F Στα κάγκελα Βενιζέλος – Κουβέλης – Επί του Πιεστηρίου

Στα κάγκελα Βενιζέλος – Κουβέλης

  • Παίζει με την φωτιά ο Σαμαράς
  • Έντονη ή αίσθηση ότι σπρώχνει για εκλογές

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η σταθερότητα της κυβέρνησης και η αίσθηση που επικρατεί στην ηγεσία των δυο συγκυβερνόντων κομμάτων αλλά και στο στενό περιβάλλον των δυο αρχηγών ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει στον σχεδιασμό του την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, Σεπτέμβρη – Οκτώβρη.

Σε πολύ δύσκολη θέση είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης, όπως μας έλεγαν συνεργάτες του, εννοώντας ότι πρωθυπουργός με τις μονομερείς αποφάσεις του,  χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, οδηγεί σε αδιέξοδο και πλέον είναι όλα ανοικτά. Και ήδη, όπως δήλωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, θα μπλοκάρουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και είναι κάθετα αντίθετοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ανάλογη είναι και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράσθηκε από την Φώφη Γεννηματά με την σε υψηλούς τόνους παρέμβαση της στην ΝΕΤ, καθιστώντας σαφές ότι τίποτε πλέον δεν είναι δεδομένο και ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τον πρωθυπουργό, με ότι σημαίνει αυτό…

Το καλοκαίρι δεν θα περάσει εύκολα, είναι η εκτίμηση σημαντικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ.

Την τακτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, να αποφασίζει δηλαδή χωρίς να τους ρωτάει, οι δυο κυβερνητικοί χαρακτηρίζουν ως εκβιασμό, χρησιμοποιώντας το χαρτί των εκλογών, απειλώντας προσφυγή σε εκλογές.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την συνοχή της κυβέρνησης άλλα και την παράταση της ζωής της…

Διαφωνεί ακόμη και ο Μόσιαλος

Το μοντέλο που είχε προτείνει ως υπουργός για τα ΜΜΕ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ο Ηλίας Μόσιαλος υποτίθεται ότι αντιγράφει η κυβέρνηση. Σε δήλωση του τονίζει: “Όταν πριν 22 μήνες υποβλήθηκε το Σχέδιο για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πολλοί, σχεδόν όλοι, εναντιώθηκαν. Διατηρούσε την έννοια της δημόσιας και όχι της κομματικής και κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η “λύση” που προκρίνεται αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει. Η ΕΡΤ αποτελεί ένα κρίσιμο δημόσιο οργανισμό για την δημοκρατία, τον πολιτισμό άλλα και την έξοδο από την κρίση “.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη την μελέτη για το κλείσιμο της ΕΡΤ έκαμε η εταιρεία  ΡLANET. Άγνωστο είναι πόσο στοίχισε.

Άφησαν ανοικτές πόρτες οι εργαζόμενοι 

Την κακή εικόνα που μεγάλη ευθύνη των συνδικαλιστών είχε δημιουργηθεί για την κρατική τηλεόραση στη κοινή γνώμη, ότι υπάρχουν αργόμισθοι, πληθώρα υπαλλήλων και ότι είχαν υψηλούς μισθούς, εκμεταλλεύτηκε ο πρωθυπουργός για να περάσει την απόφαση για την διάλυση της. Μάλιστα έχει στα χέρια του  δημοσκόπηση που σε μεγάλο ποσοστό οι ερωτηθέντες είναι υπέρ του λουκέτου. Βέβαια οι αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις γιατί εκεί η κάθε μία  βόλευε τους δικούς της.

Ευθύνη έχουν οι δημοσιογράφοι γιατί επέτρεπαν και ανέχονταν η κάθε κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την ΕΡΤ ως φερέφωνο της, σε His master voice, να μεταδίδει ό,τι… παράγγελνε το Μαξίμου και οι υπουργοί και αυτό γινόταν και τώρα με την τρικομματική κυβέρνηση. Και για αυτές τις παρεμβάσεις, που παραπλανούσαν τον κόσμο, ποτέ δεν έγινε απεργία.

Αν αποτραπεί το λουκέτο θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να μην επιτρέψουν καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και τον κάθε πολιτικό και να πάψει η ΕΡΤ να αποτελεί το μακρύ χέρι της εξουσίας.

Στον αέρα η συμφωνία με την Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν έρθει από την κρατική τηλεόραση της Κίνας προκειμένου να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΡΤ, τους ακύρωσε όμως την συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, λόγω του τι θα ακολουθούσε σήμερα το απόγευμα. Ένα δείγμα για το πως εννοεί η κυβέρνηση τις επενδύσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *