F Σπόντες… – Επί του Πιεστηρίου

Σπόντες…

@ Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Δραγασάκη, ένα από τα κορυφαία και σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει μήνες να εμφανισθεί στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Υπάρχει διαφωνία με τις επιλογές και την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα; Έχει προβληματίσει πάντως η απουσία του από τα κανάλια. Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Την Τετάρτη ξεκινάει το πολυήμερο και κρίσιμο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασισθεί η μετεξέλιξη του σε ενιαίο κόμμα, με τον Μανώλη Γλέζο να επιμένει ότι δεν συμφωνεί με την διάλυση των Συνιστωσών και δεν πρόκειται να κατεβάσει την σημαία των «Ενεργών Πολιτών» του, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται και την πρόταση να παραμείνει ως συνεργαζόμενο κόμμα, την οποία όμως απορρίπτει, και εκεί θα ακουστεί ο Γιάννης Δραγασάκης για τις θέσεις του, ως προς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα με στόχο την εναλλακτική διέξοδο, η οποία θα πείσει τους πολίτες να τον εμπιστευθούν.

@ Άκουγα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στο MEGA ότι κλήθηκε να απολύσει (μέσω διαθεσιμότητας, κινητικότητας και εκείνης της εφευρετικής… εφεδρείας που κάπου χάθηκε) μερικές χιλιάδες εργαζομένους, εφαρμόζοντας μια απόφαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και έχει δεσμευθεί απέναντι των πιστωτών μας. Ξεχνάει όμως ότι την απόφαση αυτή την έχει ψηφίσει ως βουλευτής του κόμματος του.

@ Από την καρέκλα του υπουργείου του ο κ. Μητσοτάκης πολύ εύκολη υπόθεση θεωρεί ένας που υπηρετεί στον Δήμο Ρόδου, που ζει εκεί με την οικογένειά του, να τον ξεσπιτώνεις και να τον στέλνεις αύριο το πρωί στην Κάσο, που είναι πέντε ώρες με το καράβι μακριά, λες και είναι δίπλα… Έχει υπολογίσει πόσο επιπλέον κόστος θα έχει για αυτόν η μετακίνηση αυτή; Και που θα βρει τα παραπάνω λεφτά που θα χρειασθεί;

@ Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. Μητσοτάκης. Ότι για το ποιοι θα… σφαχθούν, θα κρατήσει τον υπάλληλο που έχει μπει μέσω ΑΣΕΠ και θα απολύσει εκείνον που μπήκε από τα παράθυρο – ρουσφέτι κάποιου πολιτικού. Αν εφαρμόσει το κριτήριο αυτό, τότε αρκεί να απολύσει όλους όσους έχει διορίσει η οικογένεια Μητσοτάκη και παραμένουν ακόμη και στο άψε σβήσε καλύπτεται και με το παραπάνω το όριο των 150.000 που απαιτεί η «τρόικα» να απολυθούν.

 

@ Και κάτι ακόμη. Δικαιολογώντας την απόφαση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίσθηκε ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της. Όμως πριν μια εβδομάδα τέτοιο θέμα δεν είχε τεθεί από την κυβέρνηση, ούτε από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, ούτε ποτέ λέξη δεν είχε πει ο πρωθυπουργός. Προέκυψε ξαφνικά όταν είδατε ότι δεν μαζεύονται οι 12.000 που είχε βάλει η «τρόικα» το μαχαίρι στον λαιμό να απολυθούν ή να μπουν σε κινητικότητα, αλλιώς δόση δεν παίρνετε. Μάλλον λοιπόν υπουργέ η κυβέρνηση δεν κάνει καλά την δουλειά της και όχι η Δημοτική Αστυνομία, το έργο και οι αρμοδιότητες της οποίας θα πρέπει οπωσδήποτε να επανεξετασθούν, ώστε να λειτουργεί σε συνεργασία με την Αστυνομία και να καλύπτει τομείς που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.

@ Το σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει αν δεν τρέξουμε, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης. Καλά ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση και ο προκάτοχος του Άδωνη υπουργός, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος τι έκαναν; Καθόντουσαν και κοίταγαν τους άρρωστους να περνούν;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *