F Ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης ανοίγει τα χαρτιά του – Επί του Πιεστηρίου

Ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης ανοίγει τα χαρτιά του


Αποκάλυψη: Το «Π» στα ίχνη του…
  • Τι γράφει σε επιστολή που μας έστειλε για τα 700 εκατ. ευρώ και τα δάνεια που πήρε από την Proton Bank του Λαυρεντιάδη

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Ο φυγόδικος Κυριακίδης θέλει να εκπέμπει…», στο φύλλο της 9ης Αυγούστου, σχετικά με το κατέβασμα του διακόπτη στον τηλεοπτικό σταθμό

SBC, συμφερόντων του καταζητούμενου, ήταν η… ευκαιρία για να τον εντοπίσουμε. Και να μας δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους… το έσκασε από την Ελλάδα, ντυμένος… παπάς, και για τα δάνεια από την τράπεζα του άλλοτε κολλητού του, του Λαυρεντιάδη, αλλά και για το αν πρόκειται να επιστρέψει για να δώσει λογαριασμό στη Δικαιοσύνη.

Η… επαφή έγινε μέσω του έλληνα δικηγόρου του κ. Ιωάννη Ζαΐμη, με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος στην επιστολή που μας έστειλε υποστηρίζει ότι ο Κυριακίδης δεν έχει καμία σχέση με δάνεια 700 εκατ. ευρώ και ότι από την Proton Bank έχει πάρει δάνεια που δεν ξεπερνούν το 5% των 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή δεν είναι πάνω από 35 εκατ. ευρώ. Και διαβεβαιώνει ότι η φυγοδικία οφείλεται σε λόγους υγείας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του δικηγόρου του Κυριακίδη έχει ως εξής:

«Με αφορμή σχετικό σχόλιο της εφημερίδας σας (9-8-2015) για τον πελάτη μου κ. Πέτρο Κυριακίδη, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την απάντηση από τον πελάτη μου για το θέμα αυτό, για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Ο Π. Κυριακίδης δεν έχει καμία σχέση με το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα δάνεια που έλαβε τόσο προ Λ (Λαυρεντιάδη) όσο και μετά δεν ξεπερνούν το 5% του ποσού που αναφέρεται και διατέθηκαν για τον επιχειρηματικό σκοπό που ελήφθησαν μέχρι και το τελευταίο σεντς, χωρίς να “διοχετευθεί” ούτε 1 ευρώ σε προσωπικό του λογαριασμό είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Ούτε βέβαια προκύπτει το αντίθετο από την “ογκώδη” δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Μέχρι τη στιγμή που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του, εξυπηρετούντο κανονικά τα δάνεια των εταιρειών.

Εκτός από τις εμπράγματες κ.λπ. ασφάλειες ο Π.Κ. πρότεινε να εκδώσει τραπεζική εγγυητική επιστολή από Ελβετική Τράπεζα για το σύνολο των δανείων που είχε λάβει από την PROTON BANK. Δυστυχώς, η PROTON BANK του αρνήθηκε και πέτυχε μάλιστα και δικαστική επικύρωση της άρνησής της!

Η “φυγοδικία” ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ οφείλεται καθαρά σε λόγους υγείας και έγινε πριν κληθεί να καταθέσει. Το αίτημα για ανάκληση του εντάλματος σύλληψης έγινε προκειμένου να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Το ένταλμα ούτως ή άλλως ισχύει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά το δικαστήριο δεν απάντησε στο αίτημα, προφασιζόμενο ίσως τη μη έναρξη της διαδικασίας.

Αν η προσωρινή κράτηση λαμβάνεται κυρίως για να μην παρανομήσει εκ νέου ο κατηγορούμενος και όχι ως προκαταβολή ποινής, τότε ο Π.Κ. αποδεικνύει ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί το μέτρο αυτό, αφού στο διάστημα της φυγοδικίας του δεν έχει διαπράξει ούτε τροχαία παράβαση. Η εφημερίδα σας έχει φήμη έγκυρης πληροφόρησης.

Ελπίζω τα παραπάνω -απόλυτα ακριβή, άλλωστε- να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης».

Οι εκκρεμότητες…

Στο ρεπορτάζ που προκάλεσε την αντίδραση του καταζητούμενου Π. Κυριακίδη σημειώναμε τα εξής:

«Με το SBC του Ηλία Κοπανίτσα να κερδίζει στο δικαστήριο την προσωρινή διαταγή και να έχει δικαίωμα μετάδοσης του σήματός του από την Digea λύθηκε προσωρινά το αδιέξοδο του μαύρου που έριξε η εταιρεία των έξι σταθμών εθνικής εμβέλειας ύστερα από αίτημα εταιρείας του… φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, που έχει οδηγηθεί σε λύση από το 2013 και τώρα επιδιώκει να… αναστηθεί».

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το Sunny Channel της Jeronimo Groovy TV εξαγοράστηκε κατά 100% από τον Πέτρο Κυριακίδη. Το 2010 ο Ηλίας Κοπανίτσας, γνωστός από την ιστορία του New Tempo, εμφανίστηκε να νοικιάζει το πρόγραμμα του Sunny Channel από την εταιρεία Jeronimo Groovy. Το 2013 βγήκε ένταλμα για τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος και αναζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, όμως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής το έσκασε από τη χώρα φορώντας ράσα.

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία Jeronimo Groovy TV μπήκε σε διαδικασία λύσης και, αν και δεν υπάρχει φορέας υλοποίησης της άδειας, ο ”ενοικιαστής” συνεχίζει να εκπέμπει. Την άνοιξη του 2015 και ενώ η άδεια δεν έχει ανακληθεί από το ΕΣΡ, ανακοινώθηκε πως θα επανασυσταθεί η εταιρεία, με πληρεξούσιο που έχει υπογράψει η νύφη του Πέτρου Κυριακίδη. Η πλευρά του φυγόδικου απευθύνθηκε στην Digea, που κατέβασε τον διακόπτη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *