F Σήμερα, με την απόφαση που θα πάρουν για την Ελλάδα, θα φανεί ποια Ευρώπη θέλουν… – Επί του Πιεστηρίου

Σήμερα, με την απόφαση που θα πάρουν για την Ελλάδα, θα φανεί ποια Ευρώπη θέλουν…

Το στίγμα της ημέρας

 Του Μάκη Κουρή

spiegel


Σήμερα το βράδυ, με τα μέτρα που έχουν αποφασίσει να επιβάλουν οι… φίλοι εταίροι, θα φανεί ξεκάθαρα ποια Ευρώπη θέλουν τα αφεντικά, οι Γερμανοί εν προκειμένω, που η μοίρα αλλά και οι… κουτόφραγκοι τους επέτρεψαν να έχουν στα χέρια τους τις τύχες, το αύριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχνώντας οι εγκληματικά αφελείς ότι τις άλλες δύο φορές που τους είχαν αφήσει να πάρουν τα κλειδιά βύθισαν τον κόσμο στο αίμα και στην καταστροφή.

Σήμερα, ο καθένας που μετέχει στο ΕuroWorkingGroup, στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής που θα βάλει την τελική σφραγίδα, αποφασίζει πρώτα για τα συμφέροντα της χώρας του και του λαού του και όχι για το τι θέλει η Γερμανία, επειδή κρατάει τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου και έχει μεταλλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε υποχείριό της. Και δεν πρέπει να ξεχνούν ότι σήμερα στο σκαμνί είναι η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι η δική τους πατρίδα. Είτε «μικρή» είτε «μεγάλη», για το Βερολίνο είναι το ίδιο πιάτο…

Απόψε δεν θα ψηφίσουν εκεί στις Βρυξέλλες για τη… σωτηρία της Ελλάδας ή την εκτέλεσή της ή τον… εγκλωβισμό της στο κλουβί -για εδώ που ήρθε πολλοί δικοί μας έχουν τεράστιες ευθύνες και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της ποινής-, αλλά για το πώς δεν θα υπάρχουν περιούσιοι λαοί και ζητιάνοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει για τους πολίτες όλων των χωρών-μελών της ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, το ίδιο για Βορρά και Νότο. Και από εκεί και πέρα είναι ανοικτό το πεδίο δράσης, με κανόνες που θα ισχύουν για όλους, είτε είναι επώνυμοι, που μένουν στις Εκάλες και κυκλοφορούν με πολυτελείς θαλαμηγούς και τζετ, είτε ανώνυμοι, που δεν έχουν πλάτες στο γκουβέρνο. 

Απόψε, αυτοί που θα αποφασίσουν για την Ελλάδα θα πρέπει να ξέρουν ότι από την ψήφο τους θα εξαρτηθεί πως δεν θα φυτρώσουν σε κάθε χώρα ακροδεξιά κόμματα, όπως έγινε στη Δανία, που μάλιστα ήρθε πρώτο στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ενώ στην Αγγλία ενισχύθηκε και στη Γαλλία η Λεπέν προχωρεί ολοταχώς, χώρες στις οποίες δεν υπήρχαν σε τέτοια έκταση. Και υπεύθυνες για αυτήν την ενδυνάμωση είναι οι πολιτικές επιλογές της ΕΕ. Απόδειξη η Ελλάδα, όπου πριν από τα Μνημόνια δεν υπήρχε Χρυσή Αυγή.

Από τη δική μας πλευρά, η υποτιθέμενη αστική τάξη για άλλη μια φορά βρέθηκε απέναντι στον απλό λαό, στην οικογένεια που πάει στα συσσίτια, στον έμπορο και βιοτέχνη που έκλεισε το μαγαζί του, στον άνεργο. Παράδοση ζητούν. Στην ίδια γραμμή και η… φωτισμένη πνευματική ηγεσία μας. Δουλικά υπέρ των δανειστών. Για όλα φταίμε εμείς και ο… Τσίπρας, επί Σαμαρά ήταν πλούσια τα ελέη. Ούτε ΕΝΑΣ για δείγμα δεν βγήκε να γράψει ένα άρθρο για τις ευθύνες των δανειστών. Να φωνάξουν υπέρ του ελληνικού λαού. Στην ίδια γραμμή και οι ηγεσίες των βιομηχάνων και των επιμελητηρίων.

Ικέτες, παράκλητοι του μεγάλου αφέντη. Υπήρξε πρωτοσέλιδο χθες με φόντο τη γαλανόλευκη και τίτλο «Σώστε την Ελλάδα»! Να μας σώσουν, δεν θα το ξανακάνουμε… Ελεήστε μας.

Την ίδια όμως ώρα, οι ίδιοι που γονατιστοί λένε στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο «λυπηθείτε μας», καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβίασε τις «κόκκινες γραμμές» που είχε βάλει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι τα μέτρα που προτείνει στο Κονκλάβιο των δανειστών είναι υφεσιακά και ότι θα βουλιάξουν την Αγορά, θα μειωθεί ο τουρισμός και επενδυτές δεν θα έρθουν.

Αυτά, όμως, γιατί δεν τα λένε στους… φίλους τους;

Δυστυχώς και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το άρθρο στην κυριακάτικη «Καθημερινή» υποχώρηση σήμανε! «Όλες αυτές οι δυσκολίες είναι μηδαμινές», τονίζει, εννοώντας τα σκληρά μέτρα που μας ζητούν. Επισημαίνει βέβαια ότι «οι Ευρωπαίοι ΘΑ έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση μπροστά στα δεινά που περνούν τα αδέλφια τους». Όμως, Μακαριότατε, δεν έδειξαν ούτε έχουν τέτοια διάθεση να δείξουν ενώ τα «αδέλφια» τους συνεχίζουν να αυτοκτονούν, να χάνουν τη δουλειά τους και να αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια – ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά.

Αυτά λίγες ώρες πριν αποφασίσουν για εμάς…

Σήμερα τη νύκτα θα φανεί σε ποια Ευρώπη οδηγούν.

Αν, δηλαδή, θα επιβεβαιώσουν το τρομακτικό εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «Spiegel» (φωτοτυπία του οποίου παραθέτουμε), που δεν είναι ελληνικό… Αν θα ξαναπάνε την Ευρώπη στην καταστροφή

 

Υστερόγραφο: «Η κρίση στην Ελλάδα ισοδυναμεί με τον πόλεμο στο Ιράκ», έγραψε χθες η ιστορική εφημερίδα «Daily Telegraph», που και αυτή δεν είναι ελληνική και μια τέτοια εκτίμηση δεν γράφτηκε από καμιά ελληνική εφημερίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *