F Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ καρφώνει ο Λοβέρδος για λαθρεμπόριο με καπνικά – Επί του Πιεστηρίου

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ καρφώνει ο Λοβέρδος για λαθρεμπόριο με καπνικά


Φοβερές αποκαλύψεις έγιναν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
  • Είναι μπλεγμένα σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής στην Καβάλα
  • Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, εναντίον του οποίου άφησε αιχμές ο Λοβέρδος για συγκάλυψη

Τρομακτικές αποκαλύψεις έγιναν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που διευκολύνει εταιρεία καπνικών που δραστηριοποιείται στην Καβάλα και κατηγορείται για λαθρεμπόριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός απά­ντησε ότι δεν καλύπτει κανέναν, αλλά τη συγκεκριμένη εταιρεία την κάλυπταν επί σειρά ετών στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Λοβέρδος. Ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη ε­ταιρεία φοροδιαφεύγει και κάνει λαθρεμπόριο καπνικών επί σειρά ετών, όμως όταν κλήθηκε από τον Τρ. Αλεξιάδη να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που την αφήνουν τόσα χρόνια να παρανομεί, ποια είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που την άφηναν να θησαυρίζει σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ανενόχλητη, δεν είπε τίποτα.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η τεράστια ευθύνη του πρώην υπουργού. Γιατί ενώ γνωρίζει πως γίνονταν σημεία και τέρατα σε μια καβαλιώτικη εταιρεία, αρνείται να δώσει τα ονόματα εκείνων που την υπέθαλπαν και την άφηναν να παρανομεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Γι’ αυτό ο Τρ. Αλεξιάδης τον κάλεσε να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες και να τοποθετηθεί ανοιχτά αν καλύπτει επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν ή στηρίζει τον φοροελεγκτικό μηχανισμό. Δεσμεύτηκε, δε, πως όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τις εξετάσει προσωπικά και θα δώσει απαντήσεις την προσεχή Τρίτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επανερχόμενος στο θέμα που κατήγγειλε σχετικά με την εταιρεία που έκανε ανενόχλητη επί σειρά ετών λαθρεμπόριο καπνικών, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μη μας πείτε πως δεν ξέρετε, κύριε Αλεξιάδη, ποια καβαλιώτικη επιχείρηση ελέγχεται. Και πως δεν γνωρίζετε ότι ο προϊστάμενος Φορολογικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, που διέταξε τον νέο έλεγχο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κρατείται, πως είναι προφυλακισμένος έπειτα από εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος να ελεγχθεί για σειρά υποθέσεων επί δέκα χρόνια, μεταξύ των οποίων και αυτή.
Μη που πείτε πως δεν τα γνωρίζετε. Εγώ δεν είμαι λαϊκιστής. Έχω εδώ την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για δύο συγκεκριμένους υπαλλήλους που έκαναν τον επανέλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης στην οποία αναφέρομαι, όχι με υπονοούμενα, αλλά με ρητή αναφορά. Απλώς δεν λέω τα ονόματα. Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται αυτοί οι δύο αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Δεν τα καταθέτω. Δεν θέλω να εκθέτω τα ονόματα. Είναι κατηγορούμενοι. Δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη.

Μη μου πείτε πως θέλετε από εμάς πληροφορίες, διότι, όπως μας λέτε τώρα εδώ, δεν γνωρίζετε την πολιτική προέκταση αυτού του οικονομικού σκανδάλου, που μάλιστα παίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, κατά τη διάρκεια και πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τα ξέρετε αυτά. Δεν θέλετε από μένα πληροφόρηση, τα ξέρετε καλά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, όμως, δεν τον άφησε να συνεχίσει να μιλάει αόριστα και να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Γι’ αυτό πήρε τον λόγο και του είπε, κλείνοντας τη συζήτηση:
«Λέω, λοιπόν, σχετικά με το ζήτημα αυτό: Μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε -αντιστρέφω- τι έγινε για τη συ­γκεκριμένη υπόθεση, για την εμπλοκή πολιτικών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στον έλεγχο συγκεκριμένων υποθέσεων στη Βόρειο Ελλάδα, τι έγινε με φυλακίσεις, με έρευνες και τα λοιπά. Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε για αυτά τα πράγματα.
Και επειδή χρησιμοποιήσατε τη λέξη ‘‘τολμάτε’’. Τολμάτε να έρχεστε σήμερα και να κατηγορείτε την κυβέρνηση, που προσπαθεί να αποκαλύψει όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όταν συμμετείχατε σε κυβερνήσεις με συγκεκριμένο νομοθετικό έργο, με συγκεκριμένη διοίκηση στις φορολογικές υπηρεσίες;

Εμείς, λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε: Ούτε στη συγκεκριμένη υπόθεση της Καβάλας ούτε σε καμιά άλλη υπόθεση, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα προστατεύσουμε τους ελεγκτές από βιομηχανία μηνύσεων και καταγγελιών, διότι έχουμε τέτοιες καταστάσεις σε πάρα πολλές υποθέσεις. Θα προστατεύσουμε τους ελεγκτές. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είτε φοροφυγά, είτε φορολογικό ελεγκτή, στη δουλειά που πρέπει να γίνει. Τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου είναι πάνω από οποιονδήποτε άλλο. Τα αναπάντητα πολιτικά ερωτήματα, όμως, βαρύνουν εσάς!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *