F Σαμαράς: Είμαι εδώ! – Επί του Πιεστηρίου

Σαμαράς: Είμαι εδώ!


Κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι συμβιβάστηκε με την κυβέρνηση για τις άδειες
  • Διαφωνεί με τη συναίνεση – ΟΧΙ σε όλα

Παρέμβαση στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να κάνει ο Αντ. Σαμαράς κατά τη σημερινή του ομιλία -την πρώτη ύστερα από αρκετούς μήνες- σε εκδήλωση στην Ξάνθη.
Μπορεί το κεντρικό θέμα συζήτησης να είναι το τρίπτυχο «Φορολογικό – Ασφαλιστικό – Ανάπτυξη», πρόθεσή του όμως είναι να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης και να διατυπώσει τη δική του πλατφόρμα για μια σειρά ζητήματα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε ορισμένα από αυτά οι απόψεις του είναι λίγο ή περισσότερο αποκλίνουσες από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.
Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο προσκήνιο έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία διακινούνται σενάρια που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί σε παρασκηνιακές διεργασίες, που κατατείνουν είτε στην υπονόμευση του Κυρ. Μητσοτάκη είτε ακόμη και στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού. Το βέβαιο είναι ότι οι μεταξύ τους σχέσεις δεν βρίσκονται πλέον στο επίπεδο που ήταν πριν από έξι μήνες και πολύ περισσότερο αμέσως μετά την ανάδειξη του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός διαφωνεί σε μεγάλο βαθμό με επιλογές ή αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ συνομιλητές του τον εμφανίζουν να έχει μετανοήσει για τη στήριξη που του παρείχε στις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Σαμαράς είναι κάθετα αντίθετος με τη στρατηγική της συναίνεσης που σε ορισμένα θέματα ακολουθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα ζητάει σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και «όχι σε όλα». Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθότι ανέκαθεν ήταν συγκρουσιακός, στην παρούσα φάση ωστόσο υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι που επηρεάζουν τη στάση του.

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει… συγχωρήσει τον Αλ. Τσίπρα για το ότι στις αρχές του 2015 του διέκοψε απότομα την πρωθυπουργική θητεία κι έκτοτε εμφορείται από ρεβανσιστικές διαθέσεις. Η τακτική ωστόσο που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης δεν ευνοεί όσο θα ήθελε τις επιδιώξεις του, εξ ου και οι κατά καιρούς διαρροές και τα υπόγεια χτυπήματα από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού. Αρνητικός είναι ο κ. Σαμαράς και ως προς τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα, καθώς διαπιστώνει ότι σε ορισμένα οι θέσεις που διατυπώνει είναι γενικόλογες και δεν αγγίζουν την ουσία, ενώ σε άλλα υπάρχει πλήρης αφωνία.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του επισημαίνει ότι η παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχαν πιο καθαρή στάση στο Κυπριακό και να είχαν αντιδράσει με πιο δυναμικό τρόπο στις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας. Λόγω του ότι η σημερινή ομιλία του είναι στην Ξάνθη, δεν αποκλείεται ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα. Σύμφωνα, τώρα, με άλλες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι με την κατάληξη που είχε το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε από τις πάγιες θέσεις του. Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται τα προσεχή 24ωρα να έχουμε νέο γύρο επικριτικών σχολίων από έντυπα ή ιστοσελίδες προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα είχε προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να αποτρέψει μια συμφωνία από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Οι επιθέσεις μέσω διαδικτύου διαδέχονταν η μια την άλλη, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμηρές αναφορές στον Τύπο, με αποκορύφωμα το άρθρο απογευματινής εφημερίδας («Νέα») και τον ισχυρισμό αρθρογράφου (Γ. Πρετεντέρης) περί «παράγκας» που έχουν στήσει Πρ. Παυλόπουλος, Κ. Καραμανλής και Β. Μεϊμαράκης για να στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *