F Ποια είναι, Αντώνη, η γραμμή της Ελλάδας απέναντι στο νέο φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν; – Επί του Πιεστηρίου

Ποια είναι, Αντώνη, η γραμμή της Ελλάδας απέναντι στο νέο φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν;

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Σχέδιο Ανάν, το οποίο είναι πιο φιλοτουρκικό από το… πρωτότυπο, με τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους… Έρογλου, σε συνθήκες που, δυστυχώς, είναι πρόσφορες για να περάσουν οι εδώ και χρόνια ληφθείσες αποφάσεις για ένα τελειωτικό κτύπημα κατά του Ελληνισμού, ώστε το ριγμένο στη θάλασσα χρυσοπράσινο φύλλο να περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Αττίλα.

Σήμερα δεν υπάρχει Τάσσος Παπαδόπουλος. Αντίθετα, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας έχει εγκατασταθεί, με την ψήφο του κυπριακού λαού, ο σημαιοφόρος της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη στήριξη που παρείχε στο Σχέδιο Ανάν.

Ο λαός της Μεγαλονήσου ζει τώρα υπό την απειλή των Μνημονίων και της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησε την Κύπρο ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Δημ. Χριστόφιας, και το κόμμα του -άκουσον, άκουσον…- είναι πιο θερμός υποστηρικτής του Σχεδίου και από τον Αναστασιάδη. Και ο λαός είναι σε τέτοια κατάσταση, που με τον εκβιασμό των δανειστών μπορεί να συρθεί στο «ναι» αν γίνει δημοψήφισμα.

Όλα αυτά τα έχουν μετρήσει οι πανούργοι, που με εκείνες τις προδοτικές Συμφωνίες της Ζυρίχης είχαν συμβάλει στο να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να αλωθεί η Κύπρος και να πάψει να είναι κομμάτι του ελληνικού κορμού.

Τώρα επιχειρείται μία ακόμη απόπειρα για το τελικό κτύπημα, ώστε να γίνει αυτό που δεν επέτρεψε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν κατάφεραν να τον παγιδεύσουν, παρότι τότε ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν από τους πρωτοπόρους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν.

Σήμερα πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν μαχητικά κατά του ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν και είχε στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τον Τάσσο Παπαδόπουλο, που τόσο αισθητή είναι η απουσία του σήμερα για την πατρίδα και όλο τον Ελληνισμό. Αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν ήταν και ο Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός εκείνες τις δύσκολες μέρες για την Κύπρο μας. Τώρα είναι ξανά για τον Σαμαρά η πάρα πολύ κρίσιμη ώρα για τη Μεγαλόνησο. Έχει απέναντί του την Ιστορία. Μέχρι στιγμής ξεκάθαρη θέση για το νέο Σχέδιο Ανάν, που βάζει κυρίαρχο την Τουρκία στην Κύπρο, δεν έχει ακουστεί από τον πρωθυπουργό.

Ξέρουμε ότι μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, προκειμένου εν όψει της έναρξης των συνομιλιών να ενημερώσει ο Αναστασιάδης σχετικά με τις θέσεις της Λευκωσίας στο νέο περιτύλιγμα του Σχεδίου Ανάν, ο κύπριος Πρόεδρος έφυγε δυσαρεστημένος… Και θυμωμένος με τον Σαμαρά. Αυτό είναι καλό νέο…

Δεν είναι, όμως, καθόλου καλό νέο το ότι στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα στην Ουάσινγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος το πρώτο θέμα που έβαλε η αμερικανική πλευρά ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει το νέο Σχέδιο, δηλαδή τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου το ίδιο είχε πει στον Σαμαρά ο Ομπάμα κατά την επίσημη συνάντηση το καλοκαίρι στον Λευκό Οίκο. Ανησυχητικό είναι, επίσης, και το ότι η Μόσχα του Πούτιν δεν είχε ξεκάθαρη θέση…

Αυτό που προέχει όμως, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των άλλων, είναι ποια είναι η δική μας γραμμή. Και αυτή οφείλει να την καθορίσει με απόλυτη σαφήνεια και άμεσα -πριν αρχίσει ο Αναστασιάδης να δίνει…- ο Αντώνης Σαμαράς, με τις υποθήκες που έχει εγγράψει στη μάχη κατά του πρώτου Σχεδίου Ανάν, και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στο αύριο του Ελληνισμού. Και ασφαλώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πρέπει να μιλήσει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *