F Ποιοι αγόρασαν CDS με 200 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα πούλησαν 9.000 ευρώ, πλουτίζοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού – Επί του Πιεστηρίου

Ποιοι αγόρασαν CDS με 200 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα πούλησαν 9.000 ευρώ, πλουτίζοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού


Πιάστε τους…
  • Όλα τα στοιχεία τα έχει ο Στουρνάρας και πρέπει να τα δώσει στη δημοσιότητα
  • Φοβερή καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ

Στην πλάτη της χώρας μας και του ελληνικού λαού κάποιοι θησαύρισαν, ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το πάρτι που έγινε αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έρχονται μέρα με την ημέρα στο φως όχι από τις κυβερνήσεις που μας έβαλαν τη θηλιά και οδήγησαν τον κόσμο στη φτώχεια, στην ανεργία, στα λουκέτα, ακόμη και στην αυτοκτονία, αλλά από κάποιους αγνούς Έλληνες, που ήταν σε κρίσιμα πόστα, ξέρουν τα παιγνίδια που παίχτηκαν σε βάρος του τόπου και δεν φοβούνται παρά τις απειλές.
Δύο από τους λίγους θαρραλέους που έχουν απομείνει, η Ζωή Γεωργαντά και ο Νίκος Λογοθέτης, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ τότε που ο γνωστός Γεωργίου, τον οποίο μας έστειλαν από το ΔΝΤ, ήταν ο υπεύθυνος για το… φούσκωμα του ελλείμματος, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη δικαιολογία για να βάλουν την Ελλάδα στα Μνημόνια, αποκαλύπτουν πως κάποιοι κέρδισαν πολλά λεφτά, ίσως και δισεκατομμύρια, ποντάροντας στην πτώχευση της χώρας μας. Όπως και ότι το περιβόητο PSI –έργο του Βενιζέλου, υπουργού Οικονομικών τότε– έγινε πρωτίστως για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες.

Τζόγαραν με τα CDS
Η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, αναφέρθηκε στον τζόγο που έγινε με τα CDS (τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα χρήματα που δανείζει η μια χώρα στην άλλη):
«Όταν οι Αγορές ακούνε την ίδια την κυβέρνηση να λέει ότι η προηγούμενη είπε ψέματα, σου λέει αναβίωσαν τα Greek Statistics. Και άρχισαν να μην εμπιστεύονται πλέον τα ελληνικά στοιχεία. Έτσι, ενώ πληρώναμε επιτόκια Γερμανίας για τον δανεισμό μας, αμέσως τα επιτόκια ανέβηκαν.

Και εδώ υπάρχει θέμα γιατί κάποιοι έβγαλαν λεφτά. Αυτά τα στοιχεία τα έχει η Τράπεζα της Ελλάδος και θα πρέπει να μας δώσουν σήμερα τα εξτρέ. Τότε θα αποκαλυφθεί ποιος αγόρασε τα CDS με 200 ευρώ και τα πούλησε με 9.000! Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα καταθέσει ο κ. Στουρνάρας στην εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται».

Σώσαμε τις γαλλογερμανικές τράπεζες
Αποκαλυπτικός ήταν και ο Νίκος Λογοθέτης, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι με το PSI του Βενιζέλου η Ελλάδα πλήρωσε για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες και έχουν το θράσος να μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που συγκυβέρνησαν όχι για να σωθεί η χώρα, αλλά για να αποφύγουν την πτώχευση οι τράπεζες. Είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης:
«Το PSI ήταν αυτό που έσωσε τις γαλλογερμανικές τράπεζες, διότι μας φόρτωσαν όλα τα ομόλογά τους. Και εμείς τα φορτώσαμε στους μικροομολογιούχους, στα ασφαλιστικά ταμεία και κ.λπ. και στο τέλος τα “κούρεψαν” σε μια νύχτα και πήραμε κι άλλο δάνειο»!

Σε παρέμβασή της για το ίδιο θέμα η κυρία Ζωή Γεωργαντά πρόσθεσε: «Οι Βρυξέλλες άρπαξαν την ευκαιρία με το PSI για να χρηματοδοτήσουν και να ανακεφαλαιοποιήσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου, που θα έπεφταν στις πλάτες των ελλήνων πολιτών, γιατί εμείς είχαμε ένα σωρό προβλήματα – οργάνωσης, πολιτικά… Δεν συνεργαζόμασταν μεταξύ μας και βρήκαν την ευκαιρία»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *