πολλοί μιλούν για κόλαση, ενώ στα τοπικά νοσοκομεία υπάρχει συνωστισμός και οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Η δε επιθετική στάση κάποιων προσφύγων, που ζητούν να περάσουν σε άλλες χώρες παρότι ξέρουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά, έχει αρχίσει να αντιστρέφει το φιλικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για αυτούς.

Τις εντάσεις υποθάλπουν οι περιβόητοι αλληλέγγυοι, που κάνουν τους καλούς, όταν γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε παραπάνω από αυτό που κάνει η Ελλάδα, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει τις αποφάσεις της. Κάποιοι, μάλιστα, φθάνουν στο σημείο να εκβιάζουν βάζοντας μπροστά τα μικρά παιδιά, με απίστευτη την ενέργεια πρόσφυγα στον Πειραιά που είχε στα χέρια του ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει. Επίσης, από ύποπτο μέχρι επικίνδυνο ρόλο παίζουν αρκετές από τις ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν ξαφνικά σε κάθε περιοχή, όπως είχαμε αποκαλύψει από το προηγούμενο φύλλο και παραθέτουμε νέα στοιχεία σε άλλη σελίδα.

Ως προς τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας σε διάφορες περιοχές, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 53.000 περίπου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει τις 100.000. Και όπως είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η παραμονή τους εδώ θα είναι για πάνω από έναν χρόνο.

Καταγγελίες για την ανάθεση της σίτισης σε κέτερινγκ

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στο «ΠΑΡΟΝ» για στημένους διαγωνισμούς -μιλούν για φωτογραφικούς όρους- που αναθέτουν σε ιδιωτικά κέτερινγκ την τροφοδοσία των προσφύγων, ενώ δεν τηρείται η δημόσια δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας ότι θα προτιμηθούν τα τοπικά κέτερινγκ για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ως αντιστάθμισμα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλες δραστηριότητες από την παρουσία των προσφύγων.

Στα Ιωάννινα, ενώ μετείχαν τρία τοπικά κέτερινγκ, η τροφοδοσία δόθηκε σε κάποιο με έδρα την Κόρινθο και κάθε μέρα θα κάνει τη μεταφορά στα Ιωάννινα αεροπλάνο του Στρατού! Κατά σύμπτωση, το κορινθιακό κέτερινγκ πήρε και τη σίτιση των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο!

Να σημειώσουμε ότι το ημερήσιο κόστος σίτισης ανά πρόσφυγα έχει ορισθεί σε 5,70 ευρώ.

………………………………………………………………………………………..

Αποκάλυψη-σοκ στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου

Το υπουργείο υποδεικνύει σε ποιες ΜΚΟ και Πανεπιστήμια να δοθούν 11.200.000 ευρώ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες και μάλιστα με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής! Όπως αποκαλύπτει σε ανοικτή επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γ. Μουζάλα ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας, που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου υπήρξε συγκεκριμένη παρέμβαση του υπουργείου προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένες ΜΚΟ στη διαχείριση κονδυλίων που χορηγούνται από την ΕΕ υπέρ των προσφύγων.

Στην επιστολή αναφέρεται πως στις συνεδριάσεις αυτές (σ.σ.: των οποίων τα πρακτικά επισυνάπτει) το υπουργείο υπέδειξε συγκεκριμένες ΜΚΟ και Πανεπιστήμια, ακόμα και το όνομα καθηγητή, που θα πρέπει να διαχειριστούν τα δύο προγράμματα ύψους 11.200.000 ευρώ, που διατίθενται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος URBAN και προορίζονται για δράσεις ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αποκαλύπτεται, δε, από τα πρακτικά, στις συνεδριάσεις ακούστηκαν φράσεις όπως «υπήρξε καθοδήγηση από το υπουργείο», «απαιτήθηκε η άμεση ανάθεση», «μας προτάθηκε το όνομα του καθηγητή…», κ.λπ., που αποδεικνύει ότι όντως έγιναν κραυγαλέες παρεμβάσεις.

Ύστερα απ’ όλα αυτά, ο κ. Γεωργούλας ρωτάει τον κ. Μουζάλα τι ακριβώς συμβαίνει και πού βρίσκεται τελικά η αλήθεια.

……………………………………………………………………………………………………………………

Μετά τα αποκαλυπτικά «Θαρραλέα»

Στη Βουλή οι ΜΚΟ και ο ρόλος τους

  • Παρακράτος έχουν στήσει κάποιες από αυτές – Βίτσας: Παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας  – Ύποπτη και επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη δράση τους, επισημαίνει σε ερώτησή του ο Στάθης Παναγούλης

Έπρεπε να κάνει το «ΠΑΡΟΝ» πρωτοσέλιδο θέμα τον ύποπτο ρόλο που παίζουν οι περισσότερες ΜΚΟ, οι οποίες έσπευσαν δήθεν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, στην ουσία όμως έπεσαν σαν αρπακτικά είτε να πάρουν λεφτά, από αυτά που μοιράζουν χωρίς έλεγχο οι κρατικές υπηρεσίες, είτε να υποδαυλίσουν εξεγέρσεις για σκοτεινούς σκοπούς, ακόμη και εναντίον εθνικών μας θεμάτων, για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί και να ζητήσουν να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, απαντώντας στην ερώτηση αν κάποιες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται το Προσφυγικό για να παίξουν περίεργα παιγνίδια, ότι για την υπόθεση αυτή έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη. Με το θέμα ασχολήθηκαν και άλλες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η «Εστία», που είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Το σκοτεινό παίγνιο των ΜΚΟ», όπου σημείωνε τα εξής:

«Είναι πλέον παραπάνω από εμφανές ότι ένα ‘‘παρακράτος’’ αποτελούμενο από σκιώδεις ηγεσίες ΜΚΟ έχει αναλάβει τον αποσυντονισμό της εθνικής και λειτουργικής συνοχής της χώρας. Την ίδια στιγμή, η διακυβέρνησις Τσίπρα, υπόλογη για πολλά, δεν έχει κατανοήσει, ούτε αυτή την ύστατη ώρα, ότι η κατάληψις της χώρας από μετανάστες δεν είναι μια πραγματικότης ανοχής και ανθρωπισμού. Είναι η πλήρης παράδοσις του κράτους που ανέλαβε να διαχειρισθεί στο παρακράτος των ΜΚΟ που ούτε η ίδια δεν ξέρει ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν».

Στο μεταξύ, το θέμα έφερε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, αξιοποιώντας τα αποκαλυπτικά «Θαρραλέα» της περασμένης Κυριακής, με τίτλο «Αλωνίζουν οι ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Κανένας δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια τους – Οι περισσότερες κάνουν αρπαχτές και κάποιων ο ρόλος είναι ύποπτος». Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει αυτό που έγραφε το «Π», ότι «διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε ολόκληρη τη χώρα και, υπό τον μανδύα της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, επιδεικνύουν ύποπτη, επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη δράση». Και θέτει τα παρακάτω καυτά ερωτήματα:

  • Γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία πόσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και συμμετέχουν στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος και, εάν ναι, ποιος ο αριθμός τους, ποια η προέλευσή τους, ποια η ονομασία τους, ποια η έδρα τους και ποια τα ακριβή στοιχεία των διοικούντων-ιθυνόντων; Εάν όχι, προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την ακριβή και συστηματική καταγραφή αυτών;
  • Ποια η χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που εμπλέκονται στο Προσφυγικό, από ποιους φορείς και τι ύψους κονδύλια διαχειρίζονται; Και
  • Πόσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα ως προς τη δράση τους, την οικονομική διαχείριση και τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *