F Πόλεμος Ψυχάρη κατά Τσίπρα με βαριές αιχμές – Επί του Πιεστηρίου

Πόλεμος Ψυχάρη κατά Τσίπρα με βαριές αιχμές

psyxaris

Σήκωσε το γάντι το αφεντικό του ΔΟΛ και εκδότης του “Βήματος” Σταύρος Ψυχάρης στις σαφείς προειδοποιήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για το σχέδιο του για τα ΜΜΕ και βασικά για τα κανάλια όταν γίνει κυβέρνηση. Και μέσα σε αυτές τις προειδοποιήσεις ήταν ότι όλες οι τηλεοπτικές άδειες θα επανεξετασθούν από μηδενική βάση και θα γίνει διαγωνισμός για την παραχώρηση τους. Και επίσης ότι θα αναζητηθεί η καταβολή στο Δημόσιο του ποσοστού επί των εσόδων που πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να δίνουν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, που δεν έχει γίνει από το 1995.

vima-2-6-13

Στο πρωτοσέλιδο επώνυμο άρθρο του με τίτλο “Επιτέλους ονόματα” ο κ. Ψυχάρης καλεί τον κ. Τσίπρα να δώσει ονόματα και συγκεκριμένα γράφει:

Είναι φανερόν ότι οι εκάστοτε επιτιθέμενοι στα Μέσα Ενημερώσεως δεν αναφέρονται στις εφημερίδες. Οι…καναλάρχες είναι ο στόχος. Οι καταγγέλλοντες, όπως προχθές ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως, δεν αναφέρουν ονόματα. Δεν τα ξέρουν; Επιτέλους ας μιλήσουμε με ονόματα. Ο φερετζές των εξωχώριων εταιρειών κουρελιάζεται.

Σε άλλη σελίδα του “Βήματος” που το κείμενο με τίτλο: “Ο πόλεμος της TV” και υπότιτλους: “τι κρύβεται πίσω από τις “κορόνες” Τσίπρα κατά των “συστημικών” μέσων ενημέρωσης και πως αναζητεί συμμάχους στη δεξαμενή της “άρχουσας τάξης” – Το φλερτ με τα ΜΜΕ, το “ξεκάρφωμα” και οι εκλεκτικές συγγένειες“, υπογράφει “Ειδικός συνεργάτης“, που πιθανόν είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, απευθυνόμενος στο Τσίπρα γράφει “Γίνε κι εσύ καναλάρχης” και στη συνεχεία σημειώνει:

Θέλει ευθεία πρόσβαση – για να μην πούμε έλεγχο – τουλάχιστον σε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός. Πήγε παντού ο κ. Τσίπρας, συζήτησε σχεδόν με όλους. Ακόμη και με τους θεωρούμενους πολιτικούς και ιδεολογικούς εχθρούς του. Και κατά τα φαινόμενα βρήκε νέους συμμάχους στον κύκλο της “άρχουσας τάξης”, την οποία πυκνά-συχνά κατακεραυνώνει“.

Στη συνεχεία γράφει για:

“εκλεκτικές συγγένειες, οι οποίες όσο και αν συγκαλύπτονται δεν μπορούν να κρυφτούν για πάντα. Παλαιότερα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να καταδείξει τις εκλεκτικές συγγένειες του Κώστα Σημίτη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ανεδείκνυε τους πολιτικούς και οικογενειακούς δεσμούς που διατηρούσαν από την εποχή της Κατοχής οι γονείς των δύο. Μια δεκαετία μετά, οι περιγραφόμενες εκ λεκτικές συγγένειες του κ. Τσίπρα δεν πηγάζουν από την κυβέρνηση των Κορυσχάδων. Στο Κολωνάκι μιλούν απλώς για κοινές ποδοσφαιρικές, παναθηναϊκές, προτιμήσεις…

Τι εννοεί ο συντάκτης; Κάποιες πληροφορίες μιλούν ότι αναφέρεται σε επαφές Τσίπρα – Γιάννη Αλαφούζου…

Και το…γάντι που πετάει ο Ψυχάρης είναι η πρόταση-πρόκληση: “Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ευχαρίστως θα ήταν παρών σε ένα Σεμινάριο για την υπέρ-κομματική διαπλοκή. Είμαστε διαβασμένοι, έτοιμοι και αποφασισμένοι.

Ο πόλεμος άρχισε…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *