F Παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της Γεωργαντά κατά της Ανακρίτριας – Επί του Πιεστηρίου

Παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της Γεωργαντά κατά της Ανακρίτριας

• Μετα τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του “ΠΑΡΟΝ”

Άμεση ηταν η αντίδραση του Προεδρου του Δικηγορικου Συλλογου Αθηνών κ.Γιαννη Αδαμοπουλου μετα τον σάλο που προκάλεσε το αποκαλυπτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παρον”, σύμφωνα με το οποιο το πρωην μελος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καθηγήτρια κυρια Ζωή Γεωργαντά κατάγγειλε οτι “Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπιτι της”. Ο κ. Αδαμοπουλος με επιστολη που εστειλε σημερα το πρωΐ στην Εισαγγελεα του Αρείου Πάγου κυρια Γκοτζαμανη, ζηταει την παρέμβαση της “προκειμενου να αποφευχθει μία – συνήθης για τα ελληνικα δεδομενα – διεκπεραιωτική διαδικασια και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μια ουσιαστική και ενδελεχης διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμενου να αναζητηθούν ευθύνες απο οπου κι αν αυτες προκύπτουν”, επισημαίνοντας οτι η επιστολη αποτελει “κατα νομο αναγγελία – αίτηση”.
Αυτο σημαινει οτι αλλη τροπη παιρνει πλεον η δικαστική ερευνα της διόγκωσης του ελλείμματος προκειμενου να επιβληθούν τα Μνημονια και τα μετρα αφαιμαξης της ελληνικης κοινωνίας και βεβαια ο εκλεκτος της κυβερνησης και της τροικας πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα πρεπει να ειναι καθολου βέβαιος οτι θα απαλλαγει των τεράστιων ευθυνών που εχει. Και για τις οποιες ευθύνες ο Δικηγορικός Συλλογος Αθηνών κατεθεσε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011- πριν δυο ολόκληρα χρονια!! – μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα – μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο – και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού, οπως σημειώνει ο κ. Αδαμοπουλος στην επιστολη που εστειλε στην Εισαγγελεα του Αρείου Πάγου και στη συνεχεια υπογραμμίζει τα εξής:
“Η αποτελεσματική αντίδραση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και η διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης, από τους τότε Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος – κατά των επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία είχαν ως αντικείμενο και την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις εντεύθεν βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
​Δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός, ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18-8-2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο».
Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες – εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Η κα Ζωη Γεωργαντα είτε ψεύδεται, για λογους που δεν ειμαστε σε θεση να γνωρίζουμε, όποτε πρεπει να αναζητηθούν τα κίνητρα της και να υποστει τις συνέπειες του νομου, είτε λεει την αληθεια, όποτε ομως υπηρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι – τοσον εξαρχής, οσο και μετέπειτα στην καθ´ οιονδηποτε τροπο συγκάλυψης της – πρεπει επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσυνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μαλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικο Σώμα”.

Τι λεει η Ανακρίτια

Οι αποκαλύψεις του “ΠΑΡΟΝ” προκάλεσαν μεγάλες αναταράξεις στους δικαστικούς κύκλους και ερωτηματικά για τον ρόλο της ανακρίτριας κυρίας ´Ελενας Πεδιαδίτη, η οποία υπηρετεί στο δικαστικό σώμα εδω και 7 χρόνια. Κύκλοι προσκείμενοι στην Ανακρίτρια – η ίδια δεν θέλησε να κάμει καμία δήλωση – τόνιζαν οτι αυτα που καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια, οτι αντίθετα συχνά την επισκεπτόταν στο γραφείο της και οτι οι Κανονισμοί της Ε.Ε., τους οποίους τα δυο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει στη Βουλή, αποτελούν νόμους του κράτους και οι οποιλοι καθορίζουν την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Οι ίδιοι κύκλοι αποκαλύπτουν οτι η κυρία Πεδιαδίτη εχει υποβάλλει αναφορά – διαμαρτυρία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Πρωτοδικών για την διαρροή στο Διαδίκτυο του πλήρους κειμένου του απόρρητου πορίσματος που εχει υποβάλλει στον Εισαγγέλεα.

Η Ζωή Γεωργαντά κατηγορει την Ανακριτια

Ολο το αποκαλυπτικο δημοσίευμα του “ΠΑΡΟΝ”

Τη βαρύτατη αυτή κατηγορία διατύπωσε κατά ανακρίτριας το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) κυρία Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κόντρα, με αφορμή την αναφορά-πόρισμα της κυρίας Πεδιαδίτη, με την οποία ουσιαστικά απαλλάσσει τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και τον εκλεκτό της «τρόικας» και της κυβέρνησης κ. Γεωργίου, για την εσκεμμένη αλλοίωση-διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, προκειμένου πάνω σε αυτό το διογκωμένο έλλειμμα να πατήσουν πόδι τα Μνημόνια.
Να σημειώσουμε ότι η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Έλενα Πεδιαδίτη χειρίσθηκε την υπόθεση της αλλοίωσης προς τα πάνω των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχαν διατάξει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Η κ. Πεδιαδίτη, με τυπικές κλήσεις κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ, περάτωσε την κύρια ανάκριση στις 18-7-2013 και δεν τους κλήτευσε ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις: 1) της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 παρ. 3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρ. 1 Ν. 1608/1950) και 2) της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α, 98, 259 ΠΚ).

Πού συναντήθηκαν;

Η κυρία Γεωργαντά όμως δεν έμεινε μόνο στη βαριά κατηγορία κατά της ανακρίτριας. Αποκάλυψε ότι η κυρία Πεδιαδίτη της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σπίτι της. Η νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γκοτζαμάνη, που είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παρέμβει.
Οι απαντήσεις της κυρίας Ζωής Γεωργαντά στις ερωτήσεις του Μάκη Κουρή, οι εξής:

Είναι υπόλογη η ανακρίτρια

Δημ.: Πότε συναντήσατε για τελευταία φορά την ανακρίτρια;
Ζωή Γεωργαντά: Πότε τη συνάντησα για τελευταία φορά; Την προηγούμενη Παρασκευή, 2 Αυγούστου.
Δημ.: Στο σπίτι της;
Ζωή Γεωργαντά: Δεν θα ήθελα τώρα να δηλώσω τι συνέβη.
Δημ.: Ήταν στο γραφείο ή σε άλλο χώρο;
Ζωή Γεωργαντά: Σε άλλο χώρο. Δεν θα ήθελα τώρα να το σχολιάσω αυτό. Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω τώρα τον επαγγελματισμό της και το ότι είναι υπεύθυνη. Υπόλογη.
Δημ.: Σας ζήτησε να συναντηθείτε έξω από τη διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος;
Ζωή Γεωργαντά: Θα τα κουβεντιάσουμε κι αυτά. Αλλά ας δούμε τώρα την ουσία εδώ του πορίσματός της. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του ελληνικού λαού. Αθωώνει ένα εθνικό έγκλημα και είναι και υπόλογη και υπεύθυνη έναντι των συναδέλφων της.
Δημ.: Τι θα πει το συμβούλιο; Μπορεί να μη δεχθεί το πόρισμά της…
Ζωή Γεωργαντά: Τώρα αυτό το πόρισμα, για να ενημερώσουμε και τον κόσμο, της κυρίας Πεδιαδίτη, το πόρισμα αυτό το έστειλε σε έναν πρωτοδίκη. Έχω εδώ μπροστά μου το διαβιβαστικό της, στις 18 Ιουλίου που έβγαλε το πόρισμα το διαβίβασε σε έναν Εισαγγελέα, Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος δεν έχει γραφείο στο Πρωτοδικείο, είναι εξωτερικός μου είπανε, γιατί έψαξα να τον βρω.
Η κυρία ανακρίτρια ξεπέταξε τη νέα δικογραφία, δεν τα μελέτησε όπως έπρεπε.

Βαριές κουβέντες..

Δημ.: Νομίζω ότι είχατε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.
Ζωή Γεωργαντά: Ναι, ναι. Ξέρετε, εδώ αυτή η αναφορά-πόρισμα που έχει βγάλει η 5η Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου, η κυρία Πεδιαδίτη, μας δείχνει, ξέρετε, ξεκάθαρα πως ένα άτομο μέσα στη Δικαιοσύνη εξυπηρετεί κάποιες κυβερνητικές θέσεις.
Δημ.: Βαριά κουβέντα αυτή…
Ζωή Γεωργαντά: Πολύ βαριά. Κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Κοιτάξτε. Η εκτίμησή μου είναι ότι, εντάξει, ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αυτοί οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια με βάση το έλλειμμα. Δεν υπήρχε άλλη δικαιολογία παρά μόνο το φουσκωμένο έλλειμμα. Και γι’ αυτό το φούσκωσαν. Έψαχναν να βρουν κονδύλια δισεκατομμύρια για να το φουσκώσουν. Κοιτάξτε. Εδώ τώρα, επί κυβέρνησης Σαμαρά και Στουρνάρα, είναι πάρα πολύ υπεύθυνοι, και είναι και αυτοί σάπιοι, οι θέσεις τους είναι σάπιες, διότι εγώ εκτιμώ, από τα γεγονότα που έχουν συμβεί, ότι τους έχουν πιάσει από τον λαιμό οι Βρυξέλλες, η Μέρκελ, και για να καλύψει τον Γερμανό της Eurostat και για να καλύψει τις δικές της ατασθαλίες και τις δικές της, θα έλεγα, παρανομίες σε βάρος της χώρας μας, που έχουν βγάλει τεράστια κέρδη από εμάς.
Λοιπόν, και ο κ. Ράντερμαχερ, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, αλλά και ο Όλι Ρεν, ο Κομίσιονερ, ο Επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων, θέλουν να καλυφθούν για τα αίσχη τα οποία έχουν διαπράξει κατά της χώρας μας και έχουν διαμηνύσει, έτσι εκτιμώ εγώ, έχουν διαμηνύσει στην τωρινή κυβέρνηση «να μην τους αγγίξεις, μην αγγίξεις τον Γεωργίου», όχι για τον Γεωργίου, αλλά για πάρτη τους, «διότι τότε δεν έχεις να πάρεις δεκάρα». Αυτό νομίζω και εκτιμώ και αξιολογώ από την όλη κατάσταση ότι έχει συμβεί. Και γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς σκύβει το κεφάλι, όπως και ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι το έλλειμμα είναι φουσκωμένο, και έχει δώσει και συνέντευξη στο Mega, στον κ. Πρετεντέρη, όπου το λέει ότι είναι παράνομα φουσκωμένο το έλλειμμα, και σήμερα ο κ. Στουρνάρας υποκλίνεται. Γιατί; Όχι βέβαια, δεν πιστεύω ότι είναι με το αζημίωτο αυτή η υπόθεση. Είναι και η εξουσία, είναι και τα λεφτά, είναι τα CDS. Καταλάβατε;
O κ. Σαμαράς απλώς υποκλίνεται στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και γι’ αυτό κόντεψε ο Ομπάμα στην Αμερική να μην τον δει κιόλας. Εμείς δεν τα κρύβουμε αυτά.
Μέσα στο πόρισμα αυτό, η ανακρίτρια λέει ότι βασίζεται και έχει απομονώσει κάποιες φράσεις του κυρίου Κοντοπυράκη. Στην ουσία, έχει στρεβλώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων, του κ. Κοντοπυράκη και τις δικές μας. Τις έχει διαστρεβλώσει. Έχει πει ψέματα, έχει πει ανακρίβειες ότι όλη η διαδικασία βασίστηκε, λέει, σε τρεις μάρτυρες, που είναι ψεύδος, γιατί όλοι το ξέρουμε ότι δεκάδες μάρτυρες εξέτασαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και το έγγραφο αυτό που έχει καταθέσει δεν έχει καμία νομική βάση. Δεν είναι θεμελιωμένο.
Κατ’ αρχήν, δεν αναφέρεται, ξέρετε, στο αντικείμενο του εγκλήματος. Είναι δυνατόν να βγάζεις πόρισμα και να αθωώνεις για ένα έγκλημα, ένα εθνικό έγκλημα, και να μην αναφέρεται καν στο αντικείμενο του εγκλήματος; Ποιο είναι το αντικείμενο του εγκλήματος; Είναι η παράνομη πιστοποίηση των ψευδών στοιχείων. Αυτό δεν το αναφέρει πουθενά. Τα ψευδή αυτά στοιχεία ήταν παράνομα, παράνομη και η πιστοποίησή τους.
Δεν καταλαβαίνει γρι…
Δημ.: To πόρισμα όμως θα εξεταστεί στο συμβούλιο;
Ζωή Γεωργαντά: Η διαδικασία είναι ότι αυτό το πόρισμα, εγώ αυτήν τη στιγμή κάνω απλώς μια αξιολόγηση του πορίσματος, το οποίο μιλάει μέσα τελείως αθεμελίωτα, μέχρι που κρύβει και τις μεθόδους του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών. Εγώ καταλαβαίνω από αυτά ότι η κυρία Πεδιαδίτη δεν καταλαβαίνει γρι. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από την όλη μεθοδολογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *