F Στο σκαμνί για απιστία όλοι οι πρώην υπουργοί ΜΜΕ – Επί του Πιεστηρίου

Στο σκαμνί για απιστία όλοι οι πρώην υπουργοί ΜΜΕ


Πολλά «246 εκατ. ευρώ» έχασε η χώρα με τις δωρεάν άδειες που είχαν δώσει στα κανάλια
  • Κακούργημα έχουν διαπράξει σύμφωνα με το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα
  • Τα 246 εκατ. ευρώ είναι όσα χρειάζονται για το ΕΚΑΣ έως το 2017!

Από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν –και πρωτίστως οι υπουργοί ΜΜΕ– για την τεράστια οικονομική ζημία που, αποδεδειγμένα πλέον, προκάλεσαν στη χώρα προσφέροντας τζάμπα στους νταβατζήδες τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Για τις τέσσερις άδειες στον διαγωνισμό, που οι νταβατζήδες και οι φιλιππινέζες τους βγήκαν να τον καταγγείλουν ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στο ευρωπαϊκό δίκαιο, πρόσφεραν συνολικά 246.000.000 ευρώ οι καναλάρχες Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Κυριακού, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη της κυβέρνησης.
Για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνουν σήμερα αυτά τα 246 εκατ. ευρώ, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τα διεκδίκησαν ποτέ, ούτε καν στα επτά χρόνια της κρίσης, όταν χρειαζόταν και το τελευταίο ευρώ, αρκεί να αναφέρουμε ότι για να καταβληθεί το ΕΚΑΣ μέχρι το 2017 χρειάζονται γύρω στα 300 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ, δεν εισέπραξε ποτέ το Δημόσιο στα 27 χρόνια που λειτουργεί η ιδιωτική τηλεόραση (από το 1989). Τα κανάλια των νταβατζήδων λειτουργούσαν τζάμπα, με παρατάσεις που δίνονταν κάθε χρόνο.

Ομολογημένο το έγκλημα
Το κακούργημα –απιστία εν τη υπηρεσία μεγάλου ποσού– έχει ομολογηθεί από τους νυν καναλάρχες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Με τη συμμετοχή τους παραδέχθηκαν ότι πρέπει να πληρώσεις για να έχεις τηλεοπτική άδεια.
Και όχι τίποτε φραγκοδίφραγκα, όπως αποδεί­χθηκε από τον διαγωνισμό που έγινε για τις τέσσερις άδειες, δεκαετούς διάρκειας.
Οι νυν καναλάρχες Κυριακού και Αλαφούζος προσέφεραν 75.900.000 ευρώ και 43.600.000 ευρώ αντίστοιχα, κάτι που αποδεικνύει πόσα χρήματα έχει χάσει το Δημόσιο με αποκλειστική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 1989 μέχρι σήμερα.

Η ώρα του Εισαγγελέα
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας αφήνει έκθετες όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που υπόσχονταν να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά δεν το έκαναν ποτέ για να μη δυσαρεστήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν αυτά που έπρεπε.
Και φυσικά περισσότερο έκθετοι για το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν σε βάρος του Δημοσίου επί τρεις σχεδόν δεκαετίες είναι όλοι όσοι είχαν την εποπτεία των ΜΜΕ, είτε ως υπουργοί είτε ως υφυπουργοί Προεδρίας της Κυβέρνησης, Τύπου ή Επικρατείας.
Το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα δεν αφήνει περιθώρια μη εφαρμογής του. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 256
Απιστία σχετική με την υπηρεσία
Υπάλληλος που κατά τον προσδιορισμό, την είσπραξη ή τη διαχείριση φόρων, δασμών, τελών ή άλλων φορολογημάτων ή οποιωνδήποτε εσόδων ελαττώνει εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλος, τη δημόσια, τη δημοτική ή την κοινοτική περιουσία ή την περιουσία νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, της οποίας η διαχείριση του είναι εμπιστευμένη, τιμωρείται:
α) με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών
β) αν η ελάττωση είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών
γ) με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών αν:
i) ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερης συνολικά των εκατό πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) ή
ii) το αντικείμενο της πράξης έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εβδομήντα τριών χιλιάδων ευρώ (73.000)».
Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια της σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που έχει διαπραχθεί. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τον λόγο.

Και δεύτερο σκάνδαλο, η Digea
Πέρα από τα 246.000.000 ευρώ, υπάρχει και το μίσθωμα για τη χρήση της συχνότητας που πρέπει να καταβάλλει το κάθε κανάλι στην Digea, περίπου 100.000 ευρώ τον μήνα. Η Digea είναι άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία έδωσε την εκμετάλλευση των συχνοτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ως παρόχους, έναντι 18.300.000 ευρώ για 15 χρόνια! Μέτοχοι δε της εν λόγω εταιρείας είναι όλοι οι έως τώρα μεγαλοκαναλάρχες. Δηλαδή, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *