F Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεθόδευαν την ανατροπή της Φώφης! – Επί του Πιεστηρίου

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεθόδευαν την ανατροπή της Φώφης!


  • Είχαν οργανώσει φράξιες και παρασυναγωγές

Η δημιουργία ενός αυτόνομου πόλου εξουσίας, με ίσες αποστάσεις και από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πλέον την απόλυτη προτεραιότητα της Φώφης Γεννηματά αλλά και συνολικά των παραγόντων που συνθέτουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το ναυάγιο της πολύκροτης συνεργασίας με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη δημιουργεί συνθήκες επιτάχυνσης του εγχειρήματος για την ανασύνταξη και ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δέχεται πολλαπλές πιέσεις και από εκδοτικούς παράγοντες και από οικονομικούς, αλλά και από στελέχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στην εκσυγχρονιστική πτέρυγα, να επιχειρήσει μια νέα προσέγγιση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι. Ωστόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικά αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτιμώντας πως η συμπεριφορά, οι πολιτικοί προσανατολισμοί και οι χειρισμοί του Στ. Θεοδωράκη δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αυτόνομου πόλου εξουσίας, αντίθετα είναι στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός συμπληρωματικού πολιτικού σχήματος που θα υποστηρίξει και θα προσφέρει ανοχή, αν χρειαστεί, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Στην πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία ενός αυτόνομου πόλου εξουσίας, η Φώφη Γεννηματά έχει την αμέριστη στήριξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα.

Όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ξοδεύτηκαν δυνάμεις για τον κ. Θεοδωράκη, ενώ ήταν γνωστός και ο προσανατολισμός του και οι επιλογές του».

Φράξια για ανατροπή της Φώφης
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών, το διαζύγιο με τον Θεοδωράκη εκθέτει πολιτικά και κάποια πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στην άλλοτε ισχυρή εκσυγχρονιστική πτέρυγα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε επαφή με τον κ. Θεοδωράκη και μεθόδευαν την περιθωριοποίηση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή της Φώφης Γεννηματά από την ηγεσία του νέου σχήματος. «Είχαν οργανώσει φράξιες και παρασυναγωγές που υπονόμευαν εκ των προτέρων κάθε καλοπροαίρετη συζήτηση και κάθε προσπάθεια προσέγγισης, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα παραμάγαζο της Δεξιάς, που θα στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι έναν αυτόνομο πόλο εξουσίας», επεσήμαιναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο μεταξύ, τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν έκρυβαν τον αιφνιδιασμό τους από τη στάση που κράτησε το Ποτάμι έναντι του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, με αρκετά στελέχη να εκτιμούν πως πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης «κάνει ό,τι μπορεί για να θάψει οριστικά κάθε συζήτηση για ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά».

Η σύγκρουση ΔΗΜΑΡ – Ποταμιού ξεκίνησε με αφορμή μια συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που εδώ και ημέρες προβαίνει σε δημόσιες εκκλήσεις προς όλους προκειμένου να ξαναζωντανέψει ο διάλογος και οι διεργασίες για τον τρίτο πόλο, διαπίστωσε ότι «δεν είναι θετικές οι εξελίξεις» στις εν λόγω διεργασίες και απέδωσε, για πολλοστή φορά, ευθύνες στον Σταύρο Θεοδωράκη, καταλογίζοντάς του ότι έθεσε αίφνης θέματα-αγκάθια, που δεν είχαν ως τότε συζητηθεί, δυσχεραίνοντας τις συζητήσεις. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χρέωσε στο Ποτάμι προθέσεις για «αποκλειστική μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ» και απέρριψε την πρόταση Θεοδωράκη για κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των αρχηγών των κομμάτων και σχημάτων λέγοντας: «Δεν είναι αρένα αυτή η διαδικασία, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς θέλουμε να φτιάξουμε, όχι να δώσουμε μια μάχη που θα διώξει τον κόσμο».

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο απάντησε στον κ. Θεοχαρόπουλο με προσβλητικό τρόπο, κάνοντας λόγο για «διορισμένο βουλευτή».
Σε ανάλογο ύφος απάντησε και το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «περίσσεια αλαζονείας». «Προφανώς, σχόλιο αυτού του επιπέδου επιβεβαιώνει ότι οι εκκλήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι υποκριτικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει ούτε και τον κόσμο που παρακολουθεί το Ποτάμι…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *